Tuesday, August 23, 2011

ramadhan keduapuluhdua

assalamualaikum

hari keduapuluh walaupun aku kerja petang
tapi tetap berbuka dengan B
sebab tolong B belikan barang kedai yang nak guna malam tu
so 6.30 aku drive balik
tapi tak berbuka di rumah
kitorang makan kat luar
kat kedai biasa je
kedai tomyam di tangok
aku sampai dulu
order tomyam campur
daging goreng kunyit
telur dadar
kailan ikan masin takde pulak

masa B sampai dah azan pun
nasib baik sedap
bertambah B makan.hehe
aku macam biasal makan sokmo tak habis
cepat je kenyang
lepas siap makan B bagi biskut raya yang tempah dengan ciknor
pastu B gerak balik rumah n aku gerak balik tempat keje




Monday, August 22, 2011

ramadhan keduapuluhsatu

assalamualaikum

hari kedua21 berpuasa
hari ni akan berbuka puasa ditempat kerja B
B dah bawak siap2 baju melayu masa g kerja pagi tadi sebab dia malas nak balik
dalam 6.30 aku siap siap n gerak g IKBN
malas nak gosok baju kurung
so aku pakai jubah biru gelap aku dengan tudung hitam
simple je
dah sampai kena tolong B kat kedai pulak
haihhh..
kena beli angkat ais apala
tak tau ke orang dah pakai cantik cantik ni.huhu

dah kol 7 baru B nak gerak g dewan makan
aku dah ajak pergi awal
tapi nak menyapula apala
orang cakap dah nanti takde tempat tapi dasar orang degil
menyampahs je aku
nasib baik ada jugak tempat

duduk je kat meja tu tengok lauk alahai
takde kelass betol la ikbn buat jamuan berbuka puasa
buat malu kat pengarah je
yang ada cuma lauk singgang merah tulang/daging
ikan bawal sweet sour la kot
ada ikan kering
ulam n budu
n ikan bakar tawar buat cicah dengan budu

lauk budak makan lagi kesian
ikan goreng bodo je aku tengok
ikan pulak kalu elok takpe
dapat kat aku dulu lagi aku bagi kat kucing
macam kesian je
aku dulu duduk asrama takdelah makan teruk gitu

IKBN ni kata bawah badan kerajaan
next time buat jamuan berbuka puasa buatla kat hotel ke
tak mampu hotel restoren ada berlambak
hmmmm...

bila dah siap makan dapat doorgift dr hospitaliti
biskut raya
cantik tapi...........................................................
























tak sedap!!!!!
seketul je aku makan..hehe
next entri aku akan cite pasal ketidaksedapan produk hospitaliti ikbn bachok pulak
muahahaha




Sunday, August 21, 2011

ramadhan keduapuluh

assalamualaikum

hari ke 20 berpuasa kitorang keluar shopping baju raya
B, aku, husni n anak anak sedara B
actually aku bukan suka pun ramai ramai ni
serabut je

tapi nak buat macamana
gitulah
kenala terima semua seadanya
ada laki pulak semua ok
semua boleh
semua tak kisah
tak fikir ke bini ni tak suka ke apa ke
menyampahs je

mulanya mood memang kurengla
tapi try untuk tak tunjuk sangat
sekarang ni aku dah pandai kontrol
takdela main lepas macam dulu je
okla tu
adala perubahan dah perangai aku sejak berkahwin ni
lepas sabar, lebih tenang, tawadduk dan sebagainya..

first stop atas permintaan aku kat KB Mall dulu
sebab aku ingat nak cari flat kat vincci
untuk pakai sehari hari
flat kesayangan yang beli raya setahun lepas dah hancur
so wajib ganti baru
mandangkan dah sampai tengahri konfem parking atas bawah dah penuh
so B decide nak parking kat lot kedai bangunan sbelah kbmall je
so kena menapakla
baru je aku nak bergaya sket pakai wedges dah kena menapak
penat kaki mak
nasib baik bawak flat spare dalam kete.huhu

masuk je dalam aku suh B pergi cari baju budak bdak tu
aku masuk  vincci sorang sorang
adala try dua tiga pasang tapi takde satu pun yang betol betol berkenan di hati
so tak payahla
lepas tu nampak ada sale gila gila kat blaus n slack
alhamdulillah sangat hepi sebab dapat dua helai blaus yang aku sangat sangat suka
yang memenuhi citarasa aku
yang dapat dengan harga yang murah.hehe

