Saturday, June 29, 2013

menang 20k dari shell malaysia


Assalamualaikum...

kelmarin tetiba dapat mesej dari nombor tak kenal
kononnya mesej dari shell malaysia
kononnya aku dah menang rm20k
wahh kayala macam ni
takde angin tak ada ribut tetiba orang nak bagi duit free
takkan tak nak kan? Hehe
meh sini aku tempek kat sini yang aku buat screen shot




tapi kalau sapa yang percaya lagila tak masuk akal.hehe
aku layan jugak
sebab kesian kredit dia mesti banyak habis nak mesej ramai orang 
so aku layankan jugak.hihi
nampak tak apa yang aku tulis tu? wakaka

yang tu kalau mood aku tengah elokla
kalau macam yang dulu pernah dapat 2x dari company apa ntah aku tak ingat dah
aku reply jugak tapi aku sound baik punyala..
memangla dia takkan layan kan tapi atleast mesej masuk mestila dia baca
biarla dia tahu bukan semua orang ni bodoh gilakan duit

yang kelakarnya kalau tengok dari mesej tu dah boleh tahu tipu sangat
dah tulis rm20 000 yang pergi tambah ribu lagi kenapa?
dah sah sah la 20, 000 tu dah dibaca sebagai dua puluh ribu

then lagi penggunaan bahasa bercampur english melayu
takkanla company besar nak buat mistake macam tu
ada ke your card telah berjaya + menangi grand prize dr....
memang kelakar la..

kesimpulannya jangan nampak orang nak bagi duit je terus percaya hidup hidup
ingat senang dapat duit macam tu saja?
macamla duit jatuh dari langit.huhu

next time aku nak share bab bab tipu dapat duit jugak
tapi yang ni melalui emel
lagi besar jumlahnya.hehe









Friday, June 28, 2013

tahniah! anda LULUS..


assalamualaikum







alhamdulillah akhirnya aku lulus jugak exam penolong juruaudit yang aku attend bulan lepas
tahunya dah lama tapi baru nak update.hihi
ni pun suami yang tolong tengokkan then dia mesej cakap aku lulus
esoknya baru aku check dan tengok sendiri

suami cakap okayla tu aku lulus sebab kawan sepejabat dia pembantu akauntan pun ada yang tak lulus
aku cakap la kat suami exam hari tu senangla dari exam kpli lagi susah
tapi suami cakap kawan ofis dia cakap susah
apapun rezeki masing masing

hari ni check web spa tak ada lagi tarikh interviewnya bila
tapi aku dah start print la info semua berkaitan audit
boleh start baca sikit sikit
mana yang tak faham boleh tanya suami
walaupun suami dengan jabatan akauntan negara tapi lebih kurang saja kot
exam hari tu pun ada yang soalan pasal akaun jugak

aku macam biasala kalau nak interview mesti dalam dilema
selalunya sebab takut menghampakan mak dengan suami la
selalunya diorang yang lebih letak harapan tinggi berbanding aku
tapi kali ni aku rasa aku kena berubah kot

in sha allah untuk temuduga kali ni aku akan pastikan aku well prepared
kalau bab konfiden memang aku konfiden sokmo
bab nak ready terima keputusan pun aku okay sokmo
tapi bab tak dapat aku takdela frust sangat
takut orang lain yang lebih frust.hehehe

aku suka suami..
selalu berfikiran positif

aku: sayang tak konfiden pun nak dapat, ramai yang lebih layak...
suami: manala tahu kita takde anak lagi sebab tuhan nak bagi rezeki kerja kat sayang dulu...

aku je yang selalu berfikiran negatif
suka fikir yang bukan bukan.huhu





Wednesday, June 26, 2013

nak intai perut




Assalamualaikum


Hari ni aku cuti sebab ayah nak ke hospital
Then bangun pagi siap siap
Lepas suami pergi kerja terus gerak ke rumah ayah
Pastu singgah la kejap pasar nak cari breakfast
Pergi la kat tempat sedara yang jual kuih

