Wednesday, April 30, 2014

better late than never ;)



assalamualaikum



ingat kan tahun ni takde dah hadiah besday dari suami
tapi dah rezeki, dapatla jugak.hihihi
walaupun dah terlewat 60 hari dari tarikh besday tapi takpelah
sebab hadiahnya pun berbaloi baloi
bak kata omputeh 'a gift worth waiting for...... ;)

sebenarnya if takde hadiah pun dah tak kisah
besday ke28 suami dah belikan laptop sony vaio, kaler pink lagik
tahun lepas besday ke 29 suami dah belikan samsung galaxy tab
jadi tahun ni tak tahu nak apa dah
memangla teringin nak tambah koleksi jam
tapi sekarang dah ada 3 utas
dah ada jugak yang diletgo so rasa taknak la pulak tambah jam

suami pun memang asik bangkang je if nak beli jam
so dia cakap nanti dia bagi duit untuk beli rantai
so sabtu lepas pergila kedai besan mak
suami kasi duit rm1k je so nak cari yang dalam bajet tu jelah
malas nak tambah duit sendiri
kebetulan jumpa yang berkenan
rantai halus je pun tapi sweet sesangat
lagipun sekarang ni emas murah, so baik beli emas je


rantai kecik je pun 5.77g je
masa beli tu harga emas rm134/gram
beli pun kat kedai besan mak, adik yang jaga kedai sekali dengan mentua dia
total rm1029 tapi dapatla diskaun sikit so bayar 1k je


aku pilih design ni sebab 1k dapat rantai halus je
if beli pakai dengan loket yang sedia ada takut berat pulak sebab loket yang ada tu agak besar
so pilih design bumi ni, takdela nampak kosong sangat
cute cute gitu.hihi
masa beli ni pun suami tak bagi duit lagi
sebab dia pesan suruh tengok2 je dulu
tapi dah aku berkenan yang ni walaupun tak bayar terus mintak nak bawak balik
esoknya baru transfer duit ke akaun adik



masa beli tu adik bagi beg kecik je
tapi aku mintak beg lain
terus dia bagi tote bag ni
dari jauh sekali tengok macam coach dah.hihihi
bolehla guna bawak barang nak pergi tadika
nak pakai coach tak berapa nak mampu, pakai yang ala ala pun jadiler.huhu


alhamdulillah tahun ni rezeki lebih
bulan lepas dapat beli lagi seutas rantai tangan baru jugak
bayar ansuran je pun tapi okayla atleast duit aku tak habis ke lain
nak menyimpan memang susah so baik buat beli emas
sesak sesak nanti berguna jugak
if duit ada dalam akaun mulala tangan aku ni gatal nak shopping on9



rantai tangan bebola/bumi jugak
yang ni berat 5.32g je, masa beli tu harga emas rm140/gram, total rm890
yang ni aku beli on9 dari kedai emas My Hamidah Kedai Emas dekat kedah
lepas beli ni kawan ada bagitau dia dengar ceramah ustaz cakap tak elok beli emas ansuran
tapi masa aku beli ni memang tak tahu, so takpela kot



ok, sampai masa muis membebel lagi ye..daaaa ;)






1 comment:

nik ros said...

wah bestnyer. masa mas murah ni baik beli kan.dari duit abis ntah kemana2.nik pun teringin nak beli. tapi tak sempat lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...