Posts

Showing posts from September, 2017

Raya Haji & Kenduri Part 1

Image
Assalamualaikum. Lama tak update blog.hehe. Bukan tak suka membebel dah tapi macam penattttt je. Tahun ni jobscope rasa mencabar sgt sgt. Time rileks rileks jugak..tapi time sebuk stress mak hokeh. Raya haji baru lepas. Tahun ni raya haji.paling malas. First time raya aku tak prepare apa apa. Tapi baju tetap 2 pasang.kihkihkih. Kebetulan sepupu kawin raya ke2 dan ke3. So raya pertama pakai je abaya lama. Tahun ni first timw raya haji aku masak di dapur sendiri. Selalunya untuk org melapah lembu makan tengahari semua urusan memasak kat rumah kak ipar. Tapi tahun ni suami cakap aku kena masak nasi n lauk. So dalam pukul 10 aku dh tanak nasi. Lepas tu bila suami hantar dalam daging aku pun goreng. Menu biasa raya haji dagingla. Hiris nipis nipis n goreng campur bawang n lada besar. Add on ada ikan rebus aku goreng. Pastu Ä·ebetulan ada bahan untuk tomyam so buat tomyam sikit. Bahan untuk sup takde. Petang raya melepak je sebab sakit kepala. Tak sure sebab panas u