walaupun aku tau skang ni aku pakai size M tapi aku still nak try jugak
fitting roam plak takde cermin
so aku angkut 2,3 jenis n pegi try kat kedai yang jual baju kemeja n baju melayu
sku buat bodoh je
nasib baik akak jaga kedai tu tak perasan
kalu tak mau dia perambat aku.haha

lepas dah decide n tulis bil, hello je kat B suh datang bayar
wah best tol ada laki ni.hehe
walaupun  tak beli baju raya siap aku nak jugak  beli baju tak raya pun
takkan aku nak bagi can anak dia je pau duit dia.hahaha

cantik tak baju saya?
semat macam pok mat kan?haha


blaus kemeja berbutang depan
jenama google
harga RM119.90
diskaun 50%



jenama MNJ nicole
harga RM109.90
diskaun 70%


untuk dua helai ni tak sampai pun 100 ringgit
tapi kalu nak ikutkan dah 2,3 helai blaus aku pattern cenggini
corak horizontal dengan kaler basic itam
tapi takpela yang ni labuh n rasanya bila pregnant nanti boleh pakai lagi.hihi


sehelai slack from applemints untuk pakai g kerja
alang alang dah ada diskaun 50% aku sanbar je terus.hehe



untuk husni pulak B cuma belikan sehelai korduroi jeans je
sebab aritu aku dah belikan dua helai baju raya




beli dua helai kemeja
at great prices
aku yang belikan
tapi bapaknya yang bayarkan.hehe
untuk tahun ni belikan jenama snails & sons je

pastu singgah al ikhsan
B belikan anak dia sandal adidas
beli size besar sikit biar boleh muat pakai lama


beli sandal ni harga dah best buy, dapat free shopping bag al ikhsan




lepas tu gerak ke Parkson pulak
B suka cari baju baju dia kat sana
kali ni B beli kemeja T  Polo kaler ijo


 pastu belian wajib B adalah boxer.hihi
n kali ni B borong stokin kerja 5 pasang sekaligus
dia geram sebab stokin dia asik hilang je.hehe






dah setel sume barang gerak pulak ke tesco
cadangnya nak buka puasa kat chicken rice shop
tapi dah fully booked
so last choice makan jelah kat food court tesco
banyak pilihan nak makan n minum

aku pilih nak makan nasi campur
sebab masa jenguk kat gerai tu ada ikan keli goreng
tambah paru goreng n sup telur ayam
first time makan sup telur tapi sedapla jugak




B pulak makan nasi sizzling

 
sikit je portion nasinya
nak suap ke mulut anak lagi
sian hubby ku.huhu



dah siap buka puasa terus gerak balik rumah sebab B nak kejar trip tengok bola pulak
so inilah hasil tangkapan semua shopping raya tahun ini





few additional photos

 berurut save bajet
habis bontot ku pun turut diraba oleh kerusi urut ni
rm1 3 minit
hokayla tu.hehe



 dalam fitting room
snap gambar nak tunjuk b yang mana lebih elok



 suasana berbuka puasa di food court tesco


 B yang keletihan n kelaparan


 my fave from Big Apple
wajib:california almond
option: donatella@walnut hapa ntah


budak x puasa makan pop corn je

Saturday, August 20, 2011

ramadhan kesembilanbelas

assalamualaikum

hari ke19 jumaat pertama aku berbuka dirumah
kalu sebelum ni aku berbuka di fastfood je sorang sorang
tapi hari ni masjid cherang hangus buat majlis berbuka puasa
so mak akan masak n bawak pergi kemasjid

so aku cakap kat b suh datang n berbuka di masjid
tapi bila sampai rumah sebab kana n abe die pun malas g masjid so B nak makan di rumah je
menu berbuka yang dimasak oleh mak n kak mira
no pics sebab aku takde kat rumah.hehe

sup tulang
kerutub daging
ikan bawal sweet sour
kerabu buah beko
pajeri nenas
kuih akok
tambahan lauk daging goreng kat rumah

aku singgah bazar jugak beli paprik n ayam rempah untuk sahur
sebab lupa mesti mak masak lauk banyak boleh pau dah
pastu beli air
ya ampun mahal kemain
rm2.50 sebungkus
menyampahs je

lepas siap makan aku bungkus lauk n asingkan
suh B nanti masukkan yang mana mudah basi dalam peti ais
tapi bila aku balik keje malamnya B tak balik lagi
dok melepak kat kedai
bila aku bangun nak sahur carila plastik sup tulang dengan ayam rempah
B cakap takde
ntah sape tibai dari raga motor dia
geram je aku

aku dahla tak selera sangat nak bersahur
kena ada sup or daging goreng baru selera sikit
tapi nak marah pun takde guna
saje saje je gaduh nanti..
hmmmmmm

kesimpulannya aku tak bersahur sebagai tanda protes aku!
cantet..sebab seharian puasa tu perut aku jugak yang berlapar.huhuhu