Masa tengah duk pilih kuih tu tetiba akak jual kuih kat sebelah tu tegur 'meh nak tengok perut sikit ado doh ke dok?'
Aku terus berpaling dan aku tengok dia siap buat gaya menunduk nak mengintai perut aku!
Wat the hell! Boleh ke macam tu?
Sesuka hati je nak intai perut orang
Aku tak kenal pun dia, tak tahu pun nama dia btw..huhu

Disebabkan aku jawab tak ada lagi so dia sambung
'Tak dok lagi? Raso lamo benar doh...'
Aku senyum saja sambil jawab 'baru 2 tahunnnnn...'
Dia pun jawab 'lamo doh tu 2 tahun, kalu orghe lain ado lamo doh...'
Sambil sambung mengomel ntah hapa hapa aku dah malas nak dengar malas nak layan

Memang kurang asam sungguh la
Disebabkan masa tu besan lelaki mak aku pun ada so aku sabar sajalah
Malas nak melaser sangat
Memang nasib baikla 2, 3 hari ni mood aku tersangatla ok
*thanks to hubby..hehe*

Ko tu sape?
Mak ayah, mentua, adik beradik aku sendiri tak pernah cakap apa
Dan yang paling penting suami aku sendiri tak pernah cakap apa
Yang ko menyebuk tu kenapa macamla kau tu tuhan
Cakap je jadi, cakap je jadi
Memang susah kalau dengan orang macam ni
Mentaliti tahap yang paling low

Apapun, tahniah untuk diri aku sendiri hari ni sebab berjaya sabar
Dari membalas balik dengan perkataan yang kurang enak didengar
Cakapla apapun, tak jadi kudis pun
Jaga tepi kain sendiri sudah
Agak agak tepi kain kau pun dah koyak dah terseret siap terkena taik ayam lagi kot..wakaka


Tuesday, June 25, 2013

hormon berubah

Assalamualaikum

Muis nak membebel lagi.hihi
Tak tahula kenapa 2, 3 hari ni macam tak selera sgt nak makan
Tambah tambah bila malam
Memangla masak juga suami makan
Tapi aku just teman sajalah

Malam ni pun sama
Just tengok suami makan
Tak kisah pun kalau suami habiskan lauk
Malam semalam pun paksa je makan nasi 4, 5 suap
Sebab taknak tido dengan perut kosong
Masalahnya bukan tak selera nasi saja

Tadi beli satay ikan
Makan secucuk dua yang selebihnya masuk peti ais
Suruh suami beli murtabak sedap
Pun dah masuk peti ais
Masak air konon konon nak makan megi cup
Kesudahannya air masuk jug balik

Sekarang ni baru terasa perut merengek kelaparan
Tapi still nak makan ke taknak nak makan ke tak nak
Ntah apala masalah dengan aku ni
Selalu kalau mood ke laut je aku tak selera makan
Tapi sekarang ni tengah bahagia jiwa raga oun tak selera makan juga
Ni mesti hormon yang buat hal ni.huhu

Kla dah siap membebel
Masuk dapur la kejap.huhu












Friday, June 21, 2013

penattttt

assalamualaikum

hari ni penat terlampau..
dahla malam tadi nk tido lengan rasa sakit tak boleh nak gerak sangat
hari ni pula ada short courses little caliphs
bila ada part music n movements memangla kena joget joget semua
walaupun bahu sakit still layankan juga

short training ni dari pagi sampaila petang  
dah habis program kena kemas kemas pulak
then aku ada menyinggah di market cari barang sikit
sampai rumah pukul 7

nak kena berkemas nak balik rumah mak pulak
memangla rasa penat tapi ayah dah pesan suruh balik
sempat jugak putar baju se round

bila dah siap angkut barang cari kad kereta pulak hilang
aku misplaced kat mana ntah
dalam samar cahaya kereta tu menggagau la aku dalam beg laptop

masa tu memang dah rasa jammed sangat
kalau tak jumpaa memangla aku tak balik
last last naik atas rumah n geledah beg lagi
nasib baik jumpa,huhu
tersangatla stress
dahla esok ada tuisyen lagi
rasa macam nak pengsan terus je ni.huhu

