Tuesday, March 29, 2011

B in da haus...



nak update latest entry, terlupa plak nak bawak usb kamera, so belek2 gambar dalam pendrive, cari yang mana menarik untuk di update..jumpa gambar b masa g anta ku g keje



Baru lepas g smayang jumaat, tu sebab pkai baju melayu. Rokok n lighter x tinggal..cehhh



suka angkat dagu time amik gambar, badi ke hapa B ni..



ok sket, tapi baju tak kancing.. i dunt loikee y know..dari depan hidung B nampak kembang..hehehe



suka yang ni. baju dah dikancing oleh tunang dia...bru i loikee...hihi kemas n segak n poyo!hahaha



pics dengan tunang dia yang muka bulat kembang semangkuk megi..double chin!huhuhuhu..






Monday, March 28, 2011

cerita hujan + panas...

skang musim hujan panas
pagi panas petang hujan
pagi hujan petang panas
malam konfem hujan
tido malam sejuk menggigil-gigil
pkai sweater
pkai selimut dua lapis
pakai stokin
bangun pagi stokin dua dua belah tercabut
selimut tak tercabut
baju tidur kain cotton dari cosway nasib baik tak tercabut jugak

skang musim hujan panas
aku jadik..
teringin nak makan nasi hujan panas
teringin nak dengar lagu kumpulan hujan
teringin nak nyanyi lagu hujan from sudirman
teringin nak main hujan
taknak main panas sebab nanti sakit kepala

apa aku dah membebel ni?
ooooo aku nak kena flu rupanya
tekak perit
hidung berair
batuk ala manja
takpe takpe
aku jarang selsema
selalu sakit kepala je
takpe takpe
ubat selsema rm1.50 seketul dah ada
balik keje nanti ku telan je
lepas tu ku tidur
konfem ku bahagia


sekian..

Tuesday, March 22, 2011

Baity sweeT reception...

actually trip ke johore last month, sebenarnya nak attend my BFF masa degree kat Dungun, reception Baiti dgn hubby dia Sany..disebabkan tersalah date ms bli tiket, sampai jb sentral around 12noon on the reception day. Elok je sampai rumah Abe Jaa, ku trus naik mandi n siap2 nak sebabnya plan kol 4 ku nak naik bas g melaka plak. 

Mak, ayah n tok sume melepek atas sofa, penat lagi. Ku cakap nak g sorang wedding baiti, sume nak g plak memandangkan baiti pun kenal n penah datang tido umah ku dlu. Sampai je Dewan Jubli Intan dah dekat kol 3, pengantin dah berarak masuk pun, tengah makan beradap. 


pelamin yg sangat sweet dan berbunga-bungaan, cream n pink, fave kaler byt..hehe





 pengantin tgh makan beradap, gambar zoom dr kejauhan..



Lepas g show off muka depan pengantin, siap berhai bagai, pengantin nya sebukla nak makan lagi, nak bergambar lagi. Mak Baiti suh g makan kat meja VIP tapi maleh la plak mandangkan abe jaa dah cari meja kosong dekat ngan meja bufet, pandai je.Taktik nak makan banyak la tu.hehe


sume makan dengan tekun. Nasi beriyani johor, beraneka macam lauk pauh, kuih muih, desert..sume makan tak hingat..ku je yang makan sket, x suka gulai kari dan sebagainya. 




pengantin naik potong kek plak. sume gambar ku ambik muka sany x nampak,hehe..masa ni baru perasan baju baiti ala baju bienda design gitu..cantek, suits her very well..






aku dan pengantin. Gambar dari kejauhan, apala abe jaa x pandai jadik photographer, dahla dewan ni suram kusam je, nikon s ku x dapat nak capture clear2.hehehe...







muka-muka kekenyangan sume, posing la plak..



banner pengantin kat depan pintu masuk..bulat semacam muka baiti.hehehe







buah tangan pengantin, simple tapi sedap..




tengah dewan, cuma ada candles je..x sure utk apa, maybe just props...


ralat sebab x sempat tunggu pengantin turun dari pentas, sume dah sebuk ajak balik, penat n kenyang katanya. Tak puas hati datang jauh2 tapi tak leh jumpa lama sket. Tapi dah nama pengantin mestila sebuk bergambar, faham dah..ku punya nanti bulan 6 pun sama la agaknya..






