Wednesday, May 30, 2012

musim kenduri kendara



assalamualaikum

bila start cuti sekolah bermakna start jugak musim kenduri kendara
last saturday dah start dengan kenduri one of my besties
cikgu arn at dewan ikbn bachok
aku sampai sana around 2pm
elok semua pengantin dah siap bersanding
dah siap bergambar
dah boleh jumpa pengantin rilek rilek and sembang sembang

arn guna tema baby blue
pelamin n make up from our besties jugak huz aine bridal




 pengantin genit kecil molek comel lote



 dengan kawan pengantin yang bermuka sembab




kali ni hubby nak pulak bergambar dengan pengantin.
selalu liat sket




hantaran dari pihak lelaki
masa sampai rombongan lelaki dah lama balik
tak sempat  nak snap hantaran from arn 



buah tangan from pengantin
tq so much

esoknya pulak
dua kenduri nak kena attend
satu kat jerteh and satu lagi kat bukit marak




pengantin baru cikgu eiy dan ashraf
cantik sangat combination red and gold
i likeeeee..




bergambar dengan kak eiy je
kak eiy actually anak sedara kepada my sister belah hubby dia




buah tangan dari pengantin
muffins yang sedap
tapi esoknya nak makan tengok dah berkulat
agaknya sebab tak simpan dalam freezer

later, dari jerteh terus gerak g kenduri rumah sedara tok kat bukit marak
kali ni lauk dia nampak tempting so makan lagi
sampai sengkak perut.hehe
ada sira labu jugak
parents or orang tua punya favourite
manis bersira tapi aku tak makan
kali  i tak snap gambar
dah tak larat
nak cepat balik rumah 
mandi and rehat.huhu

rasanya entri ni akan diupdate lagi
sebab ada lagi dua kenduri kawan yang nak kena attend next week


usaha tangga kejayaan?



assalamualaikum

dah nak genap setahun aku kawen kan
so sape taknak ada baby
hubby pun dah mula bagi hint pasal baby
dah mula bertanya pasal waktu subur
dah mula suruh beli pregnancy test
dah mula cakap 'ntah2 nak dapat adik' kalau aku atau dia rasa tak sehat
dan dia jugak dah mula membelikan aku pemakanan/minuman yang menurut kawan dia salah satu usaha supaya isteri mengandung



cocoa power collagen tu aku minum jarang jarang je sebab takut kafein sebabkan aku migrain
rasanya sedap tapi kalu air terlebih je dia jadi tawar
yang susu kambing tu baru je beli
tak pernah try lagi
sebab aritu terbaca nabil raja lawak bagitahu dia dengan wife dia amal minum susu kambing
 kisar dengan kurma
yang aku beli ni memang susu kambing yang dah dicampur dengan kurma and madu
aku tak biasa minum susu putih
biasa anlene pun aku minum yang berperasa coklat
tak tahula boleh telan ke tak nanti
tak pun campur je dengan milo
tak tahula keberkesanannya
atleast ada usaha..





Tuesday, May 29, 2012

budak kecik pun tahu!



assalamualaikum

nak bercerita kisah one of my students
adik mai..
masa sport day last saturday each student akan pakai ribbon
pakai kat tangan yang mewakili class dia
so untuk aulad 5 dorang pakai red ribbon

so lepas pakaikan riben tu aku nak la tolong lipatkan lengan baju dia
sebab nak dia selesa la sikit untuk main
disebabkan sport attire untuk girl adalah long sleeve
so bila aku nak lipat sampai siku je
dia terus cakap
'teacher, janganla..malu!"
sambil dia tarik balik lengan baju dia bagi turun
dahla dia suara macam itik cute cute gitu

speechless aku kejap..
sebelum ni pun ada sekali mama dia bawak dua pasang baju untuk pkai kat daycare
sepasang tu lengan panjang
yang sepasang lagi gaun sleeve less takde lengan
memang baju baru n sangat cantik
tapi dia mati mati taknak pakai
walaupun aku paksa dia taknak jugak
sebab dia cakap malu
nampak ketiak nampak dada

she's only 5 years je pun
budak kecik pun pandai tau malu taknak dedah aurat..
yang dah tua bangka lagi suka nak tayang adalah..
dunia dah terbalik

hmmm dunia dunia..
huhuhu






adik Mai yang tak suka melipat lengan baju
tak suka baju seksi
tudung je suka bukak.hehe
panas katanya...





