Thursday, January 20, 2011

PRESENTS dr Hubby....






purse pink ni jenama valntino rudy. bli kat parkson kb. harga dia rm189.90. purse ni cute sgt ada riben kecik, n yg penting b suka kaler pink. mula2 aku x kenan sgt purse ni lama2 tgk bru suka. compartment dia pun bnyk utk simpan kad2, n kalu kita xnak bwk purse ni, kita leh asingkan utk bwk ic, lesen n duit sket. mmg senang..bli purse ni dpt free shopping bag valentino rudy gak.hehe





baju tido 2 helai ni b bli ms dia g kursus ikbn kat cameron highlands. antara 2 helai tu, aku paling suka yg gambar mickey n minnie. lepas b bli, dia pkai dlu bju ni buat tdo supaya lekat bau bdn dia kat bju tu, pastu bru bg aku pkai..hehe nasib baik la bdn b xde kurap ke, pana ke, nati jangkit kat aku.hihi





set keychain ni pun b bli kat cameron sbb b tahu aku suka kumpul keychain, sampai 3 dia blikan. keychain ni smpai skang aku guna utk kunci kete dn kunci rumah. selain tu, b jgk ada bli mcm2 jenis gula2 n coklat utk aku..spesel dr cameron




teddy bear kecik comel warna pink ni tertulis perkataan love u kat depan..b bli kat melaka ms konvo anak sedara dia. actually hadiah ni xdela buat aku hepi sgt sbb masa tu ada bnyk perkara lg menyaktkan hati aku..




jam guess ni b blikan sempena besday aku yg ke26. sbb aku nak jam bertali kulit pulak. jam ni harga dia rm400++, tapi ada less jgk. jimat..hehehe jam ni simple je tapi ada bling2 kat sekeliling muka dia, faveret aku.




handbag bum kaler pink ni b blikan ms g jalan2 kat billion. harga asal rm189.90 tapi ada sales jgk..dapat murah je. handbag ni seswai la nak buat jln2, utk xtvt x formal.




purse merah kulit dr valentino rudy ni b blikan kat parkson jgk. dia datang satu set, mulanya aku nak bli purse yg biasa, tapi ms tu sbb b x bnyk duit lg, bli yg saiz ni dlu..rm120++. cantik, merah n ada bling2 kat tlsn v.rudy




jeans levi's ni b blikan sebelum raya puasa. mulanya b je nak bli jeans bru, pastu dia nak blikan aku yg bru jgk. pilih punya pilih akhirnya jmpa yg muat yg cantik dh selesa utk dpakai. mmg btolla org ckp susah nak cri sehelai jeans yg seswai dgn kita..




hf nokia e63. bila b tahu aku minat hf model ni, dia nak blikan hf bru, padahal ms tu hf ada elok lg. aku x mintak pun, tapi b kalu ada duit sket, mulala dia nak blikan aku mcm2 wpun aku x mintak. hf ni dr mula2 kuar lg aku minat sbb merah tu, slps harga dia turun dr rm1000++, brula jd hak aku jgk.




sandal ni mmg aku berkenan sgt design nya, nampak cntk di kaki aku.hehe mulanya nak bli sndr, pastu akhirnya b jgk yg bg duit utk bli. nampak simple je, jenama vincci je, harga rm89




ini hadiah yg paling aku syg dan hargai dr hadiah2 b yg lain. sbb ini cincin pertunangan aku dgn b, yg menandakan rasminya hbngn aku dgn b. mmg aku x minat pkai cincin, tapi nilah satu2nya cincin yg aku akan pkai sampai bila2, selagi b setia bersama dgn aku.



********* ada lg hadiah2 dr b yg tak sempat aku upload lg..hehe

Monday, January 10, 2011

samseng musim banjir..

Aku blk dr keje ptng jumaat. Hujan renyai2 je. Bila smpai dkt area kg Chap, aku potong satu Myvi merah kat lopak air banjir. Lps tu, aku perasan myvi tu mcm kejar aku. Apahal? xkan kena potong dh kena marah?

