JOHORE....by train!!

cuti cuti malaysia....yahuuuu!!

berminggu-minggu menunggu, masanya dah sampai. Balik keje trus siap2 nak catch a train to JB. cikgu Iskandar yang ditugaskan utk mengantar kitorang kat KTM wakaf Bharu. At 8, still stuck depan tesco, mak, tok ayah sume dah cuak je, aku jer rileks.

alah, train kol 847, bnyk masa lagi. Kepochi je sume.huhu..at last smpai gak lps bersesak n bersempit nak melintas jambatan sultan ismail petra. Mak siap bukak cite dia datang ms nak rasmi bridge ni dlu..ayoo terkeluar topik sudah.hehe

Elok sampai, sempat lg solat maghrib jamak dgn isyak trus.


kami berempat yang akan naik train..


sume pandang kanannnnnn...lurus!!


barang2 bekalan mak, ayah n tok..huhu bnyk


barang ku...hanya satu backpack and beg hadiah cik pengantin baru..


Train tepat2 je sampai, trus gegas2 naik. Naik dekat pntu koc 3, habih trtukar seat sume, kecoh tul. Koc kitorang patutnya koc 2, manala ku tahu, dh lama giler x naik ketepi since blum akil baligh lagi.


pandai je pakcik jual tiket tu bagi sume katil bwk kat kitorang. Takleh ku imagine cane ayah , mak n tok ku kena naik panjat kalu dok katil atas.hihi

yang kelakarnya, mula masuk koc 3, trus letak brng kat katil no 2, 4, 6, 8. Tiba2 sorang abg datang..

L: eh adik, ni tempat saya
A: eh ni koc berapa
L: ni koc 1
A: alamak, kita koc 2, jom2 angkat barang..
L: eh sini koc 3 la, bkn 1..
dalam hati(cehh, dia pun salah jgk..)



akhirnya smpai koc 2..kena melintas gerabak, ngeri jek dgn beg tersangkut bagai..fuhh seksaaaaa!





tok..makcu esah, katil no 2


mak,puan saibah, katil no 4


ayah, tok bilal ismail, katil no 6...

okeh sume, dah selamat, leh lepak dah...tiba2 dtng sorang akak ckp seat dia no 2. Alamak, salah lagi.huhu..nasib baik akak tu ok jek tukar..ala, lagipun katil sama je. lagi dia umtung x dok tepi pintu kuar masuk. abang yang katil depan dia pun ku pujuk suh tukar gak.hehe...


lepak lepak, sembang sembang..ayah yang first tertido.
aku pun sbb dah kenyang tertido jugak.
sedar2 dah kol 1 pagi..ambik kamera, tangkap gambar.hihi
makan apa yang ada, n sambung tido balik sampai ke pagi














Comments