Monday, May 28, 2012

masa bergembira


assalamualaikum

akhirnya cuti sekolah bermula
syukur alhamdulillah
dapat merehatkan otak kejap dari karenah anak anak comel n nakal
dapat release kejap dengan lesson plan
tak payah fikir cane nak handle students
tak payah fikir cane nak cari idea supaya dorang fokus and tak boring

tapi still kena datang tadika
takpela atleast tak boring sangat dirumah
hubby pun g keje
baby pun tak ada lagi nak kena jaga.hehe

tak sabar nak tunggu weekends
tak sabar nak bertukar angin
tapi booking hotel pun tak setel lagi
servis kete b pun makan 2,3 hari jugak
insyaallah semoga segala dipermudahkan

hari ni hubby start kerja ditempat baru
mulai today tak payah drive kereta sendiri
pergi balik dengan suami
wahh best jugak
sementara nak beli motor baru
terpaksalah b drive ke tempat keje
aku pulak bila dah takde kenderaan sendiri ke tempat kerja
rasa macam weird and patah kaki
kalau ada apa apa urusan kat luar macam susah jugakla
takpelah sementara waktu je
lepas ni kena drive balik jugak..






Thursday, May 24, 2012

check gigi seminit

assalamualaikum

ritu masa teman ayah kat husm aku sempat buat pemeriksaan gigi
masa otw nak g toilet tengok dorang buat check gigi free dekat sidewalk
mula tu pegi dekat je
adik yang jaga kaunter tu cakap buatla akak
kejap je..
mulanya segan sebab orang duk lalu lalang
tapi takpelah
saje saje nak check manala tau gigi rosak yang tak nampak.hehe




adik kaunter yang peramah
whats da point nak kena isi borang lengkap alamat bagai?
nak anta repot gigi?hehe
hmm konfius




cik dokter temuramah pasal gigi dulu
terpaksala pecah rahsia kerosakan gigi
malu.hehe




tak paham sangat apa dokter cakap kat pembantu dia
satu je aku faham
missing..maksudnya ada sebatang gigi aku takde
geraham kekal yang dah cabut
pastu dia cakap mising missing..
aik banyak pulak gigi aku yang takde hehe
dokter pun boleh salah cakap jugak.hehe

akak nurse tu baik hati je tolong snapkan gambar aku
aku nak sekeping je
dia baik tolong sampai 3 keping.hihi

the result is: satu geraham kena cabut and ada lubang lubang kecil yang perlu ditampal..




Tuesday, May 22, 2012

random pics!!!

assalamualikum

random pics yang nak share disini




my new hair clip
masa beli tak perasan
bila tengok kat rumah rupanya bentuk kepala mickey mouse.hehe





my new colour pencils
sebab nak bezakan dengan yang students punya
aku dengan gigihnya balut kotaknya
barula nampak ceria





faveret kuih
sekaya @ pulut kaya
best pulut sekaya ever yang pernah aku makan
pulut n kayanya sangatla lembut
biasa aku akan beli 2, 3 bekas setiap kali singgah kedai ni
kalau turun nak gerak g kerja awal
sanggup melencong ke kubang kerian dari pasir tumboh
semata mata nak beli kuih ni





new couple brazil tshirt yang hubby belikan
warnanya cantik aku suka sangat
material dia pun lembut je
cuma tshirt ni cutting kecik
walaupun hubby belikan saiz M untuk aku
macam ketat n singkat je
segan nak pakai


will update it later..



Saturday, May 19, 2012

all time favourite from glee

assalamualaikum
dah lama tak post my fave video
minggu ni nak post seleksi from glee
yang lama dan baru
enjoy!!


one of my favourite song from glee s1
so dramatic



la isla bonita memang one of my fave song
but this version from glee are the best..
i think..hehe




love this song too
i love naya rivera
walaupun watak dia memang annoying..






aku miss this episode
luckily found it out on youtube
memang my fave song jugak..