Friday, August 19, 2011

ramadhan kelapanbelas

assalamualaikum

hari ni akan balik berbuka puasa n tido rumah mak
so balik dari kerja aku ke bazar telipot untuk beli akok jagung n  sekaya untuk bawak balik
pastu terasa nak makan big apple donut plak
so aku terus ke tesco
pastu singgah kedai kasut adala berkenan sepasang
tapi duit tak cukup pulak huhu
takpela esok nak g shopping raya kot kalau ada berkenan yang lain kat vincci

lepas beli donat terus balik rumah
sampai memang dah lewat sebab jalan jem sangat sangat haihh
sampai je terus kemas baju n kemas dapur
pinggan ada yang tak berbasuh
bukan malas tapi tak sempat.haha

sebelum balik singgah pulak bazar jelawat
beli ikan keli berlada dua ekor
beli ayam madu
beli murtabak
B beli air soya
beli sup daging kat bazar pasir tumbuh dah tdi
memang selera aku sup tulang dia
tu pasal aku repeat beli.hehe

sampai rumah trus smayang asar n masuk dapur
hidang meja makan
seronokla sikit berbukak
selalu asik berdua je
b macam badmood sikit hari ni
takpela penat puasa kot
so dimaafkan..



Thursday, August 18, 2011

ramadhan ketujuhbelas

assalamualaikum

balik dari kerja singgah bazar pasir tumbuh
beli sup tulang n kepak ayam percik
lepas tu balik rumah
masa otw ke kiosk singgah pulak bazar jelawat
beli daging masak merah, lawar, jeruk campur2, ayam madu

duduk kat kiosk sampai maghrib
balik berbukak dirumah
rutin still macam biasa
tapi bila sampai masa sahur daging masak merah dah basi
sebab lupa simpan dalam peti ais
tapi aku degil makan jugak dua ketul
pastu cirit birit.huhu


entri khas untuk makhluk bermulut puaka berhati durjana..

assalamualaikum

entri ni untuk meluahkan apa yang nak aku luahkan tanpa aku perlukan respon dari pihak kedua
aku namakan dia puanXXX

cerita bermula lebih kurang sebulan lepas
set kunci rumah n kunci kaunter aku hilang
n aku pulak ambik masa untuk buat set kunci yang baru
jadi aku terpaksa menyusahkan kawan sekerja yang lain

disebabkan rakan sekerja yang aku selalu mintak tolong tu tak dapat dihubungi
so aku terpaksa mintak bantuan dari puanXXX
lagipun rumah dia tak sampai 5 minit dari tempat kerja
so hari kemuadiannya seperti biasa sehinggala rakan sekerja R bagitahu aku rupanya puan XXX
tu dah sumpah seranah aku sebab bila aku nak pinjam kunci kaunter
suami dia terpaksa datang hantar n menyebabkan diorang bergaduh
bukan setakat dia telah sumpah seranah aku tapi dia berniat jahat untuk songlap duit aku dalam peti besi diam diam
ish ish ish sungguh puaka kepada yang berniat begitu

persoalannya?
kenapa nak gaduh?
buat apa bekerja kalu tak boleh tolong menolong
hal kecik bodoh gitu sampai gaduh laki bini?
kot ya pun marah nape sampai nak pecah amanah n buat aniaya kakt orang lain?
bila melibatkan duit takpela sebab dia jugak yang rugi

jawapannya
kerana kedua dua laki bini ni tidak mempunyai pemikiran yang positif dan matang
senang cerita; bodoh!!