Tuesday, June 18, 2013

mimpi keguguran


assalamualaikum


malam kelmarin mimpi
masa nak jalan ke bilik air
lantai licin, tersalah langkah
and then terus jatuh terjelepok kat lantai
nampak ada banyak darah yang keluar
then terus menangis sebab ingat dah keguguran
lagipun tak tahu mengandung pun

then terus terjaga
kiranya sejak kawin nilah kali pertama mimpi pasal ni
agaknya sebab sekarang ni tengah berharap nak anak sangat kot
sampai termimpi mimpi
lagipun 2,3 hari ni pun kesihatan tak tiptop
selsema dan asal malam je mulala rasa tak sedap badan
campur dengan letih kerja semua
mulala nak mimpi mengarut macam ni

tapi tak cerita kat suami pun
sebab taknak suami fikir pasal anak.hehehe
k daaaa...




Monday, June 17, 2013

selamat hari bapa untuk suami


assalamualaikum

dialog suami isteri lagi ;)

suami: sayang tak wish pun happy father's day kat b
isteri: *terkesima jap* hehe b tu suami sayang, bukan ayah sayang
patutnya anak b la yang kena wish kat b ;p

wakaka aku memang dasar pandai menjawab
padahal lupa nak wish
apapun better late than never kan?



apapun aku tahu suami seorang ayah yang terbaik
mana yang dah terjadi tak semestinya jadi kayu ukur kasih sayang dia sebagai seorang ayah
walaupun sekarang ni suami jarang dapat bersama anak
tapi aku tahu kasih sayang dia membukit kat si anak
lebih dari kasih sayang untuk isteri kot.hehehe

untuk suami, semoga terus menjadi seorang ayah yang terbaik
boleh perbaiki lagi mana yang kurang
semoga tahun depan kami boleh sambut hari bapa dengan our baby girl pulak *wakaka mood perasan*
in sha Allah :)



Sunday, June 16, 2013

budok nyakitey


assalamualaikum

hehe up entri dengan tajuk bahasa kelate hari ni
sape yang faham?
budok nyakitey bermaksud budak yang banyak penyakit iaitu aku
selalu mak la yang cakap macam tu kat aku
sebabnya aku ni dari kecil selalu sakit sakit
pernah demam panas masuk wad seminggu
selalu kena tonsil and demam
boleh kata berulang alik ke husm tu biasalah

bila dah tua bangka ni pun aku still sama jugakla
tonsil tu memangla dah tak ada
tapi sekarang ni kalau silap terlebih makan yang pedas dan berminyak sikit mulala rasa sakit nak menelan
so memang kena standby sokmo
la ni sejak dah bersuami rupanya suami pun tak suka la aku terlalu bergantung dengan ubat

dah masuk hari ke3 aku selsema tapi suami cakap tak payahla makan ubat
biar sembuh sendiri saja
berusung dengan kotak tisu la aku ke hulu ke hilir
bersin semua jangan cakapla

semalam cakap lagi kat suami kalau tak makan ubat selsema dok berair hidung macam nilah
nak tidur pun susah sebab hidung tersumbat
still suami cakap tak payah jugak
katanya ubat ni panas
sebab sekarang kami ni tengah berusaha nak dapatkan baby
so kalau asyik bergantung dengan ubat tak elokla kot

malam tadi dok belek semua koleksi ubat ubatan aku
mana yang dah expired aku terus bakul sampahkan
kemas elok elok
kalau aku rajin aku siap trim lagi kat tepi papan ubat tu
 sebab taknak tajam and luka tangan,wakaka
dah takde keje sangat la kan




hasilnya yang ni saja yang tinggal

no1 tu febricol sejenis paracetamol jugak
mujarab sangat kalau aku makan bila selsema
terus kering hidung

2- gaviscone
disebabkan aku ni ada gastrik so memang ada stok sokmo gaviscone
dulu aku beli yang dalam botol lepas tu membazir je tak habis makan lepas expired
so beli yang dalam sachet tu
then lepas tu aku ke farmasi lagi tengok dah ada yang tablet
lagi senang buat kemam gitu saja

3-ubat bengkak urat
ubat yang doktor bagi bila aku sakit belakang tengkuk
dia cakap urat aku bengkak sebab stress
so lepas tu bila yang aku rasa tak selesa kat belakang tengkuk aku makan yang ni saja

