Thursday, October 24, 2013

cikgu tadika dan hikmah dan redhoooo



assalamualaikum

untuk sape sape yang tak tahu aku ni kerja cikgu tadika je
memangla cikgu tapi gaji tak sebanyak cikgu kerajaan.hehe
tapi setakat ni okayla alhamdulillah aku syukurla dengan rezeki aku
tapi ada sorang yang selalu komplen pasal kerja aku ni
nak tahu sape?hehehe

jawapannya adalah mak aku...pn sa'ibah omar
sejak dah hampir 2 tahun aku jadi cikgu tadika mak selalu komplen

"pah sapa bilo nok kijo tadika tu"
"gaji berapo seng jah?"
"tadika gapo dio nya banyok sangak kijo tok habih habih.."

itu antara dialog dialog mak aku selalu keluarkan
dalam bahasa halusnya mak pandang rendahla kot
sebab kakak, abang aku semua kerja best best gaji besar besar tak layak dpt BRIM wakaka

tapi aku malas nak kecik  hati dengan mak
aku penat nak kecik hati dengan mak

selalu aku balas,
"syukurla, ada kerja..ramai lagi orang lain tak ada kerja
cukup makan pakai walau tak mewah okayla tu.."

agaknya mak tak puas hati kot aku putus dengan ex-pakwe kerja engineer pastu kawin dengan hubby aku sekarang ni
yelah dah si expakwe siap datang rumah cakap kat mak dia dah tak boleh jaga aku
tak pepasal aku yang di anak tirikan mak aku.huhu
siap cakap hmm dulu kalau kawin dengan P*** boleh naik kete besar...
dahla aku ni rezeki susah..
mak aku cakap ye, bukan aku yang cakap

huhuhu...kete besar boleh bawak masuk kubur ke?
dunia semua tu..dunia...

tapi bulan lepas kalau tak salah aku masa aku balik tetiba mak cakap dia tengok dalam rancangan agama apa ntah
ustaz cakap yang kerja cikgu tadika ni yang lebih patut dihargai
sebabnya bermula dengan cikgu tadika la setiap budak boleh pandai mengenal huruf, abc, pandai membaca, mengira, bergaul...

yess, aku setuju sangat sangat
sejak dari hari tu mak dah tak komplen pasal kerja aku
agaknya dia dah rasa bangga la kot dengan aku ni
dah redho la kottt

apapun, setiap yang terjadi ada hikmah, aku percaya tu
tuhan tak bagi aku anak lagi, tapi setiap hari aku tak sunyi dengan budak budak
tuhan tetapkan rezeki aku cuma sebagai cikgu tadika, tapi aku boleh tetap dekat dengan mak ayah
kalau kerja lain agaknya tak duduk aku di kelantan ni
kalau berjodoh dengan expakwe dulu tak boleh jenguk mak ayah aku paling kurang seminggu sekali

setiap yang berlaku tu ada hikmah, percayala, redholah....
sekian..


*kepala otak tengah serabut banyak kerja tak siap lagi,  aku sempat  pulak update blog, nice sesangat..
huhuhu ahkak stressssss :(






Thursday, October 10, 2013

dasar pentamak

assalamualaikum

alahai rasa macam dah lama pulak tak update blog
rasa macam biziiiii jer
kadang kadang satu hari tu nak buka blog just nak baca entri pun tak sempat.huhu

banyak je benda nak di bebelkan kat sini
tapi tulah bila rasa letih, nak menaip pun malas
hari ni tetiba datang mood so on sajalah

entri tak berfaedah pun ni.hehe
nak cerita pasal ser cadar baru..boleh? ;p
hujung bulan lepas lepas je gaji memang dah janji dengan adik nak ke tesco
dah namanya hujung bulan lepas gaji  macam biasalah tesco asik up sale je
jalan punya jalan ternampak la sale set cadar
bermacam macam jenis..yang plain yang bercorak
overall harga rm50 ke bawah je

aku ni memangla penggemar set cadar
if lebih seminggu tak bertukar cadar rasa tak best je nak tidur
kadang tengah tengah minggu tak sampai seminggu pun aku tukar cadar, ikut mood.hehe
so aku pun apalagi sakanla memilih
yang plain tu ada jenis yang cotton satin la kot
lembut and agak licin kainnya
warna pun cantik cantik striking tapi aku ni kureng sikit dengan corak plain

dekat yang cadar bercorak pun cantik cantik jugak coraknya
pilih punya pilih, usap punya usap terjumpala set cadar yang benang dia 350threads, sateen collection
bila sentuh je memang rasa lembuttttttttttt
tapi banyaknya tinggal yang single je
yang king dengan queen dah banyak orang rembat la kot
nasib baikla cari punya cari adala rezeki aku terjumpa satu size queen
bila scan harga rm29.90 je
yang 300threads kain macam kasar sikit rm26.90
so rembat yang 350 threads

balik je rumah terus gantikan cadar
bila dah siap pasang terus ajak suami masuk bilik
masuk test cadar je.hihihi
konfem memang best sangat kualiti kainnya
kebetulan pulak malam tu hujan, makin sejukla rasa kainnya

malam tu setan ketamakan aku apalagi terus merasuk dirila
tak lena tidur aku dok fikir ruginya, ruginya grab 1 set je
kebetulan pulak esoknya ayah ajak nak pergi klinik kat pasir mas
so aku terus plan nak singgah tesco pastu nak rembat lagi satu set

sampai je tesco aku terus menonong ke tempat cadar
pilih punya pilih ada 3 set je lagi yyang tinggal
satu set corak kartun, satu set warna kelabu corak tak cantik pastu satu set yang aku terus rembat warna biru muda
disebabkan gambar covernya tak sama aku mulala buat perangai tak semenggah aku
tarik keluar sarung bantal sebab nak tengok close up corak
nasib baikla coraknya aku berkenan, tu pun selepas aku berjaya merembat dulu dari sorang makcik tu

agaknya bila dia nampak aku eksaited dok pilih cadar terus dia datang tanya aku
nak tak nak dia pun rembatla warna kelabu
selepas aku dengan bergayanya meyakinkan makcik tu yang cadar ni kain best pastu murah.hehehe
nasibla ko makcik dapat warna tak menarik.kihkihkih
dah puas hati aku dapat memenuhi kehendak aku ni barulah aku ajak mak ayah sambung menyopping barang dapur.

tapi set yang kedua aku beli ni aku tak bagitahu suami
kalau tak nampak sangat kegelojohan aku
kalau suami aku nampak lepas tu pun biasanya dia buat buat tak tahu je
lagipun duit aku, aku punya sukala nak beli apa kan?hehehe





dua dua set warna ala ala biru tapi tak kisahla yang penting material best
yang biru laut tu disebabkan gambar depan cover plastik tak sama, aku dengan sengalnya bukak plastik pastu tarik keluar sarung bantal.hihihi
then sumbat masuk balik
nasib baik takde pekerja tesco datang sound aku :p




selain dari shopping barang dapur, aku belikanla jugak kemeja dengan stokin kerja untuk suami
set baju tidur upin ipin untuk anak
okayla tu kan, takdela suami cakap aku ni memborong barang aku je
tapi tak suka betul kalau nak beli barang untuk orang lain
penat nak pilih pastu dok fikir berkenan ke tak berkenan ke tak..
yang baju anak pulak memangla saiz xl tapi bila balik rumah sedang sedang elok saja
dahla budak lelaki ni cepat membesar
pakai kejap je then dah tak muat.huhu


ok sampai jumpa lagi ye daaaaaa ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...