Friday, May 18, 2012

SAJA SAJA NAK KENA KARAN

assalamualaikum

hari ni after tuisyen nak kena stay di tadika sampai kul satu
sebab principal nak datang meeting for coming sport day
so masa pegi beli makan adala satu tempat tu dia baru bukak
pusat terapi percuma
so dia ajak la datang try

dah siap makan tu sebab boring tak tahu nak buat apa
so pegi jelah
masuk je dah ada 3 orang pakcik n makcik
n ada sorang girl dok bagi penerangan
dia suruh kitorang semua duduk kat atas kerusi yang dia dah sambungkan pelapik duduk
dengan mesin terapi
elok je kitorang duduk tersentuh kawan sebelah terus kena karan
hehehe
teacher yuni macam fobia sebab dia takut kena karan


duduk terapi pun macam nak bersanding


muka ceria sebelum kena karan
carta tindak balas lepas terapi
dah siap semua rasa tak enak badan



dah terapi baru mendaftar
tetap ceria jugak walau dah rasa pening pening


nama pusat dia alpha one pusat kesihatan


kad kehadiran terapi
dia suggest datang berterusan 15 sesi

dah siap terapi 20 minit terus balik
tsemua pun dah rasa pening tak sedap badan tobat taknak datang lagi
hehehe
takde penyakit cari penyakit!



Thursday, May 17, 2012

different side of me!

assalamualaikum

aku berbintang pisces
kalau baca zodiak aku sensitive n creative
bab sensitive yes! but creative?....hmmm
sebab tu bila aku dapat keje kat aulad pintar
rasa macam tension la jugak
sebab aku tak creative
kalau nak handle budak okla
tapi nak mengajar dorang kena creative
bahan mengajar kena creative
pulak tu siap ada class art n craft lagi
dah kalu teacher tak pandai, cane nak ajar students..huhu

seumur hidup aku, aku tahu aku memang tak creative
tapi slowly aku belajar and cari idea to be creative
takdela pandai pun tapi bagi orang yang buta seni macam aku ni
setakat tu pun dah cukup baik
kat bawah ni ada nak upload hasil hasil art n craft simple yang aku buat
disebabkan memang jenis buta senang
bangga jugak la weh..hehe

made a story book
guna kalendar lama
binding setiap page n tebuk buat macam kalendar
story line kat belakang gambar
senang nak bercerita sambil tunjuk gambar kat students




elephant puppet
guna paper bag
lepas tu buat shape kepala, telinga n belalai gajah
n tampal butang jadikan mata



making an origami school uniform
lepas tu buat corak baju little caliphs
n tampal butang je



hiasan bunga kertas
buat heart shape
lepas tu tampal di aiskrim stick
n buat bentuk pasu
idea asalnya guna plastisin
cucuk je kat situ



buat school bag guna beg kertas
buat penutup n tampal tali beg di belakang
sumbat kertas je kat dalam nak bagi beg tu nampak berisi




mini book untuk theme food
mulanya nak buat flash card
tapi alang alang binding biar senang students nak baca



ice cream stick
untk theme food
senang je buat shape aiskrim
kaler guna water colour
lepa tu paste pada ice cream stick



flag for teachers day celebration
buat flag shape and hias
lepas tu paste dekat straw



mother's day card for mother's day celebration



making a fish
buat shape ikan
tampal cd untuk jadikan kepala
guna water colour
kat tengah lubang cd buleh buat bentuk mata



making a corn
senang je yang ni
buat bentuk corn lepas tu guna water colour
tampal kat kotak untuk bagi tebal


itulah dia a few art n craft hasil kerja tangan aku
hehehe



Wednesday, May 16, 2012

lahir awal malam

assalamualaikum

aku pernah terbaca sesiapa yang lahir awal malam,
moodnya mudah berubah
aku percaya sebab aku memang macam tu
terlalu cepat mood aku berubah
macam pagi tadi masa drive otw ke tempat kerja
aku ternampak sorang pakcik tu dengan motor accident
dia terduduk kat tepi jalan
sampai selipar semua tercabut
terus aku rasa sebak
sebab aku terbayang if ayah aku yang berada ditempat dia
sebab ayah pun suka bawak motor dari kereta
terus aku menangis nangis sepanjang jalan

tengah aku dok nangis nangis tu tetiba masa kat depan sekolah
kereta kat depan aku tak berhenti untuk bagi budak melintas
aku terus marah marah membebel dalam kereta
tiba tiba je mood aku yang sedih tu berubah jadi moody nak marah
hehehe

memang selalu la aku macam tu
kalau aku merajuk dengan b pun sekejap sangat
kalau b membebel aku sedihla
pusing badan taknak tengok muka dia
tapi tak sampai seminit aku dah pusing and peluk dia sambil gelak gelak
tak retila nak merajuk lama lama.hehe

Monday, May 14, 2012

leisure time: i cinta kamu!