kes ni sampai ke pengetahuan bos en amir
pandangan en amir: kes ni pernah berlaku dlu
suami dia datang mengamuk di kaunter kerana puanXXX bermain kata di FB dengan lelaki lain
bermakna pasangan ini adalah pasangan yang tidak boleh berfikir dengan positif dan matang
menyebabkan timbulnya masalah yang tak sepatutnya timbul
penyelesaiannya; dia dipecat oleh en amir

setelah beberapa bulan semasa aku 'bercuti' kawen aku dapat tahu dia nak masuk kerja balik
kebetulan ada sorang pekerja berenti sebab nak sambung belajar
so kira en amir terima dia balik

sambungan cerita di atas

untuk penyelesaiannya masalh tu en amir cakap kalu tak ganti balik duit yang dia pecah amanah
dia akan report polis
masa tu ingat dah insafla
siap mintak maaf bagai tapi aku tak layan
padahal rupanya dia mengaku  dekat R bukan dia ikhlas pun mintak maaf dekat aku
tapi sebab en amir yang suruh
en amir cakap dekat dia
dia tu comey tapi hatiperut hudoh,kotor depan depan muka dia
muahahahaha padanla muka
comeyla sangat kalah muka lembu peliharaan bapak mertua aku.. :p

bila masa berlalu aku pun dah lupa
n still berbaik macam biasa tetapi rupa rupanya
manusia ni kalau memang dah perangai macam setan mulut macam puaka memangla payah nak berubah
semalam masa berbukak puasa sama tiba tiba dia bagitahu aku yang R n W rakan sekerja yang lain ada mengata belakang aku
lepas dia cerita lebih kurang dia cakap aku diam diam jelah jangan bagitahu yang lain
tapi takkanla aku nak diam
mestila aku nak penjelasan
so bila aku tanya dekat W betol ke tak macam ni macam itu barula terbongkar semua rahsia
patutla beriya taknak aku bagitau yang lain

rupanya selama ni memang banyak yang dia tak puas hati tentang aku
n dok memaki aku belakang aku
memang dasar mulut puaka
bulan puasa pun nak memaki orang memang aku tak akan maafkan kau sampai mati
apa salah aku sampai kena maki?
semua yang aku buat berkaitan dengan kerja bukan berniat nak aniayakan dia..

pertanyaan untuk puanXXX
apa sebab aku nak dengki dekat kau
apa sebab aku nak benci dekat kau
apa lebih kau dari aku?
sekarang aku nak jawab satu satu
kau dengki dekat aku sebab aku lagi elok rupa paras dari kau
kau dengki dekat aku sebab aku ada pelajaran tinggi tak bodoh macam kau
kau dengki dekat aku sebab aku ada kereta sendiri nak ulang alik pergi kerja
kau dengki dekat aku sebab hubby aku lagi hensem dari jantan kau
kau dengki dekat aku sebab laki aku kerja kerajaan tak macam jantan kau
kau dengki dekat aku sebab aku lagi berduit dari kau
kau dengki dekat aku sebab aku boleh habiskan duit untuk diri aku sendiri bukan untuk anak kau

sebab aku nak dengki kau: TIADA!

kalau kau tak dengki tak sakit hati dekat aku nape kau nak reka cerita bukan bukan dekat aku?
kenapa nak maki maki aku?
apa dah aku buat salah yang kau sakit hati nak bermulut puaka macam tu?
apa tindakan n perkataan aku yang buat kau memfitnah aku macam pompuan gila?
apa n kenapa?

sepatutnya aku yang kena benci dekat kau sebab kes dulu tapi ini terbalik la pulak
menurut W beberapa perkara  yang kau tak puas hati dengan aku
kat sini aku nak listkan n aku akan explainkan.
baru puas hati aku

1. pasal bukak tutup kaunter bulan puasa
-jadual asal memangla pukul 6.00 sampai pukul 8malam. tapi ari kamis aritu masa kau bercuri R nak kelauar berbukak kat luar dengan kawan dia, so dia cakap dia nak kuar kol 6.30 masuk 8.30 baru tak tergesa gesa. aku pulak hari jumaat nak balik rumah so elok balik 6.30 masuk 8.30. masalahnya  benda ni bukan tetap tapi terpulang pada diri sendiri, masa dan keadaan
-masalah sekarang ni ko tu yang bengong nak cepat melatah nak maki maki aku tu kenapa? lenx tanya la dulu asal usul cerita jangan nak cepat menyumpah n memaki n menuduh aku ni pandai pandai sendiri. kan ke sekarang dah malu sendiri

