Wednesday, July 04, 2012

Cameron Highlands 2012 Day1

assalamualaikum
last june kami ke CM lagi for the second time
mulanya plan nak ke Gambang dengan family members yang lain
tapi tak jadi so decide ke CM jelah
disebabkan hotel dah fully book sampai sunday so pegi on thursday je
me and hubby terpaksala ambik cuti





booking hotel thru cuti.com
murah and senang
lepas dah isi detail and buat payment kita just print hotel voucher and bawak masa nak check in
masuk kali ni dah 2x la guna service cuti.com
hotline service dia pun sangat tiptop n mesra pelanggan
bagi aku memang berbaloi guna cuti.com
sebab rosa pasadena if kita pergi walk in nak book bilik it costs us rm250
tapi thru cuti.com ni just rm130 n plus surcharge sebab peak season kena add in another rm35
includes breakfast for 2
so memang berbaloi sangat





memulakan perjalanan pagi khamis
pakai tshirt  brazil sepasang with hubby




hubby drive, bini berposing dulu dalam kereta




walaupun dah breaskfast nasi sepinggan, still tak boleh lupa bekal jajan
roti, keropok, asam, gula gula, chewing gum, air sebotol besar
jajan tu B je yang habiskan buat hilang mengantuk katanya




singgah beli rendang n lemang kat kuala krai
sepanjang jalan tu ramai je yang duk jual
tapi lemang dia ni macam  terlalu banyak santan kot
atau sebab baru masak
lembik je lagi tapi rendang dagingnya sedap
buat mengalas perut sebab tak singgah untuk lunch




akhirnya sampai
muka mengantuk n letih n berminyak minyak
3x aku stay hotel ni set sofa di lobbynya memang tak pernah berubah.huhu
still guna set sofa and fabrik yang sama




bed sheet kali ni nicer than  last year




set tv pun dah tukar ke lcd
sume serba lengkap safe box, freezer, sofa etc
bath tub je takde.hehe
overall okla for this 3* hotel
later, rehat kejap and tidur tidur kejap
B terus layan ps2
then bangun siap siap lepas maghrin terus gerak ke pasar malam brinchang




sebelum masuk lif pun sempat lagi nak berposing
masa ni pakai berlapis lapis dah sebab kat luar hujan dah rasa kedinginan
sweater pun tak bawak



suami isteri with our new sweater.hehe




for dinner mulanya nak naik tanak rata jap untuk makan steambot
tapi memandangkan hujan and jalan jem so terpaksalah kansel
B pulak cakap lapar nasi since last makan nasinya pagi
so kansel la steambot. frust sungguh saya
makan at fauzi tomyam
honestly sape yang g CM tak payahla makan sini
kualiti makanan memang hampeh
n harga cekik darah
kalau berbaloi tak apala jugak
ni bila mintak daging goreng kunyit
yang datangnya tak tahu apa
liat liat macam kulit lembu goreng ke apa
yuckky  sib baik aku tak termuntah kat sini
ntah apa organ dalaman yang dia letak
so stupid..
bila B g bayar, makanan yang portion sorang makan je pun
dalam menu harga standard tapi bila g bayar harga sekali ganda
nasib baik B yang g bayar, orang lelaki ni jenis main bayar je
aku decide taknak pergi sebab malas nak komplen komplen
so sabar jelah




hasil sopingan kat pasar malam brincang
aku habis dalam 200++ saja
beli untuk diri sendiri n sikit buah tangan untuk famili n frens
B just beli apa yang dia nak dengan our clothes je
later terus balik bilik
B sambung main game
aku lepak lepak jap n terus tidur


*later akan update for day 2 :)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...