Wednesday, October 31, 2012

rantau panjang lagi...



assalamualaikum

raya puasa dua bulan lepas dah ke rantau panjang
raya haji kali ni ke rantau panjang lagi
kebetulan sekali dengan nak pergi pasir mas sempena cik sue nak bertunang

nasib baik jalan tak jem
kalau raya puasa aritu almost 4 hours baru sampai sama
padahal kalau hari biasa tak sampai sejam je jaraknya

so pagi pagi lagi dah siap
mulanya nak pkai seluar je biar bebas bergerak
tapi rasa macam malas pulak nak tukar baju nak ke rumah cik sue
so meredah panas di rantau panjang dengan jubah hitam
berpeluh sampai ke ketiak
nice sesangat

mulanya sekadar nak meneman adik
tapi terjebak jugak menghabiskan duit sama
terjumpa denim dress yang memang memikat hati
tak boleh tidak memang kena beli.huhu
beli jugak sehelai tshirt untuk suami
and sepasang baju tidur untuk anak
memandangkan tak gaji lagi
menahan diri jugak dari 2, 3 jenis barang yang berkenan.huhu




soft denim dress
cutting asal ikut body fit
tapi akak tu cakap boleh adjust 
cuma kena bukak balik getah kat atas pinggang untuk bagi dia lose
so aku bukak semua ada 3 lapis
so dia jadi mcm straight cut shape dia
memang selesa sangat sangat





masa tengah pusing cari parking
nampak bas ni ambik space sampai 6, 7 parking lot
memang tak patut sangat sangat
menyusahkan pengguna lain






dah takde keje
singgah menerai spek 
nak jenama apa semua ada
gucci, burberry, fendi la hapa la
rm10 je satu.hihi






rambut dah panjang
so ternampak sepit rambut bunga tanjung
so nice so terus sambar dua kaler merah and yellow
rm5 3 item leh campur campur gitu


hampir 3 jam jugak kat sana
kejar masa sebab nak singgah umah cik sue pulak
balik mak nak ajak g makan kenduri umah besan dia pulak
so dalam panas terik malas nak snap gambar banyak banyak
singgah makan pun tidak





otw balik ternampak ice cream baba
aritu pergi sebab hujan so tak try la
kali ni singgah beli


ice cream ni adik aku cakap konon konon ala tutti frutti la sangat
tutti frutti murahan.hihi
rm2 je satu cup
ice cream ni cuma scoop kecik je
dia akan letak 4 scoop
lepas tu dia letak sticky rice aka pulut
letak roti ala ala crutons
lepas tu dia letak lagi 4 scoop ice cream
lepas tu kat atas leh letak lagi jeli, kacang tanah dengan jagung
lepas tu letak pulak susu cair sikit





mandangkan pakcik tu busy banyak customer
dia bagi kita cedok sendiri toppingnya
so boleh ambik banyak banyak banyak.hihi







buruk je muka i dok menikmati ice cream
sedap tapi sedikit manis
tak patut letak susu cair lagi kot

pakcik tu siap cakap 
"haa tangkap gambar, letak kat facebook.."
amboi pandai ye pakcik nak suruh promote.hihi
nice....




Tuesday, October 30, 2012

eidul adha 2012



assalamualaikum

hari ni baru berkesempatan nak mengupdate pasal raya haji
macam biasala pagi aku di rumah mentua
lepas subuh aku dah bangun
basuh baju sikit
later terus masak mihun goreng dengan ayamas
simple je


lepas tu siap siap
masa tu orang dah balik dari masjid pun
so aku pun ikut la suami ke tempat korban
dekat je
kat padang depan rumah mentua
dah ada 3 ekor lembu menanti



yang baju kuning tu ayah mentua aku
gambar ni anak sedara yang tolong snapkan
aku tak pergi dekat pun
dengan kemuncup dengan taik lembu semua
tak kuasa la i.hihi





salah seekor lembu yang terkorban
aku sebenarnya bukan penakut pun
cuma aku malas tengok sebab sedih je
yela walau pun binatang
serius aku akan rasa terharu
so tngok jauh jauh sudah