2. pasal tiket parking driver
-kau maki aku sebab aku bagitau encik amir kau bayar duit parking tiket dekat driver sedangkan en amir dah pesan dah tak boleh bagi
bila aku tanya napa kau bagi kau cakap kau tak tahu
bila kau tak tahu kau kena tnaya
tapi kau tanknak tanya sebab kau taknak cakap dengan en amir
kau cakap topup hf kau habis
bila aku cakap nape tak guna no ofis kau cakap i talk habis
jadi bila aku bagitahu R dia cadang suh aku bagtahu en amir
bemda ni memangla salah engkau so kenapa engkau nak maki aku
sebab perangai bodoh sombong kau tu kau yang dapat susah tiada kaitan dengan aku

3.pasal kau bagitahu W suruh beringat dengan aku, setiap kali ambik duit kecik kena kira sokmo sebab duit yang aku bagi sokmo tak cukup rm2,3
-ko ingat aku hadap sangat dengan duit banyak tu?
kau ingat aku ni sengkek macam kau?setakat duit banyak tu aku buat beli asam lekat celah gigi aku je. ko pandai nak cover balik apa kau buat tapi ayat kau masa kau cakap tu apa maksud dia? beringat dengan aku? ayat nasihat ke macam tu? seumur hidup aku dari zaman sekolah aku pegang duit jadi bendahari sampai universiti sepuluh sen aku tak makan duit haram. mulut macam puaka. lenx fikir dulu sebelum cakap. dunia ni kecik je..bodoh!

4.pasal pc kaunter rosak
-pun kau nak salahkan aku. kau mengata aku macam macam. sebab aku pandai it tak bengap macam kau, sebab aku ada pendrive sampai 3, 4 kau cakap pc rosak pasal aku? tu memang terbukti kau bodoh. yang kau dok melayari internet tu takde virus ke yang amsuk? kau pandai main fb dengan bukak youtube sahaja ok! aku pakai pendrive pun yang bersih takde virus yang aku cuma guna di pc tempat kerja bukan aku dok cucuk merata rata kat pc ngan laptop lain. aku belajar sampai degree ok? mulut macam puaka. takde keje takde isu nak mengata orang

5. pasal kau nak print tiket tapi tiket habis
-disebabkan malam tu aku masuk kerja sebelum kau, kau maki aku macam macam. aritu aku masuk kerja riben habis ada aku maki kau? bukti ada. tanyalah ameen fahmi. sepatah perkataan hudoh pun keluar dari mulut aku tapi mulut kau memang macam puakaaaaaaa!!! dah benda tu habis gantila lain. susah ke? nama lagi kerja makan gaji? dasar budak otak senteng

kau ni memang mulut puaka. bukti memang dah ada. kalu tak ada bukti pun aku dah agak. tiap hari datang kerja dok menyumpah dekat adik adik ipar kau
kau tu yang tak sedar diri dahla menumpang rumah orang buat perangai macam kau paling hebat kat dunia ni
sedarla diri tu sikit
jangan jadi anjing menyalak bukit
malang sape yang berbini dan bermak kan engkau ni. malang!!!!

sementara masih ada masa ni insafla..insaf!



Wednesday, August 17, 2011

ramadhan keenambelas

assalamualaikum

hari ke16 berbuka di rumah
lauk semua beli je sebab kat rumah takde lauk basah
balik je kerja terus ke kiosk
singgah bazar kg badak n beli lauk
ikan kembungpercik, gulai siput sedut,air kelapa,sambal ikan bilis berkacangtambah pajeri nenas n daging kicap untuk bersahur
banyak lauk sebab sekali untuk sahur
tolong B kat kiosk sampaila waktu berbuka masa tu otw tak sampai lagi
Berbuka dalam kete je sampai rumah baru makan nasi

lepas rehat n semayang maghrib siap siap ke kiosk pulak
teman B sampaila tengah malam baru balik rumah
gitula rutin setiap hari
tiso dua jam kena bangun kol 4 masak nasi n panaskan lauk
sambung tido jap n kol 5 baru B bangun makan sahur
gosok baju kerja n semayang subuh baru sambung tido balik
tambah tolak tido tak sampai 5 jam tiap hari..huhu

gitulah alkisahnya..


