Tuesday, July 23, 2013

turun 2kg




assalamualaikum



wahhhhh bahagianya rasa hati ku ini
jumaat lepas masa pegi market pijak je penimbang tengok tengok berat dah turun 2kg lebih kurang.wakaka
terus rasa hepila sesangat
berkat bulan ramadan

tapi memang semenjak dua menjak ni aku tak selera makan
berbuka makan satu senduk
bersahur pun tak
masuk hari ni dah tiga hari aku bercuti puasa pun
still tak berapa ada selera sangat

semalam aku makan sikit je tengahari
petangnya masa berbuka suami makan
aku cuit cuit je karipap segera yang aku goreng
then aku tertidur dalam 9lebih masa dok layan drama korea

kalau berterusan macam ni sampai akhir puasa bagusla
ringan la sikit rasa tubuh badan aku ni
kawan tadika pun cakap pipi aku nampak dah kempis sikit.hehe

orang perempuan memang macam ni kan perangai?
naik berat sikit stress
turun sikit je gembira
ntah macamana la orang yang obesiti tu
tak boleh aku nak bayang

padahal berat aku sekarang berat badan ideal je pun
cuma tang paha tu la yang rasa tak selesa
tergesel gesel bila jalan
pipi pun kembang semacam
paha pun semua dah membesar
kadang tengok pun rasa takut
bagi orang lain mungkin biasa je kot
tapi bagi aku yang dulu ni kurus cekeding memangla rasa scary jer



2 comments:

wawa syaida said...

betol...org ppuan kalau naik berat sikit je pun dah stress2 padahal still ideal...wawa pun sama la...berat tu dtill ideal...tapi muka dah kembang semangkuk, peha tu takyah cakap la...takut nengok nye hihihi

nik ros said...

akak lak stress sebab berat tak naik2..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...