Thursday, August 16, 2012

syawal 2012 - shopping raya

 
 
assalamualaikum

tahun ni awal sikit shopping raya berbanding tahun lepas
walau ada cuti nuzul quran tapi aku ajak B keluar hari jumaat
kalau nak compare jumaat sabtu
sabtu kurangla crowded sikit
jalan pun kurangla sikit jammed nya

shopping tahun ni kurang meriah sikit
kitorang cuma pergi KB mall sahaja
kalau tahun lepas sampai ke Parkson KB

aku pun buat kali pertama seumur hidup beli baju ready made untuk pagi raya
sebab tak cari kain awal awal
tukang jahit pun dah tak nak ambik tempahan
so decide beli ready made jelah
tapi taknak la tayang kat blog ni lagi.hehe



B tengah memilih kasut kerja
isteri tu tumpang menyibuk saja
paksa suami pilih mana yang dia berkenan




sesaja posing
nak beli kasut pun lama alahai
ngalahkan pompuan




tengah mengajar anak sedara taktik bergambar depan cermin





kewajipan kalau suami menerai baju
isteri mesti nak intai pastu snap gambar.hehe




urutan seringgit
best tapi geli
orang lain nampak rilek je
saya pulak asik nak tergelak




break fast at chicken rice shop


antara yang dibeli


pump shoes after 10% discount RM53.10
sandal untuk pakai ke tempat kerja
bukan sandal raya sebab kasut raya dah beli lama dah




ready made modern kurung
from Butik Jelita Wanita RM139.90
temanya tahun ni merah bata
tapi warna baju ni takdela merah bata sangat
tapi bolehla
not satisfied sangat with this
tak tahula nape
sebab tak biasa beli ready made kot
apapun, suami dah tak approve untuk beli baju lain



 

express polo jean and shirt untuk si anak
jeans pilihan mama
shirtnya pilihan abah
after discount, it cost RM108.90




belian wajib B
boxer 2 pieces RM19.90





Tom & Jerry Shoes
after 20% discount RM55.20
socks RM8.00





Baju melayu cekak musang from Gene Martino Apparel
RM83.00
Kain sampin RM29.00





toiletries from watsons RM49.13





valentino rudy shoes
after 50% discount RM184.50





casual shoes from spiffy shop
RM59.90



smalto pants
after 50% discount RM74.50

tu sajalah hasil sopingannya
total spending after discount RM865.03
kalau takde discount totalnya RM1232.83
boleh save RM367.80
bijak berbelanja sungguh.hihi

suami tak beli lagi baju melayu cekak musang pilihan dia
nak cari kat WCY katanya..
pegila, malas saya nak mengikutnya :)





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...