 

suami dah ala ala pendekar
dengan parang
dengan kepala botak macam tu
memang imej kampungan terus
kelakar pun ada
tak semenggah pun ada.hehe

bininya kemain lagi dengan dress baru ala ala ropol gitu
nasib tak pekena heels je.muahaha
siap dengan handbag tu sebabnya lepas tu terus nak gerak balik rumah mak

menjelang tengahari sampai rumah mak
memang dah malas nak snap apa apa   gambar
cuaca pun panas mulala nak sakit kepala
so aku baring melepak tengok tv saja

duduk rumah mak sampaila ke petang
lepas akak semua dah balik rumah mentua
aku pun gerak balik jugak
sebab malamnya mentua nak buat majlis sikit
akikah cucu barunya




                           

makan berhidang
lauk sume berasaskan daging
mentang raya korban.hehe
ada sup tulang, daging goreng, daging kurma, daging gulai
perut air asam, acar timun, sambal belacan

menjelang 10pm aku dah masuk tidur
tak tolong basuh pinggan pun.hehe
pening and sakit kepala
bertambah tambah sebab bau perut yang direbus tu so yucckkyy
memang aku pantang sungguh

ok tu je cerita raya tahun ni.. :)
daaaa


Thursday, October 25, 2012

esok raya haji eh?



assalamualaikum

esok hari raya haji dah?
ish ish cepat sungguh masa berlalu
rasa macam baru je sambut raya puasa.hehe

mood beraya still takde sebab hari ni masih berkerja
tapi ala santai sajalah
sebab kena menyiapkan kostum dengan background untuk 
ihtifal next week
on monday plak lepas raya ada sesi raptai kat RTC
la ni baru siap mengaler ngaler headgear untuk bebudak pakai masa persembahan
rest jap curi masa update blog.hihi

esok raya plannya tak tahula macam mana
pagi raya macam biasala di rumah mentua
tapi tahun ni 4 ekor lembu mentua korbankan
suami cakap dia mesti sibukla dengan singlet dengan pelikat duk kat tempat korban lembu
si isteri ni mesti keboringan seorang di rumah
so agaknya kena berangkat balik rumah mak sorang sorang la dulu
baik keseorangan di rumah sendriri dari keseorangan di rumah mentua.hehe

nak makan pagi esok pun tak tahu nak masak apa lagi
mungkin masak mihun goreng jelah kot
balik keje nanti kena singgah beli mihun and sawi
lauk basah dah ada
pastu goreng saja ayam goreng ayamas 
biskut raya ada la jugak sikit sikit
okla tu kot buat mengalas perut
nak tunmggu tengahari makan lembu

tak sabar nak mam daging goreng kunyit dengan ketupat
singgang daging, daging masak black pepper
nyum nyum sedapnya

neway, selamat hari raya korban untuk semua
dari saya dan suami sekeluarga
semoga pengorbanan tahun ini diberkati Allah
ameen...



golongan yang taknak sambut raya korban...;P





Tuesday, October 23, 2012

mee kg pek pasir tumboh



assalamualaikum

bila dah  terkena 3,4 kali  rasa geramla jugak
maklumla kita ni pun bukan baik sangat
tapi takdelah kurang ajar sangat

rasanya kalau originally from kelantan taula pasal kedai mee kg pek ni
asalnya from machang tapi banyakla jugak cawangannya merata kelantan
salah satunya di pasir tumbuh
selang 2, 3 buah kedai je dari aulad pintar

memang dari dulu lagi aku ngan kengkawan perasan
macam ada yang tak kena saja dengan pelayan pelayan kat sini
kalau nak compare dengan kedai kedai lain yang biasa kitorang pergi makan

tak mesra pelanggan
kedekut senyuman
angin semacam je semua
macam pelikla jugak
tapi setakat tu sajalah
wat bodoh jelah dengan pekerjanya

tapi dalam bulan lepas rasanya
aku pergi sorang kat situ nak bungkus makan
bila aku pergi nak order air dia bagi jelingan bukan senyuman
lepas tu dia terus ke kaunter air hentak hentak gelas
apahal? salah ke aku order dia
mengacau dia ke yang tengah layan tv masa tu?

