Wednesday, October 31, 2012

rantau panjang lagi...



assalamualaikum

raya puasa dua bulan lepas dah ke rantau panjang
raya haji kali ni ke rantau panjang lagi
kebetulan sekali dengan nak pergi pasir mas sempena cik sue nak bertunang

nasib baik jalan tak jem
kalau raya puasa aritu almost 4 hours baru sampai sama
padahal kalau hari biasa tak sampai sejam je jaraknya

so pagi pagi lagi dah siap
mulanya nak pkai seluar je biar bebas bergerak
tapi rasa macam malas pulak nak tukar baju nak ke rumah cik sue
so meredah panas di rantau panjang dengan jubah hitam
berpeluh sampai ke ketiak
nice sesangat

mulanya sekadar nak meneman adik
tapi terjebak jugak menghabiskan duit sama
terjumpa denim dress yang memang memikat hati
tak boleh tidak memang kena beli.huhu
beli jugak sehelai tshirt untuk suami
and sepasang baju tidur untuk anak
memandangkan tak gaji lagi
menahan diri jugak dari 2, 3 jenis barang yang berkenan.huhu




soft denim dress
cutting asal ikut body fit
tapi akak tu cakap boleh adjust 
cuma kena bukak balik getah kat atas pinggang untuk bagi dia lose
so aku bukak semua ada 3 lapis
so dia jadi mcm straight cut shape dia
memang selesa sangat sangat





masa tengah pusing cari parking
nampak bas ni ambik space sampai 6, 7 parking lot
memang tak patut sangat sangat
menyusahkan pengguna lain






dah takde keje
singgah menerai spek 
nak jenama apa semua ada
gucci, burberry, fendi la hapa la
rm10 je satu.hihi






rambut dah panjang
so ternampak sepit rambut bunga tanjung
so nice so terus sambar dua kaler merah and yellow
rm5 3 item leh campur campur gitu


hampir 3 jam jugak kat sana
kejar masa sebab nak singgah umah cik sue pulak
balik mak nak ajak g makan kenduri umah besan dia pulak
so dalam panas terik malas nak snap gambar banyak banyak
singgah makan pun tidak





otw balik ternampak ice cream baba
aritu pergi sebab hujan so tak try la
kali ni singgah beli


ice cream ni adik aku cakap konon konon ala tutti frutti la sangat
tutti frutti murahan.hihi
rm2 je satu cup
ice cream ni cuma scoop kecik je
dia akan letak 4 scoop
lepas tu dia letak sticky rice aka pulut
letak roti ala ala crutons
lepas tu dia letak lagi 4 scoop ice cream
lepas tu kat atas leh letak lagi jeli, kacang tanah dengan jagung
lepas tu letak pulak susu cair sikit





mandangkan pakcik tu busy banyak customer
dia bagi kita cedok sendiri toppingnya
so boleh ambik banyak banyak banyak.hihi







buruk je muka i dok menikmati ice cream
sedap tapi sedikit manis
tak patut letak susu cair lagi kot

pakcik tu siap cakap 
"haa tangkap gambar, letak kat facebook.."
amboi pandai ye pakcik nak suruh promote.hihi
nice....




2 comments:

cikji said...

k'is beli brapo jeans tuh?tobak ehhh keneyyy.ore ajim tgk area kb dlm 100 jgk,nk beli jgk,nk beli jugokkkk hihi

muis ismail said...

ajak la wan g sana, lagi murah dari kb.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...