Aku pun samseng jgk. jgn harap la aku nk bg potong. dia kejar aku smpai dkt alor tok majam. kebetulan plak aku janji dgn b nk g mkn.sampai je dkt jambatan tualang salak, sbb air bnyk kete slow jer berderet, tiba2 dia potong aku. aku biar jelah. ok jer lg. smpai kat jambatan tinggi. aku tgk ada can potong. elok jer aku nak potong, myvi tu tak bg aku masuk. nyaris2 nak kena hentam dgn van yg dtng dr depan.

mmg sengal. ms ni aku mmg dh geram, aku kejar smpai dpn sek jelawat. aku himpit dia. WRT 2738. MYVI KALER MERAH. jantan tu kemain lg pkai kopiah, bini pkai tudung labuh, tapi bwk kete mcm sial. dia tgk aku, aku tgk dia.

ingt aku takut? sorila. jumpa lps ni mmg aku calar kete dia dr depan smpai belakang. jaga2 la..jatuh ego la tu kena main ngn driver pompuan..mcm bagus je.

Edisi Isnin - Koleksi Video Pilihan V2



assalamualaikum


Mood; sedih!! 
Sbb tu nak post dis song..........
kalu gaduh jer, nak dgr lagu ni spy mood ok blk utk ingt balik kasih syg antara aku dan B..
B, dia ckp (msj actually..) 
dia nak aku buat selama-lamanya!!
 Jom, kita sama2 menyanyikan lagu ni mengikut lirik..
part chorus bg aku!!!hehe




I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you

For the rest of my life
Through days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…
I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my love and my friend and my strength
And I pray we`re together in jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

I know that deep in my heart now that you`re here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
I know that deep in my heart..



Monday, January 03, 2011

Edisi Isnin - Koleksi Video Pilihan V1



assalamualaikum


video pilihan aku untuk minggu pertama aku berblog ni lagu dari Bon Jovi
Its My Life
aku memang minat sangat sangat lagu
setiap kali dengar rasa bersemangat je
tajuk blog aku pun sempena dapat idea dari tajuk lagu ni jugak
itsmylife vs itsmymuislife
canteeettt..
jom kita layan





its my life
This ain’t a song for the broken-hearted
No silent prayer for the faith-departed
I ain’t gonna be just a face in the crowd
You’re gonna hear my voice
When I shout it out loud
[Chorus:]
It’s my life
It’s now or never
I ain’t gonna live forever
I just want to live while I’m alive
(It’s my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just wanna live while I’m alive
It’s my life
This is for the ones who stood their ground
For Tommy and Gina who never backed down
Tomorrow’s getting harder make no mistake
Luck ain’t even lucky
Got to make your own breaks
[Chorus:]
It’s my life
And it’s now or never
I ain’t gonna live forever
I just want to live while I’m alive
(It’s my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just want to live while I’m alive
‘Cause it’s my life
Better stand tall when they’re calling you out
Don’t bend, don’t break, baby, don’t back down
[Chorus:]
It’s my life
And it’s now or never
‘Cause I ain’t gonna live forever
I just want to live while I’m alive
(It’s my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just want to live while I’m alive
[Chorus:]
It’s my life
And it’s now or never
‘Cause I ain’t gonna live forever
I just want to live while I’m alive
(It’s my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just want to live while I’m alive
‘Cause it’s my life!

Sunday, January 02, 2011

BESDAY HUBBY.....yang ke---30!

23 Disember, besday B, tahun ni jatuh hari Khamis. Cantet, sbb B abis keje kol 4ptng, so sempat lagi la kitorang nk g celebrate mana2. Kebetulan jgk arini umah Kak Yah buat makan 40hari ma dia meninggal, so aku sebuk sketla. Sbb mak yg order kuih n tapai dr Cherang Hangus, awal ptng dh kena g sana anta kuih. Aku plak keje, balik dah kol 3, singgah Perling jap bli kek utk B.

B bkn suka mkn kek sgt pun, tapi xpela aku suka.hehe..so aku bli ikut citarasa  aku jelah. Bdk2 ni ckp kek dkt Perling sedap, aku x penah try lagi, ni bru first time nak rasa. Aku x tempah pung, bli yg siap trus je. Pilih mana design yg simple n cantik, ku pilih Black Forest, 1/2 kilo rm22. Mahal sket sbb dia guna fresh cream. Aku ni mmg dah lama anti ngan kek guna aising.hehehe


aku yg suruh akak tu buat heart 3ketul..aku nak penuhkan sume akak tu ckp x cantet..pandai je!