Tuesday, August 16, 2011

ramadhan kelimabelas


 assalamualaikum

ramadhan ke15 aku ditempat kerja tapi teringin nak berbuka dengan B
tiada mood untuk berbuka seorang diri dan kepasar ramadhan situ sini macam sebelumnya
so dalam 6.30 aku terus memandu red vivaku pulang
sudah berjanji nak berbuka dengan B di kiosk miliknya

aku singgah membeli berbagai jenis lauk dan pauk
dalam perjalanan pulang, kebetulan hari hujan
walaupun menempuh perjalanan lebih dari 50km pergi balik
tapi aku sanggup berkorban untuk berbuka bersama B
sebab aku tahu B tak akan selera kalu nak makan bersama orang lain




ikan keli goreng bercili, rm2.50 seekor. sedap..




kerutup daging aku beli rm3.50 beli lebih untuk buat bersahur
sedap jugak




kepak ayam madu, 2 ketul rm3
sambal bilis kacang, pun sedap



sup daging
tak sedap sebab tawar




ulaman n budu



milo nestle from kedai B untuk aku






 ribena from nestle untuk kanak2 ribena, B... ;)




 B membaca koran kosmo sementara menanti masuknya waktu berbuka puasa




makan kat meja kayu yang berlubang sampai pecah pinggan polisterin kerana B yang rakus menghancurkan lada dalam budu.hahaha


 bila dah azan, maka makanla kami suami isteri dengan riang gembira sambil bergurau senda...erk


Monday, August 15, 2011

ramadhan keempatbelas

assalamualaikum

ramadhan ke14 berbuka di luar
di Ani Sup Utara Kubang Kerian
takdela teringin sangat nak makan sini pun
tapi dah ada yang mengajak so ikut jela

sempena bulan puasa ni dorang adala Kombo Ramadhan
ada pakej nasi ayam, nasi ayam penyet, n set nasi biasa dorangla
sekali dengan pilihan jus buah dan dadih





fahmi pilih set nasi ayam n tambah satu sup perut
makhluk tuhan bermulut puaka tu pilih set nasi ayam jugak
aku dah delete gambar dia sebab dah isytihar perang.hehe
aku pulak pilih set nasi dengan sup daging dengan jus epal asamboi





sup rasanya okla
sedap dah tapi sebab order 20 minit sebelum bukak puasa
so bila time nak makannya dah sejuk senyet orang kelate kata
memangla tak sedap
sebab semua jenis sup memang sedap kalu makan panas2 meletup je
hampehs tol




air pulak nama  je jus epal asamboi sikit pun tak rasa asamboi
ice lemon tea pulak budak tu yang tersilap tulis order aku
so dia bawak jugak n fahmi nak bedal dua gelas ai untuk dia
pun tak sedap jugak
tak rasa limau pun
aku memang pantangla makanan aku kalu takde rasa masam2 ni
tak kick
tak selera la aku jadinya

so keputusannya aku bagila rate 3/5 je untuk kedai ni
sukahati aku je nak bagi rate..haha


Sunday, August 14, 2011

ramadhan ketigabelas

assalamualaikum

hari ni berbuka kat rumah mak
hmm dalam seminggu sempat sekali je berbuka rumah mak
minggu ni kak mira balik
pagi pagi lagi dia dah mesej pesan suh g bukak puasa rumah mak
sebab dia nak masak gulai kepala ikan tenggiri

hari sabtu aku memang cuti
so dalam pukul 10 dah bangun dari tido n stat basuh baju
pastu sambil layan tv
pastu B pun bangun dari tido
pastu B tolong basuhkan baju
pastu g jemur baju sama sama
pastu duk layan tv
pastu aku merajuk sebab nak tengok cite seram, B nak tengok drama indon
aku merajuk masuk bilik
n B sambung basuh n jemur baju

pastu B masuk bilik n merungut sebab aku duk sedap tido dalam bilik n tak tolong dia
pastu aku menangis nangis
aku cakap sakit tekak n rasa tak larat
pastu B cakap aku asik menangis je kejenya
pastu B mandi
bila dia siap mandi dia usik aku
dia tutp badan aku dengan kain batik lepas macam aku dah arwah
pastu aku siap2 mandi lagi sekali
pastu kuar dengan B g Pantai Timur jap

masa ni aku dah tak merajuk
aku beli macam macam
beli milo kotak, beli kacang beli epal beli bawang, beli pantiliner etc 
B beli lampu liplap liplap beli alatan kat kedai beli bateri jam beli bateri alarm kete etc
B nak beli makanan kucing tapi takde pulak
so duit habis ntah kemana mana
hahahaha padan muka B

pastu baru gerak balik rumah mak
lepak siu sampai kol 4 n B g bukak kedai
aku kena jaga baby
tapi bila baby naik buai aku pun tertido sama.LOL

sedar bila dah nak berbuka
kak mira masak gulai kepala ikan tenggiri
ayam bakar tak bermadu
kuih onde onde
n air kelapa
ada lebihan kerabu bachang yang semalam punya

