ayah dah 67 tahun


Assalamualaikum

Entri special sempena birthday ayah
Ayah ni asalnya orang kampong, orang miskin
mak ayahnya tak tahu kepentingan surat beranak
So surat beranak pun takde
ntah hilang ke dihanyut air masa banjir aku pun tak tahu.hehe
Yang ayah ada cuma surat perakuan kelahiran
Ntah betul ke tidak tarikh lahir ayah 7 jan 1946
Bedal sajalah.hihi
Tapi ayah cakap umur dia sebenarnya kemungkinan 3, 4 tahun lebih tua dari tarikh tu
Tak kisahla yang penting sekarang ni menghampiri umur 70 tahun ayah masih sihat tanpa sakit kronik

Syukur alhamdulillah
Kalau ikutkan dalam blog aku ni macam kerap cita pasal ayah dari mak
Entri hari ayah ada, hari ibu takde
Jahatkan.hehe
Sebabnya mak suka marah and bebel kat aku
Tapi ayah tak
Bukan tak sayang mak, tobat sayang gila eh.hehe

Apa istimewanyanya ayah?
Walau tak belajar tinggi
Aku memang respek ayah bab congak nak kira kira
Memang dia akan dapat kira congak lebih cepat dari aku
Kalau nak hitung apa apa kejap je
Pastu aku memang respek ayah dari segi ke 'cool'an dia
Macamana aku marah or mak bebel
Dia maintain cool aje
Jarang sangat aku dengar ayah bertengkar atau bagi respon
Selalu dia buat dekk saja
agaknya itu petua rumahtangga mak ayah berkekalan kot

Pastu aku respek ayah sebab yang paling utama dia sayang aku la
Kahkahkah
Aku kan anak pompuan sorang yang dekat dengan dia
Penah satu kali tu aku balik malam
Bila aku ketuk pintu ayah senyap je tak datang bukak
padahal aku tahu dia ada dok melepak tengok tv
Aku ketuk ketuk ketuk lagi sampai aku naik geram
Last last dia bukak sambil dia sembunyi tepi pintu
Pastu buat buat sergah untuk buat aku terkejut
Alahai cute sesangat
Dengan orang lain ayah tak penah gurau gitu kot
Sila jangan jeles ye..kahkkahkah

Apapun, untuk tahun baru ni aku harap ayah akan sentiasa sihat
Dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur





hensem lagi tok bilal mail ni
mak cakap aku ikut muka dia tapi ada la yang sama aku dengan ayah
tang mana yang sama aku dengan ayah?
cer teka cer teka..hehe


;)








Comments

  1. hehe...orang bernama ayah ni sama jer style dia kan, cool jer dalam apa-apa situasi. dah jadi adat, mak mesti yang cakap banyak, kalau dengan anak-anak, ada tak kena sikit, siaplah...Nway, selamat hari lahir untuk ayah awak!

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir untuk ayahanda kamu. semoga panjang umur dan murah rezeki~

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D