Wednesday, November 27, 2013

bai teacher


assalamualaikum

dah dua minggu kot sejak cuti sekolah
tapi kat tadika ni still kerja
students pun ada untuk daycare jelah tak ramai macam hari biasa
so teacher pun banyakla masa kot
untuk update blog.hihi

nasib baik aku still guna kelas lama
so tak payahla kot buat decoration baru
cuma ke buat masya Allah chart yang baru jelah
sebab students baru

berakhir tahun persekolahan 2013 ni bermakna berpisahla aku dengan students aku yang aku didik dorang sejak dorang 5 tahun sampaila masuk 6 tahun
2 tahun dengan dorang mestila sedih sebab lepas ni dorang dah takde
banyak sangat kenangan pahit manis
pengalaman pertama, batch students pertama yang aku ajar

kalau biasa blog aku ni mesti ada terbaca entri pasal ex students aku ni
especially adik maira
salah sorang afveret students aku, yang aku kerap bercerita pasal dia dalam entri blog aku
in sha allah adik maira still datang tadika sebab dia akan transit lepas balik dari sekolah
so another one more year la kot with adik maira.hehehe


gambar students banyak sangat dalam simpanan
ambik sikit je nak share kat sini















hari terakhir sekolah hari tu adala dapat sekeping kad from my students nur aisyah sofea


kad ucapan selamat tinggal




ucapan ikhlas dari seorang kanak kanak 6 tahun
aku percaya.hihihi
part baik, cantik n comel tu memang tepat sekali




belakang kad pun ada lagi




  
babai sofea..
moga sukses dalam hidup
ticer is will remember u always..

:'(




Monday, November 25, 2013

tok aman bali beach resort D3: breakfast n mandi bersama suami




assalamualaikum


tajuk tak boleh belah, mandi bersama suami gitu ;p
konfem pasni banyak masuk link ke blog aku hahahaha
tapi sebelum tu share gambar masa breakfast dulu




meehoon goreng with sausages





nasi lemak buah bidara





sama macam pagi semalam cuma ada tambahan hashbrown






pulut kepal dengan ikan masin
selain tu ada jugak mee soup, salad dengan desert yang aku malas nak snap,hehe





breakfast aku macam biasala bubur nasi
nasi ambik 2 senduk je
bumbunya kena melimpah.hehe
nasi lemak tu aku bagi suami je makan
bubur pun dah 2 makan memang kenyang nak pecah perut
end up with 3,4 hiris buah okayla tu



kebetulan bangun pagi tido air takde
adala dibagi 2 botol kecil mineral dorang letak depan pintu
so just basuh muka n gosok gigi je.hehe
balik breakfast dah plan nak mandi dalam kolam
kali ni suami pun join sekali
aku pakai balik baju untuk mandi yang lembab semalam punya





gaya si penakut air
memang aku ni masuk dalam kolam dah macam orang bodoh pun ada
dok terpacak dalam air
kalau bergerak pun berjalan macam robot
lepas tu ntah macamana dalam aku dok diam dalam air tetiba je rasa macam nak terjatuh terhuyung hayang
memang aku menjerit tak hingatla
memang kalau orang tengok pun mesti pelik dengan aku ni
bila aku dah berjaya imbang badan tu memang jantung pun siap berdegup laju lagi
alahaiiii memang memalukan diri je aku ni
nak selam kepala lagila aku tak berani
macamana la budak budak kecik kecik dah pandai menyelam berenang semua tu
anak sedara suami yang pompuan tu siap terjun buat kuak lentang lagi






masa yang ni berpaut kat belakang suami lepas tu dia nak menyelam masuk air
apalagi aku terusla menjerit sekuat kuat hati
dah tau bini penakut air saje je
habis bebudak semua gelak kat aku ni.huhu







aku je dok posing dengan laki tepi kolam
dia bukan suka ambik gambar sangat tapi layan jelah bini ni, sekali sekal
masa masuk kolam cleaner pun belum siap bersihkan lagi.hihi


aku ni memang la dasar penjeles
masa dok main kolam tu adala sorang budak pompuan
anak kepada akak ofismate hubby
dalam darjah 3,4 la kot
ada ke dok panjat naik belakang suami kite masa dalam kolam suruh berenang bawak dia
aku tengok berbulu je rasa
nasib baik aku berusaha menyabar kan diri aku
tapi perasaan jeles tu aku simpan jelah
kalau cakap kat suami mau aku kena sembur dengan dia.hahaha









view yang aku snap dari bilik
kalau pergi time bukan musim panas seronokla..
nak jalan jalan nak mandi kolam semua
lenkali boleh datang dengan geng tadika pulak kat sini
boleh berjimba sepuas hati.hehe


akhirnya habis jugak entri aku kali ni
kalau macam tahun lepas aku update separuh jalan je
tahun ni sebab tempat best so rajinla sikit nak update
till then, babaiiiiii