Monday, March 21, 2011

model kanak2 ribena

cuti sekolah dah habes, anak sedara pun sume dah balik. Sedihhhhh..huhu. 
Cik inie boring dok umah sorang tau, baby, alya, aqil sume dah takde...
ni jelah yang tinggal, gambar model2 saya!



sebelum posing, model kena mandi dlu. Cik ining la yang kena mandikan, bagi mandi air hujan, sukasukasuka



haa, dah siap pun model. Posing kat kete abah dulu..hehe. nak naik cik ining kena angkat, hati2 nati calar kete bebel umi korang marah cik ining.




aqil dah terer panjat pokok rambutan.




damya alya pun nak panjat jugak. Cik ining suh panjat sini je.hehehe




model kena wat kerja pembersihan jap...rajinnya anak sedara saya





model dipaksa posing kat pagar buluh hasil kerja tangan jiran sebelah rumah. Kaki kena gigit semut pun kena tahan jap..hehehe






model posing tengah jalan..bahaya! jangan tiru ye aksi di atas




model pink bersama kucing. Kucing ni pelik, model datang dekat je dia mula nak baring atas tanah, apa kejadah perangai gitu


ok, sume model dah penat, nak naik nyonyot susu plak..hihihi


Thursday, March 17, 2011

PANTUN....4 kerat!!

mood: menggatai
hihihi

makan nasi lemak
baca blog geraugebang 
mata ngantuk
amik henfon mesej B

sayang tengah baca blog
mata plak rasa mengantuk,
kepala rasa nak terlentok,
tunggu B datang peluk.




 hihihi


sekian






Wednesday, March 16, 2011

LOST.....limited edisyen!

hah, kali ni nak sambung citer pasal barang limited edition aritu..
actually barang bukan besh sangat pung, tapi special la sebab takde jual kek kodai.hehe

dulu time2 muda remaja ku suka la jugak mengumpul majalah galaxie. After dia make over dari majalah bersaiz kertas besar gedabak, dorang go to more colourful layouts, so utk menambah bahan bacaan ku tak miss la melanggan galaxie.

lagipun dalam tu selalu dorang ada contest yang bersesuaian dgn jiwa ragaku. Contest yang mudah, dah disediakan jawaban, tiada slogan diperlukan dan jugak direward dengan hadiah cash ataupun barangan limited edisyen.

Biasa dalam satu keluaran, ku anta sampai dua tiga contest, tup2 hari tu, balik je rumah, mak cakap ada parcel. Aik, sape pulak mengantornya hadiah utk diriku, besday pun lambat lagi.

tengok2 dr galaxie. Wahhh, ku menang apa ni?

Bukak je, kotak LOST, siri tv yang glamer banget tu.
Masa ku isi contest tu ku harap nak dapat note book je sbb masa tu ku punya tengah crazy mengumpul note book...
rupanya apa ku dapat, jeng jeng jeng...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*









5 in 1 kit kompas ni. Ada kompas, ada kanta pembesar, ada wisel, ada torchlite dan ada jugak temperate. Since aku ni bkn keje renjer hutan or pencinta alam semulajadi, so takdela sangat kegunaannya untuk diriku. 
ada terperuk dalam kotak bawah katil. 

Sekali sekala ada la ku bawak keluar and tayang kat sape2 yang tak penah tengok lagi.hehe poyo je..tapi skang benda ni dah berpindah milik ke tangan adik laki ku. Ku jual kat dia, skang dia plak dok iklan dalam fb dia.hehe

sayang gak sebab ni kira first time ku dapat hadiah dari contest, tapi nak buat cane, redha jelah.huhu





Saturday, March 12, 2011

ASTRO.......is bacK!!! huuraaaaYYY

almost 2 month since last i've paid for astro monthly bill..hihi
saje je aku maleh nak bayar. since keje, ku bukan sempat layan tibi pung. adik plak nak stpm, nati kang dia dok melayan jer astro buku kemana...
mak ayah xpe, dorang cuma layan tv9, so tgk chanel biasa pung xpe..