lepas tu masa aku berdiri nak pergi bayar
aku perasan budak tu dok jeling jeling dari tempat dia buat air
apahal? memang aku dah start rasa panasla
nak kena jugak budak ni
macam aku ni ada hutang dia la kot nak bagi reaction gitu

so aku ambik tissue and tulis nombor owner dia yang ada dekat menu
balik je ke aulad pintar aku terus kol owner dia
dengan penuh rasional aku cerita pasal perangai pelayan dia tu
termasukla yang terjadi sebelum sebelum ni

cerita punya cerita si ownnernya cakap budak tu memang ada mental block
kununnnya pernah terkena buatan bekas kekasihnya
bukan setakat dengan customer
dengan bos dia sendiri pun kadang dia angin macam tu
kadang elok kadang tak

ada ke pulak macam tu
masalahnya menurut kawan aku yang pernah pergi makan malam kat situ
kalau customer lelaki elok je dia melayan
tu bukan terkena buatan orang tapi gatal merenyam la agaknya

so semalam aku pergi lagi ke kedai tu
bila aku nak order teh o ais limau
kawan dia cakap limau takde
k fine aku tukar nak teh o ais laici
pun takde!! budak tu cakap
ok fine!
aku tukar pulak nak jus asam boi afiera
punnnnn takde jugak!
so  aku tukar lagi nak neslo ais
so dia jerit dekat si mental block tu
tau apa si sengal tu cakap

MACAM MACAM!!! sambil hempas gelas

dia ingat aku ni dah pekak agaknya
tapi mandangkan orang pun agak ramai so aku sabar sajalah
lepas je aku bayar makan and air
aku cakap kat budak di kaunter bayaran tu suruh pesan kat kawan dia

KALAU DENGAN CUSTOMER JANGAN NAK KURANG AJAR!

lepas je cakap tu aku terus blah
budak tu ternganga angguk angguk
kalau setakat aku sorang komplen mungkin takde apa
masalahnya kawan kawan lagi pun cakap macam tu jugak

bukan nak menghina tapi setakat jadi pelayan kedai makan,
mentaliti macam tulah
macam orang bodoh
kurang ajar tak reti nak hormat orang!
kalau melayan orang bodoh, dengan kita sekali la bodoh!!!






Thursday, October 18, 2012

laukana bainana




assalamualaikum


dah lama tak post lagu atau video kat sini
laukana bainana al Habib
first time terdengar di tv alHijrah
aku terus jatuh hati
berulang kali dengar tak rasa bosan lagi
biarla aku tertinggal kapal pun
nampak sangat tak pernah tengok tv alHijrah.hehe
apapun better late than never.. kan kan kan?

rasa tenang dan damai jiwa
elok buat santapan telinga masa dok membaca
masa tengah driving, barula kurang sikit nak temper di jalanan.hehe

antara version di youtube
with malay lyrics




LAUKANA BAINANA AL HABIB

Kalaulah Kekasih-Mu, masih berada bersama-sama kami,
Akan terlunaslah segala hutang dan semakin hampirlah
dengan haruman Baginda, sebelum hilangnya,
rasa yang meronta-ronta untuk berada hampir dengan Kekasih-Mu.

Berada berhampiran Baginda, jiwa turut menjadi harum
Dan apa jua yang kalian doakan kepada Allah, akan diperkenankan,
Cahaya Nabi Muhammad tidak akan pernah sirna,
Sempatkanlah kami bertemu dengan Baginda,
Wahai Tuhan yang Maha Memperkenankan doa hamba...

Hidayahmu kepada alam merata meluas,
Tanda hampirnya kasih sayang Tuhan pemberi hidayah,
Hadith-hadithmu ibarat sungai mengalir jernih,
Berada di sisimu bagaikan dahan yang tumbuh segar dan basah.

