Monday, June 10, 2013

ovulation calculation



assalamualaikum

semalam aku google cara nak kira hari subur
actually aku dah tahu pun sedikit sebanyak
tapi gatai jugak nak pi google
hasilnya mengecewakan
info tu ada tapi macam nak kena calculate manual gitu
so teringatla dulu aku pernah terjumpa satu web
yang dah sediakan calculation table untuk kita tahu waktu subur selepas period
so checj balik dekat notes dalam hf lama nasib baik ada lagi


dekat sini banyakla info pasal pregnancy
tapi kalau nak terus kira hari subur terus klik link ni saja


then dia akan keluar macam gambar di bawah ni
just masukkan tarikh terakhir period dengan kitaran berapa hari









then lepas kita proceed dia akan terus la keluarkan tarikh macam ni
so untuk bulan ni aku akan start berovulasi esok sampaila ahad depan.hehehe







selain dari tu dia turut sediakan jadual siap siap untuk tarikh kesuburan 
siap dengan due date in case pregnant la.heheh
so bolehla pilih tarikh nak anak lahir bila
usahakanla elok elok.wakaka


apapun, kita hanya mampu merancang dah berusaha
tuhan yang menentukan
semoga ada rezeki la nanti





2 comments:

wawa syaida said...

thanks bagi info....tak pernah tau pun pasal ni...nanti nak kira jugak la :)

muis ismail said...

hehe welcome, kira jangan tak kira

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...