Tuesday, May 29, 2012

budak kecik pun tahu!



assalamualaikum

nak bercerita kisah one of my students
adik mai..
masa sport day last saturday each student akan pakai ribbon
pakai kat tangan yang mewakili class dia
so untuk aulad 5 dorang pakai red ribbon

so lepas pakaikan riben tu aku nak la tolong lipatkan lengan baju dia
sebab nak dia selesa la sikit untuk main
disebabkan sport attire untuk girl adalah long sleeve
so bila aku nak lipat sampai siku je
dia terus cakap
'teacher, janganla..malu!"
sambil dia tarik balik lengan baju dia bagi turun
dahla dia suara macam itik cute cute gitu

speechless aku kejap..
sebelum ni pun ada sekali mama dia bawak dua pasang baju untuk pkai kat daycare
sepasang tu lengan panjang
yang sepasang lagi gaun sleeve less takde lengan
memang baju baru n sangat cantik
tapi dia mati mati taknak pakai
walaupun aku paksa dia taknak jugak
sebab dia cakap malu
nampak ketiak nampak dada

she's only 5 years je pun
budak kecik pun pandai tau malu taknak dedah aurat..
yang dah tua bangka lagi suka nak tayang adalah..
dunia dah terbalik

hmmm dunia dunia..
huhuhu






adik Mai yang tak suka melipat lengan baju
tak suka baju seksi
tudung je suka bukak.hehe
panas katanya...





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...