Kutebus diriku dengan dirimu, wahai Kekasihku,
Nabi Muhammad yang mulia, yang asing,
Berada berhampiranmu, jiwa menjadi harum,
Wahai yang diutuskan sebagai tanda kasih sayang Tuhan kepada seluruh alam....

Wahai Kekasihku, wahai Nabi Muhammad
Wahai doktor hatiku, wahai yang dipuji dipuja
Dirimu memiliki kelebihan yang diakui
Oleh Tuhan yang turut berselawat ke atasmu.


i love u, Rasulullah!!!








Wednesday, October 17, 2012

aktiviti bersama suami



assalamualaikum

disebabkan suami seorang yang selalu sebuk(kononnya..hehe)
siang hari bekerja, malam meniaga
so kalau ada apa aktiviti yang aku boleh join sekali
aku mesti akan join
walaupun tak minat aku akan tetap ikut bontot suami.hehe

suka sangatla kalau suami ajak
maklumla kekurangan kasih sayang
tambahan anak pun tak ada lagi
so dengan suami sahaja nak mencurahkan kasih sayang yang banyak ni.muahaha

so last 2 weeks jabatan tempat suami kerja ada masuk pertandingan bowling anjuran angkasa
so untuk ofis dia suami antara 6 yang terpilih

so malamnya lepas suami bukak kedai kami bergegas la ke kbmall pacific bowl



suami bukan terer sangat pun main
tapi dalam teamnya 3 orang dia 2nd place
okla tu kot
strike pun tak sampai 10x.huhu





walaupun main 3 set saja
tapi menjelang 1130 baru gerak balik
isteri walau dah mengantuk tak hingat sabar sajalah
sape suruh ikut.hehe



3 hari lepas tu on wednesday
suami cakap nak pergi main futsal dengan kawan seofis pulak
so isteri request la nak ikut jugak




main kat dewan belia lundang saja
boring sungguh
sebab saya tak minat langsung game macam ni
nasib baik sekejap saja
kalau merengek ajak balik lain kali mesti suami dah taknak bawak.hehe


walau isteri sekadar peneman
tapi hepila sebab boleh luang masa dengan suami
kalau tak busy memanjang
balik kerja jumpa kejap suami dah keluar balik 
suami balik isteri pulak dah tidur huhu
anak pulak takde lagi
kalau tak takdelah bosan sangat ;)







Tuesday, October 16, 2012

jaga anak




assalamualaikum

bila dah setahun lebih ni saya still tak dapat baby lagi
adala mulut mulut yang kurang asam mengata dan memerli saya

ada yang cakap saya ni kebudakan lagi
ada yang cakap saya ni garang sangat
ada yang cakap saya ni sensitif terlebih
ada yang cakap saya ni manja teramat
aka suka menangis lalalala

mulut mulut tu termasukla mulut adik beradik dan mak saya.huhu
sedih saya tauuuuu
ada ke cakap gitu kat saya

dah ada anak nanti pandai pandaila saya jaga anak saya
bukan saya tak biasa jaga budak
setakat nak mandikan, basuh berak, nak tidurkan semua saya retila

takpe, dah ada anak nanti saya akan buktikan saya ni dah cukup matang dan dewasa
untuk membela anak saya nanti ;p




amacam? gaya dah ada kan?hihihi





Sunday, October 14, 2012

a.. i.. u..