4- panadol menstrual
aku ni manja sakit sikit terus nak makan ubat
padahal bukan ada senggugut pun
tapi dah lama tak makan pun
sekarang ni aku period lagila tak sakit apa
just sapu sapu minyak je
syukur la aku bukan jenis senggugut

5- ubat gatal/kulit
aku ni kulit sensitif kalau terlebih garu sikit senang berkudis
so kalau ada yang jenis payah nak kering aku telanla ubat ni
ayah yang bagi sekali dengan ubat krim

6- acid folic
yang ni je kalau satu ubat yang suami bagi makan.huhu
baru sekarang nak serius makan tiap hari ni
tapi kengkadang pun terlupa juga

7- ubat selsema
disebabkan aku kerap selsema so banyakla koleksi
dari klinik dari farmasi

tulah antara koleksi ubat aku
dulu penuh sebakul lepas ditapis dibuang buang banyak ni sajalah yang tinggal
masuk hari ni dah hari ke3 la aku dok selsema
tahan jelah tak makan ubat
kata isteri mithali.huhuhu



Thursday, June 13, 2013

rasa bersalah la tu ;p


Assalamualaikum

semalam merajuk dengan suami
sebab malam sebelumnya suami lupa nak bungkus nasi goreng ikan masin
sebab plannya nak buat makan untuk puasa semalam
dahla malam tu tak makan apa
tup tup suami balik cakap nasi tak beli sebab hujan
sapa suruh keluar dengan motor sangat
sedihla si isteri ni
merajukla sampai ke pagi.huhu


otw pergi kerja pun diam je tak cakap dengan suami
suami nak pegang tangan pun ,tak bagi,wakaka
so maknanya merajuk kali ini adalah serius!
so semalam tak jadila nak puasa
serius lapar sebabnya last makan nasi tengahari hari sebelum tu
tu pun makan sikit je
lagila kecewa sebab tak boleh nak puasa


balik kerja nampak bungkusan McD
malas nak tanya apa diam saja
sampai je rumah suami hulur sambil cakap
'Nah nasi goreng ikan masin' *sengih*
RASA BERSALAH LA TU ;P





si isteri ni ambik tak cakap thank you pun.hihi *muka ala ala serius*
suami belikan bubur dengan set mc nuggets sajo
lepas solat asar makan nugget dengan fries
lepas isyak terus terlelap 
dekat pukul 11 suami kejut cakap nape tak makan bubur
so bangun cuci muka dan habiskan bubur
bolehla buat alas perut nak puasa hari ni, syukur alhamdulillah
terima kasih suami ;)






Monday, June 10, 2013

ovulation calculation



assalamualaikum

semalam aku google cara nak kira hari subur
actually aku dah tahu pun sedikit sebanyak
tapi gatai jugak nak pi google
hasilnya mengecewakan
info tu ada tapi macam nak kena calculate manual gitu
so teringatla dulu aku pernah terjumpa satu web
yang dah sediakan calculation table untuk kita tahu waktu subur selepas period
so checj balik dekat notes dalam hf lama nasib baik ada lagi


dekat sini banyakla info pasal pregnancy
tapi kalau nak terus kira hari subur terus klik link ni saja


then dia akan keluar macam gambar di bawah ni
just masukkan tarikh terakhir period dengan kitaran berapa hari









then lepas kita proceed dia akan terus la keluarkan tarikh macam ni
so untuk bulan ni aku akan start berovulasi esok sampaila ahad depan.hehehe







selain dari tu dia turut sediakan jadual siap siap untuk tarikh kesuburan 
siap dengan due date in case pregnant la.heheh
so bolehla pilih tarikh nak anak lahir bila
usahakanla elok elok.wakaka


apapun, kita hanya mampu merancang dah berusaha
tuhan yang menentukan
semoga ada rezeki la nanti





Saturday, June 08, 2013

resepi mudah: otak otak mak si muis


assalamualaikum

hari ni kite nak share resepi lagi
tapi aku tak pernah buat sendiri lagi
makan yang mak atau kakak buat je
resepi ni kira dalam keluarga aku glamerla
kakak, adik abang semua berebut nak makan and mintak resepi dari mak
nak buat meniagala hapala..

