Tuesday, July 31, 2012

leisure time: Sunan Musafir

assalamualaikum

bacaan terbaru this week
Sunan Musafir from Ramli Awang Mursyid
novel ini adalah penutup untuk dua set trilogi from him
bermula dengan Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu, Hijab Sang Pencinta
sambung pulak dengan trilogi kedua
Cinta Sufi, Sutera Bidadari, dan pelengkapnya Sunan Musafir
tapi still cerita yang sama
koleksi novelnya memang antara yang tak akan miss dibeli
oleh cikgu ismira
saya tumpang baca saja.hehe





novel penutup ni boleh dikatakan sebagai jawapan untuk semua konklusi yang belum terungkai
happy ending tiada kematian watak hero and heroin
tapi macam nipis sikit
sekejap je dah habis baca.hehe

kalau sapa yang follow novel RAM ni
koleksi novel dia memang fantasi+thriller
yang kadang tak terfikir dek akal
tapi tak semua novelist boleh buat novel thriller
ada jugak yang buat tapi tak menjadi
tapi kalau yang RAM punya asyik dok mengulang baca saja
best sesangat walaupun kekadang pening dengan jalan ceritanya

lepas ni untuk next novel tak tahu novelnya pasal  apa
langsung dia tak bagi klu
kalau sebelum ni ada je klu novel terbaru dia
nampaknya tahun depan la pulak baru ada novel terbaru dari RAM
tak sabarnya..





3 comments:

CikPutih~ said...

suka jgk RAM..nk cari la novel ni...

muis ismail said...

kalau kak ida ada baca yang sebelum ni wajibla cari yang ni
tapi kalau tak baca sume yang 5 ceritanya sebelum ni, konfem tak faham.hehe
jalan ceritanya macam macam and berbelit belit

CikPutih~ said...

sblm ni smua bc..haha...mmg ade collection kt umah..so wajib bc kot yg ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...