Ptngnya lps anta mak umah kak yah, aku lepak jap n ckp nak g KB jap skali ngan nak ambik adik aku yg kuar dating, padahal alasan je tu.hehe...dalam hujan renyai aku drive masuk bandar menuju ke port yg telah dijanjikan dgm B, McD. Kesian B, dahla penat balik dr keje, ku paksa dia datang gak semata utk celebrate besday. Kalu x dtng aku ugut nak merajuk,hehehe..

B penat punya pasal, masa nak U-turn ke McD, dia g bantai trlelap g hentam van depan dia. Aduss, kronik dah masalah tdo B ni, pantang kurang tdo, mula la dia nak lelap kokse. Nasib baik xde apa2 yg serius. Ku plak dh x sabar menanti dgn kek, dgn hadiah bagai. Tapi lupa plak nak snap gambar hadiah utk B..

B smpai je, trus orderla, mmg dah lapar. Aku mmg dah lama nak mkn Prosperity Burger, Bubur Ayam McD. B bli set Filet O Fish je utk dia, n utk Husni B order set happy Meal Mc Nugget..siap dpt free toy scarf rambut ala Princess..hehe kalu husni pkai jadi bapuk la dia, x seswai k...


b tgh baca kad dr tunang dia...hehe


Husni tlng tangkap gambar..ms ni aku bulat semacam, B plak bru potong rambut ala rekrut...dunt like it!



Lps siap mkn, sorang staff McD datang...

KMC: besday anak akak ke?
Aku: eh xdelah, besday abah dia.hehe
K: O ingt kalu besday bdk, kita akan bg hadiah..
Aku: Owh yeke..hehe xpela lenx je

Bila B datang aku cite kat B. B pun bisik...nape sayang x ckp besday Husni?hehe

Tak baik tau menipu, setakat adiah dr Mc D tu apala sgt.hehe..B mcm aku jgkla, suka sgt dpt free gift, wpun takdela best pun hadiahnya.hehe..Lbh kurang kol 7, kitorang gerak balik asing2. Sian B, stuck in jam plak...hehe ngalahkan KL dah bandar KB skang ni..

ku plak dgn kepenatan, gerak g umah ma Kak Yah, nak kena menunggu plak ayah habis mengaji kol 11 lbh. Dah siap mkn sume, ku g bantai tido dlm kete.hehe...sekian!

Saturday, January 01, 2011

KALI PERTAMA.....starting my own blog!!




assalamualaikum


Buah cempedak diluar pagar..
Ambik galah tolong jolokkan..
Saya bdk baru belajar..
Kalau salah tlng tunjukkan..

Setiap benda ada kali pertama. Hari ni sempena tahun baru, 1 Januari 2011 hari pertama im starting my own blog. Tobat aku x reti, tapi dgn bantuan akak tercinta aku, si cantik manis Isroha Ismail owner @icalleditjourney.blogspot.com, lahirla its My Muis life.

Nape aku pilih itsmymuislife? Sbbnya mstla blog ni berkenaan dgn life aku..n disebabkan aku minat giler kat lagu Bon Jovi Its My Life, so aku cantum je tajuk lagu tu dgn nama glamer aku semenjak 14tahun yg lps, Muis..@itsmymuislife.blogspot.com..

Actually aku x harap pung blog aku ni seglamer blogger2 yg len, n seramai2 follwer mcm yg len. Aku cuma nak menulis since writing ni mmg my passion sejak dr zaman sek naim lagi..Aku tls novel remaja utk suka2 je..smpai skang aku masih simpan novel yg aku tls tu, tp sekerat jalan jelah. Masuk je diploma, menulis kemana, novel pun ntah kemana..hehe

Tapi dh zaman pun semakin maju, mana ada dh org nak menulis dlm buku tulis bergaris dua, so outdated.haha..diary pung mls nak bli n nk tls, penat tgn, kena bli pen lg, so + - / x, blogla medium penulisan aku yg seterusnya..

Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah kerajinan padaku utk selale mengupdatekan blog ku ini..Amin!!!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...