kitorang panggil botok
ala otak otak la kot jugak ni
alkisahnya abang yang duduk melaka balik
so adik yang duduk negeri sembilan tu nak kirimla nak makan botok ni
so malam jumaat tu gigihla mak dok buat dengan kakak

paginya sebelum abang bertolak balik melaka mak pun gorengla
masa yang kakak tengah goreng tu aku masuk dapur jap 
tapi sebab tergesa gesa nak pergi tuisyen tak sempat nak snap gambar
aku sempat ambik 3 ketul je nak buat makan tengahari aku dengan suami








bahan dia:
isi ikan difilet dan ditumbuk
 -ikan biasa mak guna selayang atau kembung, ikan tenggiri pun sesuai kot
kelapa parut
daun kesum
bawang merah
lada

cara buat: 
tumbuk je bawang dengan lada
gaul dengan isi ikan yang dh tumbuk tu
gaul dengan kelapa parut
gaul dengan daun kesum
masukkan perasa gula, garam ajinomoto
bila dah siap gaul semua bulat bulat dengan tangan lepas tu leperkan
bila dah siap semu barulah goreng 
api kena perlahan la sebab takut dah masak kat luar kat belah dalam mentah lagi



dah tinggal 2 ketul sebab satu aku makan sebelum snap gambar
botok ni sangatla sedap makan panas panas
boleh buat makan dengan nasi
tapi aku suka ratah macam tu je
kalau dah sejuk pun sedap jugak
3 ketul yang aku bawa balik aku buat macam makan snek sambil layan movie je.hehehe

kepada yang suka masak simple bolehla cuba ye :)





Friday, June 07, 2013

hari sukan tahunan 2013



assalamualaikum

akhirnya dah dapat gambar dari official photog hari sukan 2 minggu lepas
barulah boleh nak update kat sini
tapi banyak sangat gambar aku just ambik ikut flow program sajo
selamat menikmati ye :)



sukan tahunan tadika aulad pintar
kali ni buat di padang MRSM Pasir Tumboh
seronot parents duduk bawah khemah..
manja manja semua parents ni
tahun depan siap request nak dalam dewan pulak
taknak dah panas panas gini
takde semangat kesukanan sungguh.hihihi





gigih kite nak pakaikan head gear anak gajah ni
siap jahit butang katup kat bawah tu
lepas tu hias hias riben lagi
comey sangat anak gajah girl kumpulan kite ni






yang ni kumpulan aulad 4
kumpulan penguin
dahla warna pink
omey omey sesangat






aulad 5 kumpulan singa
pun comey jugak head gear dorang




apapun mestilah aulad 6 the best
head gear pun comey
ahli yang lain pakai topeng merangkap topi la kot
bolehla buat cover panas tu.hehehe





amboiii serius bebenor maskot kumpulan singa ni
garang tau raja singa ni






adik dinie je sorang wakil aulad 3
comeyyy sesangat kunpulan adik kucing, meowwwww
aulad 4 pulak abe ngoh jadi maskot penguin
sebab abe ngoh dah besar, head gear di kecik je
geram nak cubit cubit je abe ngoh ni comey macam teletubbies.huhu








sekali lagi adik lutfi anak ticer is terpilih untuk conduct ikrar dengan lagu little caliphs
tapi gabra la kot boleh pulak dia terlupa sikit kat tengah tengah nasib baik dia tak panik and pandai cover
oh anak muridku memang la terbaik.hihihi







perbarisan aulad 6 yang mula dulu
berbarisla kami kiri kanan kiri kanan
jenuh la jugak nak habiskan keliling padang tu






saat yang dinanti nanti
senam robikla pulak
amboi tersenyum simpul adik eizzah
seronot adik gajah dok joget joget.huhuhu







game aulad 4
bawak bola pinpong dalam sudu dengan lompat kanggaru
game lompat kanggaru paling seronok
kira boleh jadi acara wajibla setiap tahun
comel sangat semua dok lompat laompat gitu









dua game aulad 5 jalan sambal bawak bola atas kepala
dengan lari dalam guni
game lari dalam guni pun best
semua excited nak lompat tinggi tinggi sampai yang jatuh tergolek pun ada





 game aulad 6 biasa biasa saja
jalan dengan terompah dengan jalan ikat kaki
tak seronok sangat,huhu
tahun depan kena fikir game yang fun dan comel gitu







aktiviti parents dengan anak
pakaian beragam
mu students eizzah jugak yang dapat tempat pertama
mama dia siap buat hand bouquet lagi tu
memang kreatipla...







