Saturday, April 04, 2015

Resit GST


Assalam.

Hari ni dah hr ke4 sejak gst start.
Semua dalam media sosial dok canang itu ini pasal gst.
Dengarnya macam banyak yang buruk.
Memang gak semua barang n services kena gst tapi alang alang dah jadi macam ni, masa nilah semua pembekal, pemborong, peniaga nak main harga.
Pendek kata, semua naikkan harga barang.huhu

Kebetulan hujung bulan ni pun mak nak pergi umrah.
So sebelum 1 april hari tu memang dah cepat cepat buat payment.
if bayar lepas gst, mau kena tambah dekat rm700 lagi untuk tambang.
Tapi, tambang unrah kena gst ke?
Aku pun kurang pasti jugak.hehe

Memang pasal gst ni malas nak ambik pot sangat.
Bertekak sampai tercabut tekak pun, sama je kena bayar.
Kerajaan tu ibarat durian, kita ni mentimun je.
Sikit lagi digulingkan, haaa baru padan muka.
Menyampah.

Dalam fesbuk tengok ramai jugak dok share resit pertama dorang yang kena gst.
Saya pun ada jugak.hehehe


Beli sos pencicah brand lazzah je pun.
Masa nak bayar akak tu kata dah lupa harga termasuk gst.huhu
harga sos rm2.50 je pun, n cas gst 15 sen.
Akak tu cakap lepas ni duit 5 sen dah ada nilai.
Selalu main campak je.

Hmmm....ok babai.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...