B balik masa tu dah lewat
semua orang dah siap makan
so B makan bertemankan aku je
selera B makan
dia cakap memang faveret la gulai ikan tenggiri ni
kena pulak ada ulam n budu..laju je makan.hehe
bila nak balik mak bungkuskan gulai sikit untuk B buat sahur
masa aku tanya B dia nak ke gulai buat makan sahur
laju je dia angguk.hahaha...so funny
lepas ni kena belajar buat gulaila pulak aku ni
baru B bertambah sayang.hahahaha


Saturday, August 13, 2011

ramadhan keduabelas

assalamualaikum

jumaat kedua di bulan ramadhan tahun ini
kalu jumaat lepas aku berbukak di KFC
hari ni aku pilih mcD pulak
lagipun mcD ada McValue Buka Puasa

so dalam 6.30 aku keluar n singgah bazar telipot beli akok jagung
bila sampai mcD masa tu orang dah ada ramai
kebanyakan meja pun dah penuh
nasib baik ada lagi satu meja dengan satu kerusi betol2 depan kaunter

so sementara nak menantikan nak pegi order online fb jap
wifi kat mcD ni okla sket dari wifi KFc
main fb n mesej dengan B jap
aku memang dah bajet nk order dalam 10 min sebelum masuk waktu

aku tengok dah ada yang order awal gila
dahla ekon dalam tu kuat gak
so akan sejukla makanan so tak best jugak
elok aku g order je masa tu dah memang takde orang pun kat kaunter.hehe

mulanya aku nak order set McChicken
tapi budak depan aku tu order set ayam spicy
wah nampak macam sedap je pulak
so aku pun orderla set ayam spicy n tambah satu bubur ayam





bubur mcD memang la faveret aku
memang sedap
setiap kali beli memang puas hati
tapi kali ni aku tengok nasinya terlampau banyak
sampai takde supnya
tapi taktaula kot dia packing awal so nasi tu dah kembang
tapi memang la still panas
so tak puashatila sebab aku suka yang bersup banyak
ayam goreng spicy pulak okla jugak
lain la dari rasa ayam goreng kfc
dia macam ada rasa ayam goreng segera pun ada jugak..
hari ni aku tak tambah sundae chocolate sebab tau dah malam so takkan habis
taknak membazir..hehe fries tu takpe bawak balik je adala yang menghabiskannya nanti
lepas makan lebih kurang aku terus gerak balik
malam ni nak singgah kedai jap
nak jumpa anak tiri.hehe




Friday, August 12, 2011

ramadhan kesebelas

assalamualaikum

hari ni lepas balik keje singgah di bazar ramadhan kubang kerian
aku nak beli ikan keli bakar je
tapi bila sampai je abang tu baru bukak kedai
so terpaksala menunggu dalam setengah jam jugak

tengah menunggu tu B kol cakap barang yang dia beli tertinggal
kalau kedainya dekat takpe jugak tapi nun jauh di berek 12 pulak
B tak paksa pun aku pegi ambik tapi takpela
so lepas beli ikan aku drive pulak masuk bandar


sebab hari ni khamis orang keje balik awal so memang jemla
aku pulak tak tahu kedainya dekat mana so berpusing2 la mencari
masa tu memang dah penat n macam hilang sabarla jugak
akhirnya jumpa jugak
sebab tersorok dengan pasar ramadhan tu susah nak jumpa
ambik barang B n beli lauk untuk bersahur sekali kat bazar berek 12 

alang alang dah masuk bandar aku terus pegi bazar telipot pulak
beli akok jagung n sekaya rm5 sebab ingat nk singgah bagi kuih rumah mak jugak
pastu B kol cakap suruh terus pegi kedai pulak
6.30 still kat kubang kerian lagi so memangla tak sempat nak singgah

