Monday, March 24, 2014

cuti ahad isnin


assalamualaikum


semalam pergi ke bandar
suami pergi ambank nak bayar kereta
ya Allah macam nak pitam tengok kereta berderet deret
memang sepanjang jalan tu banyakla kereta plat negeri luar
A, B, P, K semua ada

otw pergi suami drive
otw balik aku pulak take over
sian suami dia tak biasa bawak manual
aku takpelah auto manual semua sapu
memang tiap minggu dok selang seli bawak
kengkadang tu kalau bawak manual lupa nak tekan clutch
kalau bawak auto asik nak gerak kaki kiri.hehe

ingatkan keluar hari bekerja okla
tapi kelantan ni asal cuti sekolah je mulalah
maklumla kita tak duduk kay ell
tak biasa jalan sesak sangat
tak biasa la kak ton dengan jammed semua ni.huhu

aku memang apply semalam dengan hari ni
semalam saja je nak rehat
suami pulak bila tahu aku cuti, dia pun cuti sama
ngengada je, kata kerja banyak
kalau tanya nape cuti, asik cakap cuti banyak
sukahatilah suami nak cuti seminggu pun :p

hari ni kena bawak ayah ada appointment kat hospital
so selasa baru masuk kerja balik
walaupun tadika tak bercuti macam sekolah
tapi bila cuti sekolah rasa clear la sikit kepala otak ni
tak payah masuk kelas
students day care je yang datang
tu pun tak ramai
so kalau teacher nak bercuti memang boss approve je



otw balik hujan turun, lebat jugak
pastu singgah makan jap
hujan hujan kalau pekena tomyam memang heavenla sangat
nasib baik dari pagi aku memang tak makan
goreng mee untuk breakfast tapi suami je makan

hari ni nak ke bandar lagi
ayah ada appointment di hospital
moga jalan janganla sesak sangat
penat wehhhh





1 comment:

nik ros said...

sedapnyer mknan.buat kita lapar pulak ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...