Sunday, September 02, 2012

leisure time: cendol pulut santan lebih



assalamualaikum

hari tu tergerak nak jengah web alaf21
nak tengok apa novel terbaru
rupanya ada yang terbaru dari dato' abd jalil ali
antara writer yang aku suka gaya penulisannya




aku start follow penulisan dia selapas baca kolum dia dalam majalah pesona pengantin
dia jugak ada kolum dalam majalah Sridewi& Keluarga, Midi etc
aku suka sebab penulisan dia berkisar kehidupan seharian, umum dan keluarga
dari kaca mata dia sebagai seorang lelaki yang open minded
dan dah masak dengan asam garam kehidupan
pada pendapat akulah

aku memang ada semua koleksi buku dia sebelum yang ini
buku ni dah masuk karya dia yang ke5
koleksi yang dulu ni sampai sekarang aku dok ulang baca
balut cantik cantik and aku memang simpan asing sekali dengan koleksi aku yang lain

tak rugi berhabis duit untuk buku
sampai ke akhir hayat boleh simpan and baca
itulah pendapat biasa bagi kaki membaca macam aku ni.hihi
suami sampai merungut
"kain tak berlipat, dok baco sokmo"..huhuhu
tapi buku ni suami yang belikan
takpelah atleast support minat isteri :)








4 comments:

Azian Elias said...

salam kenal..


now i dah malas sikit nak baca novel. tak leh buat kerja lain nanti.

Jun said...

salam kenal, terima kasih kerana share mengenai buku Datuk Abdul jalil. Mesti menarik isi kandungannya.

muis ismail said...

@Azian Elias yang ni motivation book kak, nipis je tapi memang menarik untuk bacaan suami isteri :)

muis ismail said...

@Jun
hye jun, salam kenal. memang menarik pun. sy memang ada semua buku koleksi datuk abd jalil ni pastu sy dok repeat baca je. lagi elok kalau dapat share dengan suami, kalau di amalkan in shaa Allah bahagia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...