Saturday, November 03, 2012

before ihtifal



assalamualaikum

hampir dua bulan bertungkus lumus berlatih dan siapkan semua yang berkaitan dengan ihtifal 
penat berlatih, cari barang, siapkan kostum dan props, 
dengan bermacam karenah dan masalah
akhirnya alhamdulillah hari ni dah berakhir pun event yang ditunggu di akhir tahun
dah boleh tarik nafas lega and update blog kerap sikitlah.hehehe

disebabkan official photog tak dapat lagi
nak berkongsi gambar aktiviti sebelum ihtifal sajalah



kat nagoya tesco cari kain untuk kostum students




tc zirah tengah pilih kain kuning untuk buat ekor duck




alang alang kat tesco masukla marketnya jap




singgah kat ws untuk cari riben, gum, butang etc etc
awat aku nampak cam pregnant?huhu




Add caption

sebahagian peralatan yang dibeli
yang lain malas nak snap
untuk buat skaf bees, dengan riben dengan bulu ayam macam macam






ekor bees  hampir siap
buat sendiri je tapi bukan saya la buat.hehe
gunting kain hitam bentuk ekor
masukkan kapas, cantumkan
lepas tu jahit riben kuning untuk belang




tc zirah tekun menjahit ekor duck





kapal untuk props cerita nabi yunus
kerja tangan tc yuni
saya bawak balik rumah tolong kalerkan sahaja





on 29 oct
students siap nak naik bas ke RTC untuk full rehearsal






di RTC




pakai kostum walau masih tak lengkap





sehari sebelum ihtifal
ke RTC untuk early preparation
posing dlu sebelum buat keje





tc is tekun menyiapkan kain layar untuk watak nabi yunus





bergambar dengan props yang bakal digunakan



overall, penat ya ampun..
stress mental and fizikal
sobar sajalah.huhu





1 comment:

cikji said...

gud job tecer is,comelnyo budok2 tuh pakai custom. nt update la ms ihtifal pulok.xsbr nk tgk gmbr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...