Cameron Highlands 2011 day 1

assalamualaikum

masuk hari ni genap sebulan dua hari aku kawen
then baru terasa nak update pasal bulan madu.hehe
acctually lepas je akad nikah 5hb tu, 4 hari lepas tu terus g bulan madu
tak pegi jauh pung, cameron highlands je

gerak pagi jumaat 10hb dalam kol 9 lebih
g dengan red viva sebab keta B tayar x elok
lagipun red viva baru lepas servis.hehe save bajet





harus posing dlu sebelum bertolak.hehe


sepanjang jalan banyak kete kibar bendera kelate
geng red warrior dah stat gerak ke bukit jalil


ada kemalangan



berenti rehat di RnR Gua Musang
tak makan sebab dah amik heavy breakfast



 B nak dapat balik tenaga..hehe



kat cameron kitorang stay kat hotel rosa pasadena 2 hari 1 malam je

 masuk yang ni baru je dua kali aku pegi cameron ni
and dua dua kali stay kat hotel ni
disebabkan aku dah tempah bilik dari bulan 3 lagi through cuti.com
so memang dapat murahla untuk bilik deluxe
sebab tarikh masa tu pilih yang takde surcharge so aku kena bayar rm130 je
tapi kalu kitorang g walk in kena bayar rm250 untuk jenis bilik yang sama
memang a lot of difference so memang untung kalu booking awal2..


 harus bergambar dalam lif.hehe
B muka penat 


lepas check in kuar sambil berpegangan tangan cari kedai makan


b sarung sweater sebab dia cakap sejuk..hehehe


lepas maghrib baru keluar g pasar malam kat brinchang tu
kalu nak beli apa2 memang elok beli kat situ
banyak pilihan n murah murah je
aku beli souveniers, coklat dengan asam
b beli jambu epal
yang best kat situ jagung bakar
jagung mutiara, memang manis n sedap sangat makan panas panas


harus posing sebelum keluar.hehe

 kat sini beli fridge magnet nak bg kawan2. rm1 je satu. murah murah murah.hehe


 dekat sini beli asam, beli 4 percuma 1. dried strawberri dia best sangat2..


 b try makan madu. rm2 seketul kecik tu. aku try makan sket je. first time makan raw honey..hmm bolehla



 cute je benda ni. tapi hanya praktikal kalu menetap di CM.hehe



 B tak cute langsung...hampehhhh


 dinner jap. aku makan char kuetiow. kejap je dah sejuk. b makan mihun sup tulang



muka tak tahan sejuk. sejuk sampai mengembang jadik muka aku.ekeke


dah siap makan n shopping, balik ke hotel untuk sambung berbulan madu..hehehe
bersambung esok...


Comments