Friday, May 10, 2013

sandwich telur aulad pintar



assalamualaikum

salam jumaat semua
last update blog jumaat lepas,hehe
so semalam masa sesi art and craft sempena theme food
students buat sandwich telur la pulak
kiranya ni first time yang students buat something yang boleh di ngap,hehe
taknak cakap banyak jom layan gambar je



setiap students diberi mangkuk, sudu dah telur rebus sebelah
so dorang kena hancurkan telur tu sendiri
macam macam gaya la ada
yang ketuk dengan sudu pung pang pung pang
nasib tak pecah mangkuk,hehe
so teacher kena la ajar supaya tekan dengan belakang sudu pelan pelan
buatla sampai telur tu hancur





then bila dah hancur suruh dorang masukkan sendiri mayonis dan gaulkan
mulanya nak bagi juga sos tomato tapi bila nak guna rupanya sos dah expired,hehe
tapi tambahkan juga sedikit serbuk lada sulah untuk rasa yang lebih sedap
dah siap suruh je dorang sudukan dan letak atas roti dan ratakan
roti je teacher dah potongkan siap siap






then bila dah siap siapa yang nak makan bolehla makan
siapa yang taknak boleh bungkus bawa balik
bila tanya semua cakap sedap,hehe
seronokla makan yang sendiri buatkan





adik maira tiada mood
sakit gigi katanya
so bungkus bawa balik juga





kebanyakan students semua nak bawa balik
nak tayang kat mak ayah
lagipun dorang baru lepas minum pagi juga
so mostly semua dah kenyangla...

seronok bila sekali sekala dapat buat aktiviti macam ni
pengalaman baru untuk semua murid
untuk minggu depan sempena mother's day pun ingat nak main masak masak macam ni juga
dah boring asal mother's day asyik buat kad je
nak masak apa?
tungguuuuuuuuu...... ;)



2 comments:

wawa syaida said...

mesti suka students ni...sebab selalu ny main masak2 tak boleh makan betol2...kali ni main masak2 sekali + boleh makan :)

nik ros said...

wah..seronok la aktvt gini.lagi2 kalau yg suka mkn..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...