Friday, November 08, 2013

bebelan di pagi jumaat


assalamualaikum

lately aku malasnya nak snap n tempek pics kat blog
suka membebel bebel cenggini je
bila membebel dalam blog sama la kot macam bercerita bersembang kat luar
release tension sikit.hehehe

bangun pagi tadi rasa sakit sakit badan, muka panas, hidung berair
kepala pun dari malam tadi sakit tak hilang hilang
malas nak telan ubat biar jelah dulu
sejak aku stop minum teh aku memang dah tak sakit kepala
amazing sangat sangat
if dulu aku asik dengan teh o ais limau siang malam
siang malam la jugak aku asik sakit kepala
kentut pun kerap sekarang ni wakaka
angin banyak keluar tu yang sakit kepala pun dah hilang

dah 2,3 hari ni aku memang baik lambat
malam semalam dekat 730 baru sampai rumah
malam sebelumnya pukul 7
banyak kerja nak setelkan sebab esok dah ihtifal tadika
event terbesar dan terpenting saban tahun
tak sabarnya nak tunggu malam esok'ihtifal dah lepas
pastu cuti 3 hari berderet ohhhh bahagianya

malam tadi balik memang dah start sakit kepala, badan letih, mata mengantuk and lapar
lepas suami pergi kedai aku melepek depan tv layan supernatural
kirim kat suami nasi goreng ayam kunyit
suami tinggal kedai jap balik hantar nasi dekat pukul 10
aku terus makan licin selicin licinnya.hehe
kebetulan sedapppp cuma ayam kunyitnya sikit tak cukup.hehehe

lepas tu sambung layan cerita sambil layan mata
tup tup kilat petir semua ada aku terus tutup tv then online guna laptop je
guna bateri tak sambung wayar takpela kot
tak sampai setengah jam aku tutup suis tv terus kilat memetir and rumah blackout
anak tengah main game kat tv lagi satu pun terus senyap sunyi gelap gelita

terus dia dengan sepupu bentang toto and tidur je depan tv
aku pulak sambung on9 pastu terus tidur depan tv atas sofa
masuk bilik pun komfem panas and nyamuk
then suami balik dari kedai maybe dekat pukul 2 aku terus tersedar
rupanya bukan black out tapi suis utama je 'jetak' orang kelate cakap
bahasa standard aku lupa plak.hehe

then aku terus masuk bilik sambung tidur
gigi pun tak gosok kot malam  tadi :p

eh lupa pulak semalam masa rehearsal kat dewan utk majlis ihtifal aku terjatuh
terhentak lutut tab kat tangan terhempas ke lantai
nasib baik tak rosak
tapi lutut aku bengkak, lebam, ada kesan pecah darah and sakit
sejak aku pakai wedges tu ni first time aku jatuh
bukan tinggi sangat pun heelsnya tapi sebab lantai dewan licin sangat
dari pagi semalam dah 2,3 kali aku tergelincir tup tup terus terjatuh
maluuuu.....bebudak yang nampak semua gelak.huhuhu




gambar dari rehearsal semalam
sekali sekala keluar sarang apa lagi seronokla depa
macam ayam terlepas dari 'guk'.hahaha
kebetulan lantai licin seronokla main slide buat breakdance semua adala
tak kira dah bersih ke kotor lantai tu
semalam rehearsal tak pakai full costum pun
just pakaikan tudung je bg dorang seronok sikit pakai tudung baru.hehehe

petang ni sekali lagi kena pergi dewan untuk siapkan mana yang patut
hari ni ntah pukul berapa la pulak boleh balik.huhuhu



1 comment:

wawa syaida said...

wawa skang ni memamg alergic tengok or baca bab makanan yang sedap2 ni...sebab cepat aje terliur...ngah diet la katakan ;)

wawa pun jenis spesis senang jatuh if pakai heels...malu tu tak yah cakap la....tapi bila dah kerap tu muka pun dah jadi cam tak de perasaan...sejak pakai wedges ni dah kurang dah...kena berhati2 kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...