masa tu rasa berbulu je dekat B
sebab dia paksa aku g kedai.huhu
tapi memangla sepatutnya aku dengar cakap suami
bila dah sampai tengok budak pun ramai
tak sampai hati pulak nak tinggal B
lagipun kalau balik masak nasi masa tu pun memang dah tak sempat

kebetulan pulak kawan B ada buat berbuka puasa kat kawasan kedai tu
B pulak sepatah haram tak cakap
kalu tak takdela aku beli lauk n kuih bagai hampehs je
so kuih yang banyak tu aku potong2 n sedekah jelah bagi sikit sorang
lepas berbuka puasa kat kiosk baru la balik rumah untuk mandin maghrib
dahtu siap ke kedai lagi....
penatnya saya.................... :(

Ketika cinta bertasbih 2 (Full) eng.sub.

edisi entri basi: bulan madu awan biru; tayar pecah

assalamualaikum

edisi bulan madu bersambung lagi
kali ni di kl lumpur.hehe
tengah bergembira tiba tiba terjadila tragedi
tayar red viva pecah ditengah tengah highway
masa tu B bawak dalam 100km/j
duduk line tengah

B elok je masa tu dok riang gumbira menyanyi lagu 
tup tup tayar dah pecah
nasib baik b cekap je.hehe
tengok je kat cermin belakang memang banyakla khazanah yang tertinggal di tengah jalan

b terus berhenti tepi highway
aku macam panik je
nasib baik tayar spare memang ada
so tengah panas terik tu B sampai berpeluh tukar tayar

yang aku ni pulak sebuk nak teman B
B suh tunggu dalam kete je sebab tepi highway
tapi aku plak nak teman kat luar nak tengok takut B ditabrak
pastu B insist suh aku masuk dalam kete jugak

masa tu B tengah jack nak tukar tayar
aku pulak menonong g masuk duduk dekat belah B tukar tayar
selamba badak je
hahaha lepas B sound tu baru aku perasan
macam la berat aku ni sekg
kesian laki i..hehe

tapi syukur la walaupun tayar kete pecah ditengah highway tapi kitorang takde apa apa
kot tak free je masuk paper
"pasangan pengantin baru 5 hari berkahwin ..... nahas jalan raya semasa berbulan madu"
hahahaha panjang la plak tajuk kat paper nanti

lepas tukar tayar dengan bumper terkopak kitotang pun slow slow terus perjalanan sampaila USJ
then terus ke bengkel untuk baiki balik mana yang rosak
B pun terus tukar dua tayar depan red viva sebab esoknya dah nak balik kelate

sekian, bersambung lagi ek..





Thursday, August 11, 2011

ST12 - Putri Iklan | VC Trinity

redeem bonuslink


sejak aku jadik member bonuslink ni first time aku redeem barang
point bukan ada banyak sangat pun
last check ada 2770 jek
sume aku dapat hasil belanjaan ni Parkson n isi minyak kete di Shell
so bila aku survey barang adala a few things yang cukup point untuk aku redeem
antara 3 barang yang aku consider nak 

set lunch box ben10 untuk husni

 
 


sehelai towel bonuslink





n satu kotak storage box berkain
so bila aku fikir punya fikir
aku redeem storage box jelah
boleh buat isi barang n letak bawah katil 
so takdela semak sangat bilik
after a week lepas aku redeem online akhirnya dapatla barang tu
bonuslink courier through citylink
n bila dorang kol aku suruh hantar terus kat tempat keje je senang

alhamdulillah okla
barangnya yang aku dapat much more better dari apa yang tengok kat web dorang
actually storage box tu mulanya nampak tak convincing pun
nampak macam lembik n tak firm je

tapi bila sampai aku terus je bukak..
kualiti memang okla
n material yang dia guna memang tebal n elok
bukan barang cincai cincai
bila kita taknak guna boleh lipat n simpan balik



     Neo Geo Box with Cover Medium - Special Edition

    Gift code: 334-002-01
  • Non woven polyester with traditional floral motive.
  • Durable, stylish and functional
  • Natural colours for easy coordination of furnitures and accessories.
  • Foldable when not in use.
  • Size: 30(L) x 40(W) x 25(H) cm.


bila aku tengok dekat parcel tu dia state harga benda alah ni rm50..
okla tu aku dapat dengan free je bila isi minyak shell n shopping kat parkson
nak jadik member pun tak payah bayar apa
untung berbaloi baloi..hehehe
tenq bonuslink


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...