hantu laksa




assalamualaikum


jumaat dua minggu lepas ada kawan jemput makan di rumah dia
bila aku tanya makan apa dia ckp makan laksa
wahhh menarik ni
tapi aku tak bolehla pergi tengahari sebab dah plan nak masak nasi ayam
janjinya nak perg petang la sikit
kebetulan pulak suami cakap dia kenyang lagi so kami makan tengahari dh lewat dalam pukul 3
lepas tu suami  pergi hantar anak ada latihan taekwando pulas
so aku terus siapla nak pegi sana
bila sampai je tengok ada laksa lemak dengan laksa penang
cakap la aku buruk lantak ke hapa tapi aku memang konfem akan makan dua pinggan
mesti kena try dua dua kuah kalu tak menyesal.hehehehe

pinggan pertama try laksa penang dulu
sedap kuahnya cuma laksanya lembik sikit tak kenyal
dah habis sepinggan aku tambah pulak lagi sepinggan laksa lemak Kelantan
memang dah kenyang tapi aku sitll boleh habiskan lagi sepinggan
dah siap makan terus rasa kenyang and mengantuk sangat
sampai rumah dalam pukul 6 sempat terlelap sampai maghrib.hehe
sekali sekala
malamnya pulak suami dengan anak just makan nasi ayam yang tengahari tu je
aku je yang tak makan...

aku kalau ada kawan kawan jemput makan kalau buat nasi dengan gulai kawah biasa biasa jelah
tapi kalu dengar je ada laksa tak boleh tidak nak pergi jugak
hari tu kenduri rmah mak cik aku ada laksa pennag
tapi disebabkan sebelum sampai aku telan 2 biji activfast 
so aku tak berani nak makan sebab letak daun kesum
dahtu bila nak balik makcik nak bungkuskan gulai kawah aku cakap taknak
aku nak suruh dia bungkuskan laksa je.hehe

tu belum laksa yang mak aku buat
katalah kalau mak masak laksa dengan kuah lemak
pendek kata dari siang sampai ke malam aku makan laksa tu saja 4,5 kali
kuah laksa lemak mak memang terbaikla
then, bila makan laksa aku memang tak guna sudu garfu
aku just pakai tangan je
aritu sampai kawan ayah aku tegur nape tak guna sudu
aku cakap lagi sedap makan laksa lemak pakai tangan.hehe
tapi tak payahla gaul sampai comot tangan semua kan..
pandai pandaila...
bagi aku kalau makan laksa lemak pakai sudu garfu takde feel..hehehe




laksa penang
aku cuma suka letak timun, salad dengan nanas sahaja
telur rebus and cili potong tak suka...





laksa kelantan biasa side dishnya selain ulam and sambal akan ada jugak belacan dengan garam halus
garam tu wajibla, belacan aku tak makan
sambal pulak lagi sedap bagi aku kalau sambal jantan
guna lada siam tumbuk dengan garam
kalau sambal yang buat dari lada kering tak kaw
ulam aku pulak cuma timun sahaja
segala jenis daunan yang lain aku tak makan

sedapnya alahai
dah lama tak suruh mak buat laksa lemak ni.yummmyyy



Comments

  1. laksa ni feveret saya! tapi sejak preggy nak bau laksa pun dah tak lalu~

    ReplyDelete
  2. @dhiera
    tula kan, org ckp kalu preggy kita dh xnak dah mknn feveret kita.hehe ruginya

    ReplyDelete
  3. @OrenJes
    meme sedak, balik kelate nati makey deh.hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D