game ibu dengan teacher
pandu arah
partner dua orang
sorang akan tutup mata sorang akan pandu arahkan kawan dia cari bola warna masing masing
best boleh tengok parents kutip bola tengah padang
aku yang in charge jadi tukang gelak sajalah,hehehe

masa ni dok gelak punya gelak aku boleh terlupa aku tertinggal tab kat tengah padang
masa tu dahla tengah kalut dengan students semua
aku memang dah lupa last aku letak mana
panikla kejap  kalu hilang matikla kena marah dengan suami
nasib baikla ticer bahyah terjumpa kat tengah padang
ada rezeki aku la
dah memang perangai aku ni pelupa sokmo
sabar sajalah






game ayah dengan staff lelaki
futsal 5, 6 sebelah kot wakaka





akhirnya berakhir jugak sukan tahun ni
tahun ni semua students dapat trophy
main just for fun takde menang kalah pun
tapi sukan tahun hanya separuh je students yang attend dari 100 orang
ramai yang kena chicken pox
ramai jugak yang dah start keluar nak pergi bercuti dengan family
bagusla jugak tak ramai sangat
yang ada ni pun dah pusing kepala nak kontrol







last but not least kami yang kegembiraan sebab sukan dah berakhir
no more practising
tapi tak payahla nak hurey sangat
lepas ni ada mix term exam
lepas tu ada parents meet
dah setel yang tu kena start preparation untuk ihtifal pulak
bila nak cuti bulan 12 ni?
mak penattttttttttt!!!!!!!!






Thursday, June 06, 2013

anniversary gift from hubby

assalamualaikum

semalam anniversary kite kan
tengah dok siapkan lesson plan tetiba suami kol

s: tengah buat apa tu?
m: takde buat apa pun..hehe
s: sayang nak hadiah apa?
m: eh b nak beli hadiah ke? *hati berbunga cinta*
s: yela..nak apa?
m: ermmmmmmmmmm nak jam!
s: amboi nak hadiah mahal lalu
m: hehehehe
s: kasut nak? pakai saiz apa?
m: kasut tak payahla kan syg baru je beli sepasang, lagipun saiz kejap pakai 6 kejap pakai 7
s: kasut dah ada, beg dah ada..baju nak?
m: b nak beli baju apa? beli dress la jubah ke. syg pkai saiz 40 atau M
s: hmmm ok
m: ok b, babai

*dialog mostly 99% accurate.hehe gigih nak recall balik dialog semalam

so kite pun sibukla dok buat keje lupa dahla kat hadiah yang suami janji nak beli
otw balik sebelum sampai rumah

s: sayang tengokla nannti baju b beli
m: b beli baju apa? syg tak ingat dah.hehe
s: tengokla nanti
m: sayang tak beli hadiah pun kat b
s: takpe, b dah beli sendiri.hehe
m: nanti besday b syg beli hadiah best best ek

sampai rumah je terus bukak plastik
excited la ni sebab nilah first time suami belikan baju memang 100% pilihan dia
selalunya beli sama sama kite pilih dia bayarkan
tadaaaaaaa



ladies shirt from polo
dah lama la sangat kite tak pakai kemeja
nasib baik sekarang dah ada skirt so boleh pakai dengan skirt nanti
labuh pun elok elok tutup punggung
pandai suami pilih warna pink
tapi sayangnya kalau dapat kat kite harganya dah boleh dapat dua helai penny dress poplook.huhu






love the detailing inside
cute sesangat corak dia tapi kat dalam
ada dekat kancing pun belah dalam jugak
kalau dia combine letak bahagian luar nampak lagi cantik
tengokla part size tu
suami pun alahai ambik size small
nasib baik muat.huhu

sebenarnya tak kisah pun kalau tak dapat apa
ingatan tu yang penting
to hubby, tenq very much
sekarang tiap hari online jangan tak baca pulak blog kite ni ;)


