Assalamualaikum.

Good morning 🌞🌞🌞
Lately macam dah tak berapa sejuk kan?
Agaknya cuaca dah back to normal balik.

Tapi hari ni cuaca mendung je. Lepas subuh tadi hujan sikit.
Thats good. Walaupun baju banyak nak kena basuh.hihi
Tapi hari ni hari bermalasan sedunia.
Last week kemas bilik.
This week patut kemas dapur. Tapi tengokla cane.
Kalau rajin 😆

Mata ni macam mengantuk. Tapi orang cakap tak elok tidur lepas subuh..
Nak mengaji pun malas.
Kesudahannya main hf. Main benda lagha.
But I need this. Aku kena menulis. Kena membebel.
Bila aku menulis aku rasa macam tengah bercakap dengan someone.
Rasa macam ada yang mendengar.
Hilang sunyi tu. Hopefully.

Last few days aku start batuk batuk. Tak demam. Tak selsema.
Cuma tekak je rasa tak selesa. Badan lemah sikit.
Terus g farmasi beli ubat batuk.
Cukup 2x minum rasa lega sikit.
Aku memang macam ni pun. Rasa tak sihat sikit je terus ambil ubat.
Jangan dibiarkan sampai teruk baru nak cari ubat.
Aku tak suka sakit. Badan lemah. Tak aktif. Thats not me.
Aku suka kalau aku aktif dan cergas.
Tu trademark aku. Ceria. Cergas. Cerdik. Kahkahkah

Nak kata aku ni ubat addicted tak jugak.
Tapi aku ada complete set ubat pelbagai sakit basic.
Aku selalu offer ubat if nampak kawan2 atau suami tak sihat.
Panadol ubat selsema pain killer. Aku bagi free je.
Beramal.sambil bersedekah.
Btw ubat selsema mahal tau. Rm16 10pcs.
Aku suka ubat batuk. Bena expeditorant.
Sebab rasa dia sedap. Perasa mixed fruit lagi sedap dari perasa cherry. 😛
Kebetulan ada parents tadika owner farmasi. Dapatla diskaun seringgit dua 😅
Hopefully batuk aku ni tak berlarutanlah.
Tak payah nak acah acah sakit sangat 😆

Lastly...

Zikir di pagi hari.
Semoga kita semua diberkati dan dimurahkan rezeki. Amiinn.

Selamat beramal. Bye....

posted from Bloggeroid

Comments

  1. ye betull. skg dah ok dah pon... semoga cepat sihat.. smoga hari2 sis dipenuhi dgn keberkatan.. aaminn..

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D