assalamualaikum

kaedah nak ajar students baca di tap mengikut kaedah program little caliphs
ialah memulakan dengan abjad dengan vokal a
 a ba ca da fa ga.....
bukannya abc
tapi kita still ajar jugak abc
lepas students dah kenal and  boleh baca baru perkenalkan vokal seterusnya i dengan u
so kaedah aku dalam kelas selain mengeja aku akan suruh students 
 ingat macamana bentuk mulut bila dia sebut vokal
sebab lain sebutan lain bentuknya


 untuk gabungan abjad dengan vokal a
aku akan suruh dorang nganga luas luas




 untuk gabungan abjad dengan vokal i
aku suruh dorang sengih




untuk gabungan vokal u 
aku suruh dorang muncung buat mulut itik.hehe



model kat atas ni adam zefril suffian
antara yang komited dengan ajaran aku.hihi
memang buat sesungguh hati dia
ada sesetengah students taknak buat pun mulut macam ni 
sebab malu gigi rongak atau takde gigi.hahaha

tapi awal awal dorang membaca bukan nak tengok di buku
tapi nak tengok mulut aku
bila tengok mulut aku menganga atau sengih atau muncung baru dorang cam vokal apa
tapi bila dah lama dorang akan ingat bunyinya dengan sendiri
yang penting sekali kena kerap ulang biar lancar di mulut
gitula ceritanya   ;)





Saturday, October 13, 2012

substitute goods tesco choice



assalamualaikum

today nak bercerita pasal substitute goods
teringat zaman dulu muda muda nak ambik spm dulu
aku ada ambik basic economics
so adala a few knowledge about this
ingat ingat lupa.hehe

definition of substitute goods: Goods that you might purchase instead of a particular good. For example, different types of bread are substitutes for each other- google.com

back to the main pointnya, supermarket sekarang memang banyakla keluarkan barang atas jenama dorang
tapi tak pernah tergerak hati nak beli
pertamanya sebab once kita dah biasa dengan satu brand, memang sukar nak beralih ke brand lain

so untuk grocery shopping aku memang pilih tesco sebagai first choice
so tesco punya branding memang banyakla rangenya dari makanan sampaila ke household items
tapi jarang sangat nak beli jenama tesco
sabun, frozen food, minuman, jajan dan sebgainya jarangla sangat aku nak ambik jenama tesco walaupun memang murah compare dengan brand yang glamer yang lain

kalau ada pun yang aku beli tissue kotak jenama tesco
sebab memang murah compare ngan brand lain
tissuenya pun firm and soft.hehe
so kira tissue tesco barang wajib la tiap kali ke sana

tapi aritu masa jengah bahagian elektrik
tanyala harga microwave jenama tesco
salesmannya cakap rm160 saja
wau murah yang teramat

bukan oven ya tapi microwave
lepas tu bila nampak muka kita ni macam dok pertikaikan kualitinya
abang tu cepat cepat cakap walau jenama tesco tapi samsung yang buat.fullstop
means that, barangnya berkualiti la kot.hehe

so lepas tu aku gerak bahagian coklat
bukan penggemar coklat sangat pun tapi tiap kali 'kawan' nak datang
memang terasa nak makan coklat

faveret aku mestilah cadbury roast almond
ao bila check harga mak oii nearly RM14 sekotak
aritu beli masa promotion tak sampai sepuluh hengget
so rasa macam bazir saja
sebab selalu coklat tu kalau tak habis keras kejung last last aku tong sampahkan.hehe

so dalam mendecide tu tertengokla chocolate roast almond jenama tesco choice




harga RM9.++ saja
mulanya berbelah bgi nak beli takut tak sedap
so last last angkut dua dua ke kaunter
dok fikir masa nak bayar last last ambik yang ni jelah
save 4 hengget.hehe
so bila balik rumah biar je dalam food box
takde nafdu lagi nak makan

tapi bila dah bukak makan je satu
wow..memang sedap sangat
tak terkalah dengan yang jenama cadbury pun
tersangat la puas hati walau jenama tesco choice

lepas ni kalau ke tesco memang akan beli yang jenama ni saja
memang jimat duit and puashati dengan rasanya
kalau tak caya tryla.hehe

so overallnya, substitute goods ni pun tak terkalah dengan jenama lain
yang gah dari segi rasa and branding 
orang kata tak kenal maka tak cinta :)