Wednesday, June 05, 2013

tahun ke2 bersama

assalamualaikum

hari ni hari ulangtahun akad nikah kedua aku dengan suami
actually terlupa.hehe
maklumla hari kerja
sibuk pula dengan kerja banyak tak siap
nasib baik buka fesbuk ada reminder
terus wish kat hubby.hehe
sah sah la dia pun lupa
ingat la sangat.huhuhu

hmmm rasa macam baru je hidup berdua
tup tup dah dua tahun
tapi still berdua lagi
entah bila nak bertiga berempat berlima
in sha Allah ada la rezeki kami nanti

aku tahu sepanjang 2 tahun ni suami dah banyak sangat bersabar dengan perangai aku
macam aku pun banyak bersabar dengan perangai dia
tapi manusia mana ada yang sempurna kan?
sedangkan lidah aku pun aku tergigit sokmo
inikan pula dengan suami

aku cuma mampu berharap dan berdoa semoga perkahwinan kami ni kekal sehingga ke akhir nya
semoga suami akan sentiasa ikhlas dan cintakan aku sepenuh hati dia seperti mana aku mencintai dia
semoga suami sentiasa sabar dengan aku sepertimana aku cuba sabar dengan perangai dia
semoga suami sentiasa jujur dan ikhlas dengan aku seperti mana aku ikhlas dan jujur dengan dia




untuk suami, i loveeeeeeee u.....




Tuesday, June 04, 2013

berbuka puasa ganti di chim chum jln bayam


assalamualaikum

cerita hari khamis minggu lepas
kami teachers kat aulad pintar plan nak dinner kat luar
kebetulan sekarang semua dalam mood puasa ganti so janji semua puasala
kalau cuti sekolah tak la letih sangat nak ganti puasa
sebab students memang tak ramai

so pilihan aku nak ajak dorang sume makan chim chum steamboat ala korea gitu
kiranya ni kali kedua la aku pegi
yang first time dulu ticer suzi yang belanja
kami gerak dalam kol 645pm and sampai dalam pukul 7pm
manghrib 720pm so sempatla nak membakar bakar dulu.huhu




kedainya takdela besar sangat
sebab yang ni cawangan je
yang dia punya main kat food village, pengkalan chepa
deco pun biasa je, cuma dia hias meja dengan kain batik sarung je
reservation untuk kami 7 orang sajo






periuk dia sediakan dua
pandai pandaila ambik nak makan apa
ni kira yang first aku ambik
daging je dengan cendawan n kubis sekali dengan daun sup sikit
yang kat tengah tu lemak taknak kasi melekat kot





disebabkan puasa so aku banyak banyakla jugak
takdela rasa membazir sangat rm19.90 tu,hehe
aku ambik nasi goreng sikit, mee goreng dengan kuetiow goreng sikit
ada jugak laksa laksa 2,3 jenis tak ambik pun.huhu





yang ni aku repeat ambik 4x.wakaka
mangga lemak memang faveret aku la ni
manis tak masam ya..cicah dengan gula garam





first time aku try somtam
sebelum ni aku tak pernah try sebab ingatkan dia letak belacan masa tumbuk tu
rupanya tak letak pun
sedap rupanya benda alah ni
yang ni aku repeat 3x tapi portion sikit sikit jelah





ambik bubur nasi sikit
tapi bahannya tak lengkap
tak ada kacang tumbuk pun






desert aku makan ni sajo
ada jugak abc malas nak ambik
dah kenyang tak habis nanti membazir





berselera i makan
tapi tangki kecik saja, sekejap je dah kenyang
taktik aku cuma tak habiskan segelas air
dan tak hirup sup steambot tu banyak sangat
kalau tak memang tak termakan la makanan lagi
yang bakar bakar tu pun aku rasa aku cuma makan sepiring daging dengan sepiring ayam
udang sotong yang lain semua memang tak ambik, tak makan





suruh adik hensem yang kerja situ tangkap gambar kami
bagus je servis
kejap kejap adik tu datang tanya apa tak cukup
suruh tambah itu ini
siap datang tuangkan sup lagi
dahla nomey nomey gitu.hehe





kalau nak reserve ke apa just kol/sms nombor ni saja
aku just google dapat nombor kol
cakap nak reserve untuk berapa orang

oh ya kat situ pun ada disediakan bilik solat juga
walaupun adala sekumpulan lelaki perempuan yang tak solat maghrib dok bergelak ketawa makan kat situ
dunia akhir zaman.huhuhu
bukan fitnah ye sebab kami duduk situ dari maghrib sampaila lepas dah masuk isyak baru kami balik.hehe






sempoi dengan selipar jepun sajo
beg laptop memang tak tinggal
nak letak dalam kereta pun rasa tak selamat je.huhu

next plan nak kemana pulak ye?




