cuti maulidur rasul saya


assalamualaikum

salam maulidur rasul to all
wah best sungguh rasanya kalau dapat cuti hari kerja
since belah kelantan ni cuti weekend jumaat sabtu so berderet la 3 hari
wallah heaven sungguh la rasanya.hihi

lepas subuh terus sambung tidur sampai ke jam 10 plus plus
peram peram dalam 11am dah mandi siap siap
suami tersedar terus tanya

"nape sayamg dah mandi? nak g mana?"

"takla sayang rasa berat kepala je.."

"oh lupa syg tak biasa.."

amboi amboi  suami buat buat terlupa pulak isterinya ni bukan kaki membuta
terlajak tidur sikit mesti rasa sakit badan and sakit kepala
so wajib terus bangun mandi untuk segarkan badan

lepas mandi sambung dialog lagi

"b, sayang dah lapar, jomla g pasar cari lauk.."
ok, jap jap lagila sayang, pkl 12..syg basuh baju la dulu..
okay..."

so isterinya layanla mission impossible:ghost protocol
sambil makan roti jagung gardenia dulu buat alas perut

12 lebih terus gerak g pasar
cakap kat suami cari ayam sebab esok ingat nak masak nasi ayam
so malam ni boleh perap dulu

aku pulak beli timun, daun sup, rempah sup, lada halia semua siap siap
tunggu suami kat gerai sayur
tup tup suami datang cakap ayam dah habis
baru 1230 je pun.huhu
suami tanya nak beli lauk lain tak?
aku cakap tak payahla malas nak masak
sebab tadi suami janji nak makan kat kedai je.hehe

so berbrunchla kami dengan nasi putih, tomyam campur, telur dadar and kailan ikan masin
takde snap gambar sebab aku berlenggang kangkung je pagi tadi.hehe
masa makan sempat lagi mengadu kat suami

isteri: cik(mak mentua) cakap sayang malas masak :(
suami: cik tu tak faham, kita makan berdua je, beli je dah okay
isteri: hmm masak sikit pun makan sokmo tak habis kan b..
suami: takpela sayang

siap makan terus gerak balik
suami keluar pulak bawak kereta untuk dibasuh
cuaca pun panas elok je hari ni
jap tadi dah siap menjemur dengan lipat kain baju semua
nak balik rumah mak kejap
balik main dengan anak sedara

semalam suami baru gaji and bonus
nak ajak suami berjalan jalan hari ni?
haram la dia taknak
konfem konfelam la orang semua keluar shopping bersesak kat luar tu dia cakap
nak tunggu takde orang bilanya hubby?huhu
nasib baik suami dah janji nak ajak shopping hujung bulan ni
sabar sajalah..

tu sajalah cerita cuti maulidur rasul saya
boring kan?hehe ;)




Comments

  1. lagi berdua ni mmg best..manja sakan lah awak ye..the best nak kuar dating, tgk wayang, bestkann...

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D