Tuesday, August 09, 2011

Cameron Hghlands 2011 day 2

assalamualaikum
entri bersambung lagi
hari kedua di Cameron Highlands
awal pagi dah bangun siap siap sebab nak check out awal
n terus gerak ke kl pulak

tapi sebelum tu kena breakfast dulu
sebab datang dengan pakej 2 pax free bfast
kalu ikut review dalam cuti.com ramai yang puji pakej breakfast kat hotel ni
so memang tak sabarla nak try


hmm ada my faveret, nasi air. sangat sangat sedap tapi kejap je sejuk.huhu



 ada nasi lemak untuk B



 ada mee,keutiow goreng
ada sosej,baked beans
umtuk kids ada jugak cereal



 jus oren n tea o panas untuk B



B try nasi air aku..sume bahan aku letak extra, telur masin, bilis, kacang, kicap masin, kubis jeruk
tapi last last makan tak habis pun.hehe



ok dah breakfast kitorang naik ambik beg pastu terus check out
kena kuar awal pagi sebab nak singgah strawberry farm, roses farm, tea farm untuk bergambar
kak roha suggest suh g uncle raju strawberry farm tapi tempat tu rupanya kat tanah rata
kitorang naik sampai brinchang jek



 awal pagi, orang tak ramai lagi



sebab g bulan madu, harus gambar peluk laki saya.haha



first time jumpa ros kaler biru, so jakun.hehe



hubby belikan saya sejambak mawar merah setitis embun
harus bergambar dengannya



sangat cantek bila nak kembang..tq Hubby. first time dapat bunga. lap u!




B eksaited simpan sayur n jagung yang dibeli.. ;)



B say hi to camera..



awat gambar aku macam orang cacat?
sejukkkk ok?
cakap pun kuar asap kalah duk obersea.hehe



apahal ntah nak posing kat pintu kete,takde keje aku ni


lepas dah siap beli sayuran n jagung sket, 
terus gerak n singgah ros valley
kena bayar rm4 sorang sekali masuk
wangi je masuk dalam ni
ada bau sirap ros.hehe


wanginya..geram nak gigit



ambik bau jelah, nak petik takleh
sedut bau dalam dalam ohhhhhh khayal sekejap
best giler jam tu jugak rasa nak minum sirap ros.hehe




harusla ambik gambar berpeluk di tengah rimbunan ros segar mewangi
romantis gitu


ok dah puas bergambar kat rose valley kitorang gerak n singgah cameron valley 
Cameron Bharat Plantation
kak roha pesan teh
tapi dia nak yang Boh punya
puas merata la cari
rupanya benda tu banyak kat tanah rata gak.huhu


kedai untuk beli souveniers n makan minum teh



harusla berposing ntah hapa hapa.hehe



gaya B lagi teruk..so not fotogenik..;)



posing sambil memetik seutas daun teh



aku tengah cari ulat daun teh..


singgah sini kejap je untuk bergambar
masuk kedai nak beli teh bawak balik tapi mahal
beli yang sama kat pasar or gerai tepi jalan lagi murah.hehe

pastu aku cakap kat B nak singgah stramberry farm plak
tapi dah otw nak balik tu manala dah ada sangat
masa mula2 kuar tadi awal sangat org tak bukak pun lagi
aku macam frust je
B pun tryla cari tengok mana yang ada singgah
ada yang jual je takde farm

last last kak roha sunggest berenti kat green view garden strawberry moment
desert kat situ best katanya..
nasib baik memang tempatnya sepanjang jalan otw nak balik
kat situ memang banyakla pilihan desert
strawberry dip in hot chocolate mcm yang disuggest
tapi sebab im not into strawberry, so tak order.hehe



i love cheese cake..but too masam. secret recipe is better



onion rings for B..



icecream yang sangat yummy walaupun nampak biasa
aku memang tak suka vanilla tapi yang ni memang sedap
sebab ada crunchy chocolate kat bottom



B sedang menikmati..



aku yang kesejukan n kekeyangan

order seket je sebab still kenyang ambik heavy breakfast



B kekenyangan selepas habiskan onion rings masa aku ke toilet.huhuhu



luckily kat sini ada strawberry farm jugak
tapi still kecik takleh nak petik



ada green grapes jugak
so jakun.hehe



tak sampai
kalu tak konfem curi curi aku petik.haha



harus ada gambar berpeluk di taman bunga




posing berlatar belakang ntah hapa hapa ntah



gambar wajib ke?
dah nak balik baru bergambar selamat datang.hehe

yang kelakarnya pegi cameron walapun terkenal dengan strawberry
tapi tak teringin pun nak borong fresh strawberry
cuma beli dua bekas je nak cukupkan syarat.hehe

tapi aku menyesal gila tak beli dried strawberri banyak2
sedap sangat sangat sangat
simpan dalam peti ais bagi sejuk

B, sayang nak g cameron lagi..hehe ;)

bersambung next entri ke kl pulak hokey...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...