berbuka puasa ganti di chim chum jln bayam


assalamualaikum

cerita hari khamis minggu lepas
kami teachers kat aulad pintar plan nak dinner kat luar
kebetulan sekarang semua dalam mood puasa ganti so janji semua puasala
kalau cuti sekolah tak la letih sangat nak ganti puasa
sebab students memang tak ramai

so pilihan aku nak ajak dorang sume makan chim chum steamboat ala korea gitu
kiranya ni kali kedua la aku pegi
yang first time dulu ticer suzi yang belanja
kami gerak dalam kol 645pm and sampai dalam pukul 7pm
manghrib 720pm so sempatla nak membakar bakar dulu.huhu




kedainya takdela besar sangat
sebab yang ni cawangan je
yang dia punya main kat food village, pengkalan chepa
deco pun biasa je, cuma dia hias meja dengan kain batik sarung je
reservation untuk kami 7 orang sajo






periuk dia sediakan dua
pandai pandaila ambik nak makan apa
ni kira yang first aku ambik
daging je dengan cendawan n kubis sekali dengan daun sup sikit
yang kat tengah tu lemak taknak kasi melekat kot





disebabkan puasa so aku banyak banyakla jugak
takdela rasa membazir sangat rm19.90 tu,hehe
aku ambik nasi goreng sikit, mee goreng dengan kuetiow goreng sikit
ada jugak laksa laksa 2,3 jenis tak ambik pun.huhu





yang ni aku repeat ambik 4x.wakaka
mangga lemak memang faveret aku la ni
manis tak masam ya..cicah dengan gula garam





first time aku try somtam
sebelum ni aku tak pernah try sebab ingatkan dia letak belacan masa tumbuk tu
rupanya tak letak pun
sedap rupanya benda alah ni
yang ni aku repeat 3x tapi portion sikit sikit jelah





ambik bubur nasi sikit
tapi bahannya tak lengkap
tak ada kacang tumbuk pun






desert aku makan ni sajo
ada jugak abc malas nak ambik
dah kenyang tak habis nanti membazir





berselera i makan
tapi tangki kecik saja, sekejap je dah kenyang
taktik aku cuma tak habiskan segelas air
dan tak hirup sup steambot tu banyak sangat
kalau tak memang tak termakan la makanan lagi
yang bakar bakar tu pun aku rasa aku cuma makan sepiring daging dengan sepiring ayam
udang sotong yang lain semua memang tak ambik, tak makan





suruh adik hensem yang kerja situ tangkap gambar kami
bagus je servis
kejap kejap adik tu datang tanya apa tak cukup
suruh tambah itu ini
siap datang tuangkan sup lagi
dahla nomey nomey gitu.hehe





kalau nak reserve ke apa just kol/sms nombor ni saja
aku just google dapat nombor kol
cakap nak reserve untuk berapa orang

oh ya kat situ pun ada disediakan bilik solat juga
walaupun adala sekumpulan lelaki perempuan yang tak solat maghrib dok bergelak ketawa makan kat situ
dunia akhir zaman.huhuhu
bukan fitnah ye sebab kami duduk situ dari maghrib sampaila lepas dah masuk isyak baru kami balik.hehe






sempoi dengan selipar jepun sajo
beg laptop memang tak tinggal
nak letak dalam kereta pun rasa tak selamat je.huhu

next plan nak kemana pulak ye?




Comments

  1. wow semua nampak sedapp...cantik la blaus tribal tu...sekarang ni memang trend corak tribal kan..org yg pakai pun cantik :)ingat nak gi cari 1 jugak la *_____*

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D