Friday, October 12, 2012

ujian mtest intake jan 2013



assalamualaikum



alhamdulilah
dapat lagi ujian mtest untuk kali ke 4 kot..hehe
kali ke kena kat smk dato' ahmad maher
alamak tak berapa familiar tu
biasa kena area peringat, melor, kadok sahaja

tahun lepas pun berjaya dapat jugak tapi tak attend mtest sebab demam
dua tahun lepas berjaya dapat temuduga
tapi setakat tu sajalah

harapnya tahun ni nasib menyebelahi
kalau ada rezeki adalah
yang penting usaha lepas tu tawakal sahaja

kalau dapat mak dengan suami la kot yang paling gembira
kena usaha lebih la tahun ni
kena banyakkan solat hajat
kena ambik short course arabic ke
kena ushar ushar 'kabel' ke.hihi

sape nak chek jugak?
klik sini je

ambilan januari 2013



Thursday, October 11, 2012

take turn please :)



assalamualaikum

cerita pagi selasa masa buat circle nak recite surah
tetiba maira mengadu terkumat kamit mulutnya
bila aku tanya dengan muka sedih mulut muncung dia cakap,

'sokmo Sofea (her classmate) pegang tangan duduk sebelah teacher. 
Mai nak duduk sebelah teacher jugak'

alololo so sweetnya berebut nak duduk sebelah teacher is pulak
nampaknya kena ambik giliranla lepas ni

so untuk mengubat hati si manja tu
kenala pujuk pujuk sikit




dudukkan je kat atas riba terus  diamla dia
nasib teacher rajin nak melayan :)



Wednesday, October 10, 2012

olive bini popeye



assalamualaikum

entri basi
ntah pagi bila masa drive ke tempat keje
dengarla radio hotfm
topiknya gelaran yang pernah orang bagi kat kita

tetiba teringat pulak zaman belajar diploma dulu
masa tu aku diploma kat uitm machang
dari 2002 sampaila 2005
penah kawan lelaki sekelas aku menggelarkan aku olive, si bini popeye

sebabnya aku ni kurus macam papan playwood
memang sengal sesangat
sesuka hati dorang je menggelar aku macam tu
tapi memang aku kurus pun
masa tu purata berat dalam 40 kg saja

kalau masuk je kelas dengarla dorang panggil aku
dok olive olive dari belakang
tapi aku buat bodoh je
dah tuhan bagi kurus syukur jelah

seingat aku penah aku bergaduh dengan sorang budak coursemate aku
sebabnya dia asik dok mention pasal kekurusan aku
sampaila satu hari tu masa kat dining hall,
bila aku tak muat nak lalu belakang kerusi dia, dia perli aku
"hai kurus sekeping pun tak muat ke?"
masa tu kat situ jugak aku jerkah dia

apahal tak puas hati ke dengan kekurusan aku ni
sebab aku memang dah lama bersabar dengan dia ni
asik dok buat topik pasal badan aku yang kurus ni nape
sampai sekarang ingat memang rasa menyampah sangat kat budak tu
sebab dia masa tu anggap diri dia tu lagi baguss dari aku
padahal perangai annoying saja

sampai sekarang walau  mutual friend berpuluh orang kat fb
takdenya aku nak make friends dengan ko
nak bertanya khabar pun malas
menyampahss sangat sangat

tapi tu dulu
zaman muda remaja kanak kanak ribena
sekarang ni takde maknanya nak kurus macam tu
umur dah nak mececah kepala 3 ni
berat makin lama makin naik

tapi nasib baikla sekarang ni berat aku maintain 50, 51kg
okla tu dengan ketinggian aku 155cm je pun
berat badan ideal gitu

tapi kalau jumpa kawan lama mestila dorang duk cakap aku dah gemuk dari dulu
takdela papan playwood sekeping lagi
dah mantap dah i ni u ollss.hihi
tak caya? meh tengok sini bezanya



haa tengokla
macam papan lapis kan badan i
masa ni tahun 2007
berat dalam 40, 41kg saja





selepas 5 tahun
berat maintain 50,51kg
bulat dan gebu with double chin,hehehe

mana dia yang dok kutuk aku olive bini popeye
dengan papan lapis papan playwood tu?
ko yang aku nampak still cekeding adalah
menyampahssss



