Wednesday, December 03, 2014

Lunch di Payang Serai.


Assalamualaikum.

Sabtu yang lepas je habis program ihtifal last 2 week, boss belanja makan.
Pagi dah belanja brekfast kat hotel, tengahari belanja makan di Restoren Payang Serai.
Lepas habis program dalam pukul 1 lebih, lepas kemas kemas semua terus gerak nak pergi makan.
Masa tu lapar memang tahap nak kebulur dah pun.hihi

Dahla kami sampai dulu dari boss.
Bila masuk je memang dah ada 3 meja yang reserved untuk kitorang.
Takdela lama sangat kot tunggu sebelum makanan sampai.
Sempatla selfie selfie dulu.hehe


me n the gang.
Elok elok muat 2 meja untuk teacher, pembantu dengan cook termasuk mrs boss.













Malas nak tulis caption setiap gambar.
Tapi seriously semua makanan sedap sangat sangat.
Tomyam ni tak sure spesis mana, almaklumla tomyam thai kan banyak jenis.
Tapi sedapnya tak boleh nak describe. Cukup rasa cukup segala galanya.
Masa tomyam sampai dah hampir kekenyangan, tapi sempat lagi habiskan 4 mangkuk kecil.
Bila dah siap makan tu perut rasa macam nak meletop.hehe

tapi if google pun, memang mostly yang review cakap makanan kat Payang Serai ni memang sedapla.
Ni kali kedua makan sini.
Kali pertama dulu boss belanja sempena hari guru dan besday dia.
Untuk kos makan kali ni 1 meja, kosnya dalam rm200plus.
Untuk 3 table ni, rm600 plus plus.

TQ kepada mrs boss.
Belnaja makan ni pun as a reward untuk kitorang atas penat lelah sepanjang tahun.
Berbaloi la penat lelah handle ihtifal untuk tahun ni.kihkih


Meja kitorang licin. Bagusla.
Kan pembaziran tu amalam syaitan.hehehe




muka muka kegembiraan selepas kekenyangan.
Masa untuk balik rumah n rehat.
esoknya off day....

Kat sini aku letak sekali alamat n kontek tempat ni.
Sudi sudikanla ye   :)

Payang Serai Restaurant
Address: PT 351 - 352, Jalan Dusun Raja, Kota Bharu, 15300, Kota Bharu, Kelantan, Phone:09-748 9890


4 comments:

Dhiera nadhirah said...

weh, tengah lapar nampak makanan. adeh.. merembes jus gastrik

aishah nin said...

Sekali sekala boss belanja best la kan.. Hilang stress...hihi

Azian Elias said...

sedak lah wei.. sesekali boh belanja best sangat lah kann..

traveloggie said...

Alaa dah lama X makan kat situ. Memang sedap la..sampai hari ni teringat-ingat kangkung goreng belacan dia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...