Welcoming school holiday 2017

Assalamualaikum..

Akhirnya habis jugak sesi persekolahan 2017.
So kalau di kelantan hari ni adalah hari pertama cuti sekolah.
Seronokla yer adik2 semua boleh cuti.
Aku pun seronok jugak. Sebab dah tak payah sental baju sekolah anak.😆
Skang yang tinggal cuma perlu sental baju kerja bapak budak jelah.
Rutin menggosok pagi pun ringanla sikit.
Anak pun dah takde kat rumah. Katanya nak ke kl. Balik jumpa umi dia lah pulak dah cuti sekolah ni kan.

Semalam jugak baru dapat result upsr. Alhamdulillah dengan result yang dapat. Bapknya semua ok je. Aku pun ok je.
Biasalah budak lelaki. Bukan tak pandai...tapi kadang tu banyak main. Nanti dah besar makin cerdik in sha allah dia akan struggle belajar.

Result upsr anak sy? ....tetttt...biarlah rahsia 😆😆😆

Bila dah masuk cuti sekolah barula rasa lega seposen.
Baru terasa nak membebel di blog.
Teringin nak cerita itu ini. Setakat tu jelah.
Buat ke idok kita tengokla pulak yer.hehe

Gitulah bila kerja dalam early childhood ni.
Bagi aku sendiri jadi cikgu atau pun tak..still sibuk tu memang sepanjang tahun.
Jangan kata bila dah jumpa cuti sekolah boleh rileks yer.
Masuk bulan 12 sibuk pulak dengan pendaftaran untuk 2018.
Masuk bulan disember sibuk pulak dengan sesi training.
Masuk januari sibuk dengan intake baru..n seterusnya rutin tahunan yang memang takkan habis.

Apapun bila cuti sekolah..atleast tadika yang selalunya crowded dengan beratus student, masa nilah baru boleh bernafas sikit.
Dari 160 plus plus...bila cuti sekolah jumlahnya drop ke jumlah less than 50.
Okla tu kan? Lagipun dah namanya kerja. Alah bisa tegal biasa kata orang.

Tahun ni walaupun dah 2 tahun tak jadi cikgu secara langsung..alhamdulillah adala jugak dapat hadiah 2 3 ketul.dari student.



Dapat sehelai sejadah, sehelai tudung bawal, botol air tupperware. Alhamdulillah..rezeki.
Tenkiu kepada yang memberi. 😄😄😄

Untuk kawan kawan cikgu yang bertimbun dapat hadiah..walaupun dorang tak minta apa apa balasan but still they deserved it.
Aku sendiri pernah jadi cikgu.
Penat lelah, sweat n tears yang keluar sepanjang tahun persekolahan..memang tak boleh nak dibandingkan dengan apa apa pun. Tak ternilai.
Ilmu, jagaan, masa, dan tenaga yang dicurah untuk setiap anak didik. Takkan terbalas. Percayalah.

So kepada ibu bapa..buatla baik kepada guru anak anak anda.
Cukup sekadar dengan ucapan terima kasih..in sha Allah yang tu pun dah boleh gembirakan hati kami.
Kalau dapat hadiah..kira bonusla tu kan? 😁😁😁

Btw..stop sini dulu. Daaa...😚
posted from Bloggeroid

Comments