Tuesday, October 09, 2012

budak 5 tahun pun ada masalah?



assalamualaikum


semalam masa sesi reading dalam kelas tadi tetiba qistina jerit
'teacher, keke jilat lutut qis!'
aku terkejut! aku terus panggil keke
'Nape jilat lutut qis? tak elok. kotor tu!'
dia diam.

lepas tu aku tengok dia duduk gorek pensel depan tong sampah
lepas tu ntah sape pulak jerit
'teacher, keke makan sampah!'
aku terus panik

'keke! come here!' aku panggil dia.
slow slow dia datang
'nape keke makan sampah?' dia diam.
bila aku suruh bukak mulut, dalam mulut ada hitam hitam bekas gorek pensil
kat bibir kat lidah semua
ntah ntah dah ditelannya selamat dalam perut

bila aku tanya nape makan sampah dia diam jugak tak jawab.
tiba tiba dia nangis tersesak esak
aku pujuk aku cakap aku tak marah tapi tak bolehla makan sampah
tak elok sebab kotor
later aku suruh dia pergi toilet basuh mulut

lepas dia masuk kelas aku tanya lagi kenapa
dia diam jugak. bila aku tanya 'keke ada masalah ke?'
dia terus angguk.
aik???  budak 5 tahun dah ada masalah
aku pujuk dia suruh cerita apa masalah dia
dalam sebak dia cakap rupanya masa beratur nak masuk kelas lepas rehat
ada classmatenya yang nakal jelir kat dia

ish ish ish
tertekan agaknya sampai lepas tension dengan makan sampah
so aku just nasihat dia baik baik jelah
explain macam tu macam ni

dulu pun ada sorang yang suka menjilat jilat perangainya
jilat meja, jilat kerusi, jilat hujung baju
tapi dah okayla sekarang
sekarang ada yang lain pulak

tapi tak habis kat situ rupanya
lepas habis kelas, dalam bilik daycare lepas dia mandi
tetiba ada lagi yang jerit

'Teacher, keke jilat bedak!!!!!!!

apa masalah keke sebenarnya?huhuhu



Monday, October 08, 2012

melentur buluh biarlah dari rebungnya!




assalamualaikum

subhanallah, baru 4 tahun je ni
sangatla comel dalam persalinan solat
bertuah sungguh mak ayahnya

disebabkan tiap hari bersolat 2x sehari
bacaan solat pun dah boleh hafal
gerakan solat pun hampir sempurna
syukur alhamdulillah

makin membuakla perasaan nak dapat baby girl
tapi dah takde rezeki lagi
redho sajalah..
nasib baik tiap hari boleh bertemankan si comel ni semua :)








semoga membesar sebagai seorang solehah
ameen...





Sunday, October 07, 2012

dugaan...



assalamualaikum

hujung minggu yang sangat sukar bagi aku
akibat hasad dengki manusia
aku menghadapi  saat yang paling sukar bagi aku sepanjang tempoh berumah tangga ni
aku terima benda ni semua sebagai dugaan

dugaan yang pasti ada hikmah disebaliknya
sekarang pun dah nampak hikmah disebaliknya
cuma hati masih tak kuat lagi

aku seorang yang terlalu emosi
sungguh..
rasa tak daya nak terima semua ni
tapi insyaallah Allah ada bersama aku

satu masa benda ni semua akan berakhir jugak
buat masa sekarang ni cuma pohon dari Allah kuatkan hati, tabahkan hati
Allah selalu bersama orang yang benar
aku yakin!

dosa orang lain, nape aku yang disakiti?
kau dah takde kena mengena, so back off!!!!!