Sunday, June 02, 2013

lepas berurut, makan mcD :)


assalamualaikum

hari ni kelantan cuti disebabkan semalam cuti besday DYMMYDP Agong
so gantila hari ni
macam yang dirancang hari ni aku akan pergi berurut dengan makcik di kg husband kawan aku
kat area dewan beta, boleh tahan jauhla jugak

janji dengan makcik tu pukul 10am
disebabkan nak pergi dengan suami, macam biasala lewat sikit
aku siap awal suami yang dok lengah lengah.hehe
sampai rumah makcik tu dalam 1030am

kebetulan ada anak dia yang dah nak balik cameron
so lepas anak dia blah makcik tu stat la mengurut aku
kirnya ni kali ketiga baru aku mengurut
so selepas mengurut dia cakap peranakan aku tinggi
tak bersambung dengan rahim aku
so lebih kurangnya sperma tak boleh nak bercantum dengan ovum
tu yang tak terhasil  baby tu
macam tulah lebih kurang aku faham,hehe

dia cakap aku okay takde masalah senggugut ke apa
so tak payah datang mengurut masa period pun
masa dia mula start mengurut memang aku diam tak story apa
aku nak dengar apa dia punya testimoni je dulu

so memang betulla tekaan dia aku ni bukan masalah dengan senggugut
memang clear dan dia cakap aku ni jenis 'basah bukan kering'
bila aku tanya apa maksudnya dia cakap aku ni jenis suburla
bukan jenis tak subur.huhu
bagusla..rasa cerah sedikit masa depan aku ni

lama jugak dia urut dalam sejam
perut dan kedua belah kaki
tapi tak sakit pun
adala aku dengar dia baca ayat ayat quran sikit
then lepas siap mengurut dia bagi aku minum air tawar segelas
dia suruh aku baca bismillah dengan selawat 3x, baca alfatihah dengan surah inna anzalna
then minum air tu sampai habis

bila aku tanya bila pulak boleh adatang dia cakap tak payah datang sokmo takpe
tapi dah aku excited nak kendurkan balik urat dengan peranakan aku ni cane,hehe
so dia cakap datang lagi 10 hari, aku cakap lagi 2 minggu la senang hari sabtu 
aku boleh datang sendiri je lepas tuisyen

elok je keluar bilik suami dah siap tertidur
nice sesangat
lepas minum and sembang lebih kurang kami pun balik
suami cakap lepas ni jangan minum ais
lepas tu siap merungut aku pepagi buta dah minum air sejuk dari peti 
musim panas terik sekarang ni tak boleh minum ais?
nice sesangat...

masuk McD aku telan liur jelah tengok suami minum coke
pertama kali dalam sejarah aku order mineral tapi sejuk jugak
mineral biasa yillek
lepas tu tanya suami ais je kan tak boleh minum
aiskrim boleh je kan?hehehe
suami cakap suka hati la..



aku macam biasala kalau mcD mesti order bubur
tapi aku rasa hari no dorang lupa nak beli daun sup/bawang dengan lada kot
sebab bubur kosong sekosongnya..
restoran kelas A la sesangat!
kali ni ambik set ayam
pedas menyengat
nyesei tak ambik cheese burger je.huhu
suami pulak ambik satu set Filet o Fish sajo




  
lepas suami cakap sukahatila nak makan ais krim gak
terus bangun q lagi sekali beli sundae coklat
kesudahannya ayam makan seketul je yang lain semua bungkus bawak balik
ngap sundae je dalam kereta 
yang suami punya je semua licin





jambu sesangat suami saya
pakai kemeja pink hari ni
lenkali boleh la kite pinjam.hehehe


ketemu lagi...daaaa ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...