Sunday, November 24, 2013

tok aman bali beach resort D2: sukaneka/dating



assalamualaikum


tengah ada mood ni meh sambung lagi entri kat sini
tapi takde gambar lunch sebab kami pergi makan dalam pukul 2 lebih
sume makanan dah licin
yang tinggal nasi putih dengan asam pedas ikan tenggiri je dengan sayur lemak
daging black paper dengan ayam berempah dengan sup ayam tinggal tray kosong je
hangin je rasa dengan suami
aku dah ajak pi makan awal pukul 12.30 sebelum jumaat tapi dia cakap kenyang lagi
pastu dalam tentatif tulis 12-3petang
rupanya orang restoren tak dapat info pun sampai pukul 3 so memang dorang tak prepare apalah
aku rilek jelah makan mana yang ada dengan suami
tapi kebetulan masa tu ada sorang akauntan pun datang nak makan jugak
then bila tengok makanan takde dia pun bagitau pengurusan la kot
bila aku tanya suami cakap akauntan baru, w41 kan..harusla mereport mana yang tak puas hati.hihi
bagi aku ada satu lauk, satu sayur okla, lainla kalau ada nasi putih saja

lepas je makan terus sambung aktiviti sukaneka, suami jadi mc
bila sampai turn game musical chair untuk pekerja wanita dengan wife suami tarik tangan aku suruh join
aku kalau boleh tanak la join, kalau kalah maluuuuuu
tapi terpaksala join jugak
macam hampeh je
kebetulan depan aku ada sorang pompuan tu ya allah tak pernah main ke hapa
tergedik gedik ada ke main musical chair tapi taknak jalan, asik dok pegang kerusi pastu bertenggek duduk
baik tak payah main, hangin je aku
lapar sangat nak menang hadiah gamaknya
aku tak boleh bab bab main ni kena la ikut rules kan.hihi
anak sedara suami tak snap gambar tapi amik video je
nanti nantila nak share


lepas tu aku dengan suami masuk aktiviti berpasangan
tahun ni main game kepit belon dengan pipi
pun sama gambar takde jugak 
anak sedara poknik pi ambik video je, haihhh geram betul
nasib baik dapatla jugak tempat no 3
yang dapat no1 suami isteri yang sama tinggi so balancela nak kepit belon kat pipi kan.hehe





muka kepenatan lepas main
rasa macam dah laju je aku lari dengan suami
tapi nasib dapat no3 je.huhu
nampaknya prestasi kitorang makin menurun kot
tahun pertama kawin main baling sambut telur dapat no1
tahun lepas main pandu arah dapat no 2
tahun ni dapat no3






anak sedara suami dapat banyakla jugak hadiah main sukaneka
dapat tupperware, dapat jam, dapat tuala, ada goodies bag jugak
tapi tahun ni aktiviti tak banyak
patutnya buat kat pantai depan resort tapi sebab fikir nanti hujan so dorang buat dalam dewan je



then lepas sukaneka aku pun masuk bilik solat asar jap
then ajak suami g jalan jalan dia dah janji nak main bot
tapi sampai je tepi tasik suami cakap nak naik kenu je






posing dulu sebelum naik
kali kedua aku naik kenu
kali pertama masa aku pergi perkhemahan masa sekolah naim









aku duduk depan, bila orang yang jaga tu tolak masuk air terus aku rasa berdebar
teroleng oleng jugak
then baru suami masuk
aku bukan kayuh sangat pun, suami cakap duduk diam diam biar dia je kayuh.hihi
bila dia penat, rehat kejap
mula mula takut lama lama barula seronok sikit
sebenarnya aku ni penakut air, takdela sampai tahap fobia tapi bolehla, memang masuk kategori pertengahan.hehe

sebenarnya memang dia cakap rm15/30 minit
tapi abang yang jaga tu cakap dorang tak kisah pun kalau lebih masa
agak agak dah penat naikla
memang dorang tak caj tambahan
okayla macam tu
kitorang pun maybe lebih 30 minit jugak kot dok pusing pusing dalam tasik tu






lepas naik tu belanja suami aiskrim cornetto..sweet kan?hihihi
rm4 satu, macam mahal je..
rasanya cornetto dalam rm2.++ je kan?





lepas tu jalan jalan pergi kolam tengok budak budak main kolam
aku tak mandi pun just basahkan badan je
kebetulan naik kenu tu memang bahagian belakang badan dah basah pun so aku berendam je dalam kolam
lepas tu dalam pukul 630 aku terus naik mandi
nak siap siap pi dinner pulak


to be continued.....