Wednesday, October 03, 2012

i love suri hannah bt tom cruise



assalamualaikum

kerana dilanda kekecewaan bulan ini
termiss pulak kat anak anak sedara
especially dis budak tecit



daughter of my beloved sister cikgu isroha
suri hannah mohd fadzlin
ingat anak tom cruise je ke nama suri?hehe

tak penah diperkenalkan lagi in my blog
give birth on my bertandang day
2 hari lepas me and her mother punya wedding date

jarang jumpa sebab dia bermastautin di kl
my sister pun jarang balik
kalu school holidays my BIL pulak yang busy semedang



cik inie yang excited
suri dok layang pung.huhu
yelah dah cik inie pegi kacau dia tidur.hehe





nak timang anak sendiri takde rezeki lagi
cik inie timang suri la dulu ye.huhu




nak tangkap gambo saye la tu, maleh ar




baik saya main mende ni saje




kalau buat muka buruk ni mesti cik inie takut.hihi




comel sangat ke saye ni?
janganla, saya malu tau




grrr dahla tangkap gambar saya ni
saya bukan suri anak tom cruise la




hmmm lantak ko la cik inie
kamera kamu bukan saya punya






eh pegi snap gambar saya makan nasi kerabu pulak
muka fresh je tanpa bedak.hehe
mulus dan suci gituuu





 ehem, sedapnya mintak cikit cik inie





suap saya la pulak
tak tengok ke mulut saya ternganga ni?


makin besar makinla comey
saya jugak yang kempunan lagi,huhuhu
takpe, rezeki di tangan tuhan redho sajalah :(



Tuesday, October 02, 2012

leisure time: memang itu cinta



assalamualaikum

dah lama tak isi masa dengan novel
tak sempat nak beli, tak sempat nak pinjam, tak sempat nak baca



novel dari penulis tak glamer
kalau nak harap beli memang tak la
tapi yang ni i pinjam saja
rm0.50 sehari
biasa pinjam seminggu
baru rm3.50.hehe

ringkasan novel ni?
macam hampeh baik tak payah baca
cerita ala tak logik: ada ke patut si heroin aka si isteri pantang salah sikit akan sepak terajang suami
hebat sungguh gambarannya, yang suami tu tunggul kayu agaknya redho saja
pastu kesinambungan tak ada
yang paling pelik si kembar heroin ni mati masa kecil 
sebab dicampak oleh penyamun yang ceroboh rumah dia
masalahnya ayat sebelum tu cakap masa rumah diceroboh mak heroin tengah mengandungkan dia dengan kembar dia
pastu tetiba lepas penjahat tu ceroboh nak rompak dorang, sebab tulah datuk X(lupa nama) berdendam dengan famili heroin
puas aku belek memang aku tak faham langsung apa kaitannya

kesimpulannya, orang nak buat novel awak pun nak buat novel


Monday, October 01, 2012

bye bye ticer suzi :(



assalamualaikum

bila banyak hari tak update jadi makin malas nak menulis blog
bukan takde benda nak update tapi macam tak sempat saja
bukan sebuk sangat pun tapi buat buat sebuk je.hihi

so semalam hari terakhir ticer suzi di aulad pintar
sedih la rasa sebab aku dengan yuni and suzi adalah ticer terawal semasa TAP di buka
sama sama edar flyers di booth kbmall
sama sama jadi pekerja terawal kak fizah
sama sama menyebuk menghias tadika, uruskan pendaftaran pertama
sama sama nervous first time handle assembly depan parents
banyakla kiranya kali pertama bersama ni

tambah tambah pulak kalau sehati sejiwa
geng makan tengahari, geng marah students, geng meluah apa apa yang tak puas hati.hehe
bila ticer suzi takde tak cukup korum dahla
tapi takpe, fb dengan blog kan ada.hehe
lagi senang nak keep in touch



babai ticer suzi
dikau tetap di hati kami 
ceewahh wah wah :p





hadiah perpisahan untuk ticer suzi
special handmade card by ticer tikah
hadiah dari kami kami ticer is, ticer yuni, ticer zirah, ticer tikah and mek long
hope u'll like it
pembalut  belon tu kak is yang pilih tau...ceria gitu.hehe

sampai ketemu lagi.....daaaa



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...