since seminggu ada school break, adikku yg cikgu tu bwk balik astro kad dia

actually hatiku meronta2 nak tgk my faveret show..glee, antm, csi's, hindustan..huhu. duit bknnya xde, ku dok bershopping barang kawin bagai dh habis beribu riban, tapi fikir punya fikir bil astro hold dlu lah.hehe


td sempat ah layan glee jap sblm dtng keje. New season ni lagi mayuk ah dr first season, lagu pun best2, line story pung makin best, bikin aku sentap jek, mmg berbekas di hatiku..cewah


yang ku tgk tadi ntah dah episod berapa tapi few songs dia mmg layan habis..




lagu time gwyneth paltrow ganti mr shue jaga glee club..ku mmg jarang sangat follow lagu omputeh ni tapi lag ni mmg layan habis. So aku nak layan kat blog aku gak.hihi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
heart;muis

Friday, March 11, 2011

UNTA.....black paper!!

sila baca macam ajis sattar dlm filem ali baba bujang lapuk...tq

assalamulaikum..
apa khabar anta ente semua..
ini ada satu benda ana mau cerita..

anta ente semua kenal ini apa?


ya, ini incik unta lah..manyak hemsem, bulu mata lebat, tekaknya panjang, bonggolnya dua..

ana mau ceritalah pasal ini punya unta..ana sudah termakan la ini unta, masak black pepper lah..

penat: tukar balik nada biasa..hehe

kat melaka aritu, kat umah abg aku, elok je sampai aku terasa lapar yang tak hinggat. so lepas mandi, siap2 ku pun bergegas turun bawah n masuk dapur..

kak ipar ku adala, tgh siap2 lauk..

kak, laparla, ada nasik tak?
tu akak dah panaskan, lauk je x hidang lagi..

ku jenguk dlm periuk ada asam pedas ikan parang dgn daging black pepper..

wah, sedap ni..hatiku berkata2..ku ceduk nasi lebihla sket.hehe. Ambik kicap dlm peti ais, baru sedap..

aku pun makanla dgn berseleranya. Walaupun aku ni anak pure kelate, tapi aku mmg suka sgt dengan asam pedas melaka ni, sebabnya walaupun berminyak, tapi kuah yang pedas  n masam2 tu, mmg faveret aku la. kalu g melaka, kka ipar aku mmg tak miss ah masak asam pedas ni..



macam ni ah lebih kurang asam pedas ikan parang kak ipar aku aritu, cuma xde nenas je.hehe

n lagi satu lauk, daging black pepper. Fuhh, mmgla faveret aku sgt2, so aku mkn x hingatla, siap menambah lagi sesenduk nasi aku ni..



ginila lebih kurang daging black pepper tu..hehe....tapi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
rupanya daku tertipu..huhuhu

daging yang aku ingt beef biasa tu rupanya daging unta..Yessssss, daging unta!!! tapi akak ipar ku x ckp masa tu takut aku termuntah.huhu

mula tau tu rasa kembang gak tekak, tapi xpela, atleast wpun tak g mekah lagi, dah merasa la aku daging unta.hehe mahal pengalaman tu...hehehe


Tuesday, March 08, 2011

JOHORE....by train!!

cuti cuti malaysia....yahuuuu!!

berminggu-minggu menunggu, masanya dah sampai. Balik keje trus siap2 nak catch a train to JB. cikgu Iskandar yang ditugaskan utk mengantar kitorang kat KTM wakaf Bharu. At 8, still stuck depan tesco, mak, tok ayah sume dah cuak je, aku jer rileks.

alah, train kol 847, bnyk masa lagi. Kepochi je sume.huhu..at last smpai gak lps bersesak n bersempit nak melintas jambatan sultan ismail petra. Mak siap bukak cite dia datang ms nak rasmi bridge ni dlu..ayoo terkeluar topik sudah.hehe

Elok sampai, sempat lg solat maghrib jamak dgn isyak trus.


kami berempat yang akan naik train..


sume pandang kanannnnnn...lurus!!


barang2 bekalan mak, ayah n tok..huhu bnyk


barang ku...hanya satu backpack and beg hadiah cik pengantin baru..


Train tepat2 je sampai, trus gegas2 naik. Naik dekat pntu koc 3, habih trtukar seat sume, kecoh tul. Koc kitorang patutnya koc 2, manala ku tahu, dh lama giler x naik ketepi since blum akil baligh lagi.


pandai je pakcik jual tiket tu bagi sume katil bwk kat kitorang. Takleh ku imagine cane ayah , mak n tok ku kena naik panjat kalu dok katil atas.hihi

yang kelakarnya, mula masuk koc 3, trus letak brng kat katil no 2, 4, 6, 8. Tiba2 sorang abg datang..