assalamualaikum


last weekend perabiskan cuti hujung minggu dengan novel terbaru fauziah ashaari
kan kukejar cinta kamu
yang special about dis novel; the quotes: i cinta kamu!
so sweet

























boleh tahan la storyline cite ni
takdela asyik tema klise je
rebut jantan
aku dengki kamu
kamu dengki aku
penggunaan ayat pun ringan and best
font pun sederhana and sesuai
takdela kecik macam keluaran alaf 21
sakit bijik mata aku

kepada penggemar novel
jangan lupa dapatkan novel ni
memang tak rugi
watak dia memang best and rugged
memang kalau dah start baca memang dah tak sabar nak habiskan
tapi biasala novel memang asik happy ending je

my brother in law pun habiskan dalam masa sehari je
hehehe
and thank u to my sister
teacher ismira sebab tolong belikan and i tolong baca je..muahaha


Sunday, May 13, 2012

dream come true!

assalamualaikum


finally akhirnya tahun ni ada berita gembira for my parents
ayah dah on the list untuk g mekah dis coming musim haji
aku first person yang dapat berita
syukur alhamdulillah memang rasa tersangat happy for my parents
walaupun buat masa ni hanya nama ayah on the list
nama mak tak lagi
tapi takpe kalau ada rezeki lepas buat rayuan nanti insyaallah sama sama boleh ke mekah

masa aku tengok ada miskol from ustaz shakrul from maik ada dah boleh agak ada good news
lepas tu dekat nak habis keje ayah kol cakap suruh singgah rumah
sebab biasa petang khamis aku tak singgah cherang hangus
so pergila dah aku tanya dalan phone ayah taknak cakap
tapi dah boleh dengar suara ayah happy je

sampai je mak terus tunjuk surat
sebenarnya ayah dapat tajaan from yayasan albukhary
berganda syukur sebab tak payah guna duit sendiri g mekah
terima kasih berbanyak untuk ustaz shakrul sebab atas usaha dia jugak ayah dapat tajaan ni
actually aku tak pelik ayah dapat sebab ayah dah berkhidmat sebagai bilal dengan maik dah 28 tahun
sebab watikah perlantikan ayah sama macam tahun lahir aku
mulanya ayah risau tak dapat sebab duit dalam akaun tabung haji dia memang dah cukup tambang haji
so tak perlu tajaan tapi dah rezeki ayah
syukur alhamdulillah sangat

sekarang tengah usaha untuk buat rayuan supaya mak dapat tempat jugak untuk sama pergi haji
insyaallah semoga dipermudahkan jalan
walaupun masa nak pergi tu lambat la dalam bulan september
tapi sekarang pun aku dah rasa sedih and terharu
dah boleh rasa macam mana perasaan ditinggalkan nanti..
hmmm sabar jelah...



Thursday, May 10, 2012

cerita 5 brilliant

assalamualaikum

sejak bekerja as a teacher kat aulad pintar
memang tiap hari bermacam karenah dan perangai students yang kena hadap
yela baru 5 tahun je pun
memang tak sama dengan budak yang dah besar
minggu ni ada dua cerita kelakar yang kalau aku ingat ingat balik mesti  rasa nak tergelak

first story hari isnin
irfan danial
one of my students yang sangat cerdik tapi lasak and aktif
apa yang aku cakap mesti dia nak kenakan aku balik
dalam kata lain suka nak melawan cakap teacher dia ni lah
so hari tu dia orang pertama yang boleh cakap
teacher i want to go to toilet
so aku rewards dia dengan sweets
sebiji je pun tapi excited kemain
hehehe

pastu bila aku cakap ok go dia terus bukak seluar dia dalam  kelas
dahla dia memang tak pakai underwear.hahaha
nasib baik baju dia labuh
aku tengok dia
dia tengok aku
opsss lupa plak dia cakap
aku terus gelakkan dia
dia pun macam blushing and marah aku balik
nak cover malu la tu.muahahaha

lepas tu tiap kali dia x dengar arahan aku
aku ugut nak cite pasal tu kat students yang lain
and dia mesti marah aku tak bagi aku cakap
and ayat dia bila nak marah aku
"teacher sokmo gitu..."




Wednesday, May 02, 2012

INI TIDAK ADIL!!!!!!

Assalamualaikum

next month dah cukup setahun aku kawin
setakat ni takdela rezeki nak dapat baby lagi
dah mula frust la jugak
tapi takpelah semua tu kerja tuhan

tapi yang aku tak puasa hatinya
apahalnya ko sampai dah 2x beranak
dah  berapa baby yang ko dapat
ini tidak adil tau..
saya nak baby jugak.. :(


 


sakan ko ek
beranak sakan je
jelas haku
huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...