Sunday, January 17, 2016

dilwale vs bajrangi bhaijaan



assalam.

sekarang ni tengah demam dilwale lagi ke?hehehe.
disebabkan kat kelantan no takde wayang, so kena beli dvd atau download jelah nanti.
tapi nak dapat gambar cantik konfem lama lagi.

last week suami beli dvd pirate kat pasar malam je. 5 hengget.hehe
selalunya if beli kat situ gambar cantik, tapi disebabkan dilwale ni hot sangat gambar tak cantik pun dia dah jual.
bila suami beli aku memang tak excited sangat pun nak tengok.
aku biar je cd tu dok tepi tv.
lagipun lately aku memang not in the mood. badan pun rasa tak berapa fit. emosi pun tak ok.
rasa dah berlarutan hampir 2 minggu.
tak tahula nape. makin nak tua ni makin moody menjadi jadi.hehe

lagipun dilwale ni bagi aku takdela best sangat.
cite ni just hot sebab kajol je pun. sebab dah lama sangat dia tak berlakon.
aku ni, kalau SRK takdela minat sangat.
hero aku dari dulu sampai sekarang salman khan jelah yang kena dengan taste aku.hehe
then dilwale pun meletop jugak sebab lagu dia best n ramai yang buat cover version.

then sekarang ni pulak, tetiba bajrangi bhaijaan orang dok viralkan di fesbuk.
aku pun tak sure cerita ni keluar bila tapi cuti sekolah bulan 12 ritu aku dah suruh adik download siap siap dengan subtitle.
gambar pun memang dah cantik.
honestly bg akulah, cerita bajrangi bhaijaan ni berkali ganda best dari dilwale.
masa aku suruh adik download, aku tak tahu pun sinopsis cite ni.
aku just tahu filem baru salman khan tu jelah. tak sangka cerita ni boleh buat aku menangis tak henti dari awal sampaila akhir filem.

3x aku repeat bajrangi bhaijaan ni, then tiga kali jugak aku menangis sampai sakit kepala, bengkak mata. psiko sangat kan?
jalan cerita dia bagi aku tersangatla best n menyentuh hati.
sedih lucu semua ada.
kebetulan pulak watak utama budak dalam tu tersangatla comel. aku terus fefeling if anak aku berada dalam keadaan tu, ya Allah sedihnya.
aku lately dahla tengah fokus untuk dapat anak, so bila tengok cerita touching sangat ni, konfemla banjir banjir aku menangis.huhuhu
yang kelakarnya bila first time aku tengok cite ni, esoknya aku citela dekat suami.
masa tu otw nak g kerja, dahla naik motor. terteleng teleng kepala aku dok cite kat dia. siap menangis nangis lagi tu masa dok stori tu.

in sha Allah dalam masa terdekat ni nak repeat tengok lagi untuk kali yang ke4.
standby tissue jelah banyak banyak.hehe




Wednesday, January 13, 2016

cerita demam & plan for 2nd IUI.


assalamualaikum.

dah lama sangat rasanya tak update blog.
last rasanya bulan 11 last year kot.kihkihkih
blog ni memang la kalau dah lama tinggal, moodnya makin ke laut.

sebuk sangat sampaikan nak membebel pun takde mood.
rasanya masuk bulan feb nanti baru ok sikit kot.
la ni macam rasa serabut lagi, rasa stress sampaila tetiba aku demam.huhu
dari hari isnin tu memang dah start selsema n sakit kepala.
so sebelum balik kerja, dah pergi beli ubat selsema. pastu telan panadol.
tapi bila malamnya rasa badan n muka makin panas.
so semalam terpaksalah mc.
seharian aku dok tidur je pagi sampai ke petang.
lepas suami pergi kerja aku terus je mandi nak segarkan badan pastu breakfast.
lepas tu tertido sampai tengahari.
then mak mentua kejut makan nasi. dia masak singgang dengan daging goreng.
macam tahu tahu je lauk lauk faveret aku ni.huhuhu
lepas mandi, makan tengahari pastu dok tengok tv je, tertido lagi sampaila petang.
then mandi lagi n tunggu suami balik kerja nak keluar ambik mc.

tapi lepas maghrib jugak baru keluar ke klinik.
suami cakap malam baru doktor ada.
then singgah pasar malam jap.
meround pasar je tak tahu nak makan apa.
last last beli kebab dengan kek coklat je.
demam kali ni walau badan rasa panas n letih, tapi selera makan okay je.
demam acah acah jelah ni.huhu
selsema pun lepas pekena sebiji je ubat, terus okay. nasib baik.

hari ni pun walau still rasa tak berapa fit lagi tapi okaylah sikit dari semalam.
tahun ni aku dah takde kelas nak dihandle, so takdela rasa bersalah sangat if nak cuti atau nak mc.
kalau macam dulu, setakat selsema n tak sedap badan sikit sikit aku usahakan jugak datang nak mengajar.
jarang sangatla nak ambik mc ni.
if cuti pun, sebab appointment kat hospital.
setakat demam suam kuku, maleh aku nak melayan.

disebabkan terlampau serabut dengan kerja nak setel itu ini, patut bulan lepas aku dah boleh proceed dengan second iui, tapi bila aku period last month, rasa malas pulak nak kol klinik o&g.
clomid memang dah dapat masa last temujanji bulan 11, so simpan jelah.
bulan ni bila rasa dah okay sikit, bolehla memikirkan pasal treatment pulak.

in sha Allah kalau takde aral, khamis next week aku akan buat tvs scan and next sunday tu akan proceed dengan iui.


kali ni staff nurse bagi borang macam ni.
so senangla sikit boleh isi siap siap tarikh untuk makan clomid.
untuk second iui ni jugak, aku kena ambik suntikan gonal f.
masa first time hari tu, nurse cakap tak payah inject gonal sebab telur dah besar, tapi sebiji jelah telur yang ada.
kali ni dr wan cakap takpe tambah lagi dengan gonal f.
hopefully boleh la dapat telur yang besar dan cantik lebih dari 1.
so besar la sikit kot possibility nak lekat tu. in sha Allah.
kalau tuhan cakap ada rezeki aku, adalah nanti.
if takde lagi nak buat cane kan?

esok pesan kat suami je pergi ambik ubat gonal f tu.
kena bawak sekali ice bag/ice box dengan ais untuk isi ubat tu.
kebetulan first injection jatuh hari jumaat, so dah pesan kat kakak ipar yang kerja nurse supaya balik rumah mak pastu nak suh dia tolong injectkan.
untuk second injection tu pepandaila aku nanti.huhuhu

ok, tu je nak bebel kali ni. babaiiii.....





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...