L: eh adik, ni tempat saya
A: eh ni koc berapa
L: ni koc 1
A: alamak, kita koc 2, jom2 angkat barang..
L: eh sini koc 3 la, bkn 1..
dalam hati(cehh, dia pun salah jgk..)



akhirnya smpai koc 2..kena melintas gerabak, ngeri jek dgn beg tersangkut bagai..fuhh seksaaaaa!





tok..makcu esah, katil no 2


mak,puan saibah, katil no 4


ayah, tok bilal ismail, katil no 6...

okeh sume, dah selamat, leh lepak dah...tiba2 dtng sorang akak ckp seat dia no 2. Alamak, salah lagi.huhu..nasib baik akak tu ok jek tukar..ala, lagipun katil sama je. lagi dia umtung x dok tepi pintu kuar masuk. abang yang katil depan dia pun ku pujuk suh tukar gak.hehe...


lepak lepak, sembang sembang..ayah yang first tertido.
aku pun sbb dah kenyang tertido jugak.
sedar2 dah kol 1 pagi..ambik kamera, tangkap gambar.hihi
makan apa yang ada, n sambung tido balik sampai ke pagi














Friday, March 04, 2011

TUAH....ku mmg kureng bertuah!!

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia....tak siapa tahu! Eh yeke pepatah bidalan aku ni? Macam sumthing wrong sumwhere je.hihi..lantak ah

dok belek kosmo tadi..(belek kat pc je,bleh?hihi...) adala satu artikel sorang akak menang RM88,888 dengan hanya shopping barang dapur di Tesco..waaaaa, giler punya bertuah tu. Free semedang je dapat duit gitu.

Tula, rezeki tuhan nak bagi tak siapa tahu kan. Syukur alhamdulillah jelah. Akak tu dgn eksited je ckp..

"Saya selalu berbelanja di cawangan ini yang hanya terletak lima minit perjalanan dari rumah saya. Saya hanya memasukkan satu borang penyertaan dan tidak sangka ia berjaya.




Ok kak, jangan lupa bersedekah plak ya, jgn ingat nak joli je.hehe..yang ku herannya, Incik wakil Tesco tu plak macam terlebih eksaited dari akak tu..macam dia dpat share plak nnti..huhuhu


Aku ni seingatnya masuk peraduan, jarang sangat la nak menang apa-apa. dari dulu lagi, 5 tahun mengaji unibersiti, tiap2 tahun annual dinner, haram no aku naik. Bukan no 4D ar, no cabutan bertuah..hadiahnya koman jer, tapi perasaan dpt benda free tu best je. Malangnya 3tahun diploma n 2 tahu degree, haram aku x penah dapat satu apa.huhu

Aku plak, kalu peraduan nak masuknya yang senang2 je, yang kena jawapan dah ada, yang xde slogan baru aku minat nak masuk. Hadiah tak mahal pun takpe asalkan benda tu duiiiiiiiitttttt..hehe n barang2 limited edition yang takde kat kedai aku suka la.hehe

tapi ada la skali aku penah dapat hadiah limited editon ni, tanpa ku sangka2...nak tau apa dia? haaa, tunggu next entry ek..hehe (bajet ramai yg followwww....)
*
*
*
*
*
*
*
*
heart ; muis

 

Thursday, March 03, 2011

ku ulangi pertemuan
walau hanya ku mendakap sisa cinta
brsama rindu yang terdampar
saat ini kusendiri ku menangisi pemergianmu kekasih
dan cuba memujuk rindu
yang pedih tercalar
di sudut ingatanku
airmataku kau renang bahagia..

ya, harap maklum, saya bukan dalam mood bersedih atau frust menonggeng sbb putus tunang ya! Tidak sama sekali...hehe. Cuma skang dalam mood melayan lagu jiwang rock kapak dalam youtube je..