Saturday, November 23, 2013

tok aman bali beach resort D2: breakfast & outdoor xtvt



assalamualaikum


sebelum tayang gambar breakfast membebel sikit pasal malam tadi
lepas balik je dinner aku terus solat maghrib n isyak terus
b keluar lepas isyak sebab ada taklimat
then dalam 830 atau 9 kot aku terus tertidur
terjaga pukul 12 suami balik bilik pastu balik rumah jap nak hantar si budak kecik tu dan nak ambik toto selimut kat rumah sebabnya lagi 3 orang kakak n sepupu dia tidur sini

aku tersedar bila suami balik bilik dalam pukul 2
masa tu suami terus tidur aku pulak tak boleh tidur
dah tak mengantuk
nasib baik ada channel fox movie adala cerita horror
so aku layan sampai habis lebih kurang 2 jam kot
lepas tu rasa mcm tak mengantuk jugak tapi tryla tidur jugak

then terus terlena sampaila hf b berbunyi kawan dia kol sebab ada senam robik kol 7pagi
nasib baik kalau tak memang terbabas la subuh.hihihi
aku pulak pergi off hf so alarm tak berbunyi
bila suami keluar nak pergi senam robik aku pun siap siapla bangun mandi sebab breakfast dari 8-830 je
830 dorang kena masuk hall untuk berkursus



ikut suami ushar makanan dulu
ada kue tiow sup





ada cereals, suami ngap semangkuk





ada salad
macam tak selera je nak ngap pepagi buta






butter bread pudding
suami cakap sedap dia ambik sepotong aku makan sesudu
sedap tapi aku kurang gemar desert macam ni





ada ubi keladi dengan kuah gula melaka la kot
keladi ni lagi sedap kalau mak buat pengat guna gula melaka
faveret aku tu..





alhamdulillah ada jugak faveret no1 aku ni.hehehe
bubur nasi
memula aku just ambik 2 senduk je
tapi aku punya bumbu memang semua extra la
selain kicap masin ada jugak telur masin pastu ada lagi ikan masin
wah wah wah apala tiga tiga aku sudu masuk mangkuk.hehe
then aku ni suka bubur if berkuah sikit
aku pi lah  senduk kuah sup yang kue tiw tadi.hehehe
nikmat sungguh dikala kedinginan dapat ngap bubur nasi
harapnya breakfast esok adala lagi ye
akan ku makan 2 mangkuk.wakaka





ni je pun yang aku ambik
yang plate scramble egg tu pun ada sikit tak habis
yang pastinya 2,3 kali aku dok ulang pi meja bubur nasi :p


selain tu ada jugak nasi minyak gulai ayam dan acar
ada jugak mee goreng
if ada nasi lemak konfem aku ambik jugak sikit
tapi nasi minyak kurengla pepagi sangat ni
yang nyatanya aku tak dapat snap gambar nasi minyak sebab orang penuh
tipikal kelantan kan...
tak dapat nasi pagi tak sah
laki aku je koya konon western
aku bajet dia makan cereal sebab rindu anak dia kot.wakaka

dah siap makan masa lepak tepi tasik ada akak melintas
sempatla bersalam dengan aku n tanya anak
b cakapla anak pi kl dengan mak dia

pastu apa lagi aku bukakla soalan cepu mas kat b

"aku:   "dah berapa orang tanya pasal anak?"
b:   "adala 2,3 orang.."
aku:  "b sedih ke anak b tak dapat ikut..."
b:    "takla...ok je..(sambil senyum...")

kesudahannya aku pulak yang rasa bersalah..
dahla purata 99% datang semua dengan anak
aku je yang berdua dengan suami
makan semeja dengan yang lain aku buat bodoh jerla
aku tahu dalam hati dorang mesti dok tertanya tanya
lantakla malas nak fikir
lagipun kebetulan suami tengah tak sedap badan
dia pun tak peramah macam selalu
malas la aku nak mengarut lebih lebih.huhu



kat banner ni dah ada siap siap aktiviti apa yang boleh join n bayaran yang dikenakan
ingat nanti nak ajak hubby naik pedal boat tapi tak tahula cane
hujan pun on off
nak mandi kolam pun tak sempat lagi
aik ramai orang je
kalau ada anak boleh buat buat nak turun main dengan anak, buat coverline.hihi
hmmm bilala boleh nak mandi kolam dengan suami sambil selam baby dalam air ni?
tensen mak.huhuhuhu





masa melintas ni ada satu chinese family tengah main target shooting
rm10 untuk 20 x shot la kot






basikal untuk  kmx ride 
rm10, 30 minit
yang lain tengok jelah kat banner gambar atas ye


akhir sekali macam biasalah gambar tuan tanah ye
jarang jarang letak gambar kat blog bagi can la ek.hehehe



 fishtail aku ni asalnya bahagian belakang labuh sampai buku lali
tapi semalam aku dah suruh tailot alter potong dalam 1 jengkal so belakangnya dah jadi paras lutut lebih kurang
barula selesa sikit nak pakai






kerusi sarang burung kat tepi restaurant
dapat golek golek dalam ni sambil baca novel best kot.hihi


okay, till next entri ye daaaaa :)







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...