Thursday, April 26, 2012

ubat batuk

assalamualaikum

semalam singgah klinik swasta cari ubat batuk
sebab yang lama dah habis
so aku cari yang ada perasa sebab yang biasa memang tak boleh nak telan nanti
so akak tu bagila yang perasa blackcurrant dia cakap
sebab kat botol takde tulis aku konfemkan la balik
dia cakap ye, ada perasa sebab doktor yang cakap..
lepas tu aku tengok kat botol dia tulis dry cough
aku cakapla aku nak chesty cough
sebab aku batuk berkahak
dia cakap takpe boleh belaka
so aku malasla nak argue so ambik jelah
malamnya makan sekali
pagi tadi n tengahari ni dah minum lg dua kali
tapi aku punya batuk still sama
takde berkurang pun
so aku bukak la google cari info
kalau batuk berkahak kena minum yang macam aku beli sebelum ni expecxtorant
kalau dry cough untuk batuk batuk light jelah
geram betol
ada ke kerja kat klinik bagi info salah macam tu
bukan ada kelulusan nak decide jenis ubat nak guna pun..
hampehhhhsssss
membazirkan aku punya duit aja..

Tuesday, April 24, 2012

TAP trip @ i play toy libary Tadika Tengku anis

assalamualaikum
on tuesday last week TAP ada organize a trip to i play toy library @ tadika  tengku anis
situated at kg sireh
sepanjang hidup aku yang dah 28 tahun ni memangla tak pernah tau wujudnya tempat ni.hehe
so jangankan students, teachers pun excited la jugak on that day

semua students and teachers wajib naik bas
so ada jugak sedikit kerisauan cane nak handle dak kecik ni nanti
maklumla sume first time nak naik bas
of course la jakun tu ada hehe

ada yang ceria..ada yang cuak.hehe

my girls on the bus

my boys on the bus


teachers n boys on the bus
basnya alahai
tengok kusyen dah tahu
aku pening loya nak puke macam orang pregnant gamaknya.huhu




arrived at i play toy library @ tadika tengku anis


elok je sampai around 10, terus dorang bawak g makan dulu
menu rice n chicken soup n sky juice.hehe
semua behave je masa makan



wah every thusday ada makanan tajaan from istana negeri
so lucky students here
patutnya trip ni buat on thursdayla.hehe

dah finish makan, bru gerak masuk toys library dorang
memang luas and banyak sangat toys
2 big area with different kinds of toys
banyak sangat snap yang ni je

mini iron and ironing board
sangat la cute
kalu ada girls kat rumah leh ajar dia cara iron baju mama n abah.haha



my girls hepi je leh main ngan toys



teachers nak join main lat music jugak
ntah apa nama alat ni


teachers main jugak big animal jigsaw puzzles



bergambar before leave the i play


around 12noon dah gerak balik TAP
bru trip 2 3 jam
teachers naik tensi macam trip seharian hehe
sabar jelah banyak banyak
nama je pun kids
what do we expect?




Tuesday, April 17, 2012

smart aulad programs

assalamualaikum

starting first week teaching for smart aulad programs
i kena ajar dak ages from 10 to 12
my class ada 3 students je
all boys
1 and half n hour every friday and saturday
no more extra sleep on weekends..huhuhu



teacher is muka pucat je
malas nak tempek bedak sib baik aku mandi jer
muahaha




students doing exercises




Thursday, April 05, 2012

first time ever!

assalamualaikum

dua tiga hari ni memang rasa tak selesa di bahagian tengkuk, belakang kepala
ingatkan sebab tersalah bantal masa tidur
tup tup bangun pagi tadi rasa lain macam sangat
rasa sakit sangat bila gerakkan kepala ke bawah
bila bercakap di telefon and bila duduk diam je pun rasa berdenyut denyut

lepas siap mandi and pakai kurung aku suruh ayah tolong urutkan belakang tengkuk
memang tersangatla sakit tapi lepas tu rasa lega la sikit
tapi still tak hilangkan sakit belakang kepala
aku try buat gerakan macam sujud tapi tak boleh
sebab memang akan rasa sakit sangat
so bila aku kol my sil yang kerja nurse dia cakap migrain lah tu
and tanya aku ada ambik kafein tak

dua tiga hari ni memangla ada sebab aku minum kopi coco colagen yang b belikan
dari minggu lepas memang aku tak missla minum sekali sehari
sebab dia punya main ingredient memangla kopi
aku memangla ada masalah dengan headache
almost everyday aku akan sakit kepala kalau cuaca terlampau panas
tapi aku tak saspek la aku akan ada migrain pulak
sebab ni first time experience migrain so tak tahu sakitnya macamana
simptomnya macam mana

so before g kerja stop kat caltex beli milo and activ fast
sampai tadika terus makan ubat n sapu minyak panas
rehat kejap sebelum masuk kelas
nasib baikla lepas tu dah rasa lega sikit
hmm xtahu nak buat macam mana lepas ni
B nak suruh habiskan apa yang dia belikan
yang si isteri ni pulak bermasalah
silap gaya nanti mau selisih faham jugak ni
hmmmm....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...