Lagu ni aritu ku sama2 karaoke dgn B on da way balik dari RP aritu, jumpa dlm youtube, teringat plak, n tiba2 datang mood plak nak post dalam blog gue ni donk.huhu gue



layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

Lagu2 lama jaman rock kapak ni mmg best. Kebetulan darling ku pun minat menyanyi, so kira geng la ngan aku. Atas kete bukak radio kalu ada lagu best2 pakat karaoke la dgn B. Gitulah time-time jiwang and happy moment kitorang. Nyanyi  duet sama2 and holding hands always. Kalu aku lepas B pegang, kalu B lepas aku pegang..hihi

Aritu ms balik dr mana ntah B cakap kalu buleh lepas kawin pun biar kitorang loving sokmo, kena selalu pegang tangan always. Yela darling, syg ni mmg loving sokmo, takut B je yang dah lain lepas kawen.hehe..kita tgk nati ek.hehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
heart;muis azaini

Tuesday, March 01, 2011

1st MARCH....celebration of me!!


Tahun ni 3 orang je wish thru msj on besday nite..huhu ramai yang wish dlm fesbuk je, mentangla skang ni era fesbuk, neway leh save 1sen kredit..utk pengguna youth club jelah.hehe


1230am;
from Hubby
selamat hari jadi sayang..moga murah rezeki n panjang umur..b syg syg ssgt

1215am;
from Ery
Moga Allah jadikan pagimu cahaya, ZOHORmu gembira, ASARmu bahagia, MAGHRIBmu  keampunan, ISYAKmu keberkatan dan DOAmu diterima dan diluaskan REZEKI. Amin..SELAMAT HARI LAHIR...:-)

1158pm
from Nano
Bebeh..happy birthday!!



Tenkiu untuk sume org yang wish dan mendoakan aku..terima kasey banyak2! So aku dedicate lagu ni utk korang sume..hihi












SYUKUR....padaMu Ya Allah!





Syukur padaMu Ya Allah kerana pada tarikh 1 Mac 1984, hari Khamis 27 tahun yg lepas, lebih kurang jam 9 malam (ikut dlm sb..hehe), aku telah dilahirkan oleh mak ku, Puan Sa'ibah Omar.



Syukur pada Mu Ya Allah kerana telah menjadikan aku seorang bayi, remaja, anak gadis, wanita muda..yang sempurna fizikalnya dan sehat tubuh badannya..(wpun dr kecik mcm2 penyakit aku ada; tonsil, demam panas(masuk wad seminggu nsb baek tak kena sawan aku..hehe, gastrik, migrain etc..)



Syukur padaMu Ya Allah kerana menjadikan aku seorang yg happy go lucky tapi kuat nangis, manja tapi moody, cerdik tapi tolol, serius tapi kelakar, tenang tapi kdng2 sumbat, cute tapi dagu berlapis, suka shooping wpun sokmo kering...huhu



Syukur padaMu Ya Allah kerana mengurniakan family yang aman sentosa, makmur dan bahagia wpun mak suka bebel, sedara mara dekat dan jauh yang selalu menceriakan hidup seharian, tolong menolong, baka yg cerdik pandai dan kurus slim badannya sume tanpa masalah obesiti melampau...



Syukur padaMu Ya Allah kerana aku telah dapat 4A dlm UPSR, sambung sek men kat SMKA Naim Lilbanat, dapat sambung belajar diploma kat UITM Machang, pastu sambung degree kat UITM Dungun, pastu aku rasa dah malas sambung belajar..



Syukur padaMu Ya Allah kerana 4 bulan lepas belajar aku dapat ambik lesen kete, n ayah blikan kete RED VIVA seminggu sblm test JPJ, lps tu aku trus lulus lesen dgn skali ambik, bukan dpt lesen terbang mcm ayah..hehe, bukan kena repeat 2,3x sbb x lulus bukit mcm Ismawi Ismail..hihi



Syukur padaMu Ya Allah kerana dpt lesen n kete, aku dapat plak keje jadik pengajar ICT kat IKBN Bachok bertahan selama setahun setengah dengan mcm2 karenah budak2 kat situ, dapat kenal Nik Suhaimi Zakaria yang skang ni dah jadi tunang aku..



Syukur padaMu Ya Allah kerana dari single aku ada pakwe, dari ada pakwe aku putus cinta, dari putus cinta aku dah ada tunang, dan insyaallah akhirnya akan jadi milik seseorang....(tiba2 rasa sedih plak....)



Syukur padaMU Ya Allah kerana tetap melimpahkan rezeki wpun aku still takde keje tetap lagi...dan aku akan sentiasa jadi seseorang yang bersukur padamu di sepanjang perjalanan hidupku..




***moo_ezz***

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...