MARI MENABUNG.....kerana menabung amalan mulia!!

Wah skema giler tajuk post aku kali ni.hehe. Thanks utk majalah Remaja Edisi Februari sbb telah menyedarkan aku ttg kepentingan menabung..


Jadilah pengumpul syiling 50 sen; mengapa 50 sen? Ini kerana ianya cepat brganda dr mengumpul syiling 20 sen ataupun 10 sen..Tidak mustahil kalau kamu terus menjadi pengumpul 50 sen yg tegar, wang tersebut akan berganda menjadi RM500..

Ya adik2, menabung bkn utk bdk2 jer tau, hatta kita yg tua bangka ni pun bleh stat menabung dr sekarang..better late than never!!! Jadi dgn semangat penuh membara 1Malaysia, aku pung cari2 balik tabung lama aku yg dah nak berkarat tu sbb x guna.hehe...aritu hangat2 taik ayam jap nak menabung. Tak sampai rm100 inggit aku dh pi korek wat belanja, ms tgh sengkek aritu.haha..tapi kali ni aku akan make sure aku akan menabung smpai penuh n ckp 13 tin tabung bru aku akan korek...hahaha betapa tingginya cita2 aku kali ni..

Ok, sambung blk cite tadi.bila dh jmpa blk tabung, aku pun mulakan operasi 'make over'..tabung pung mau cntk jgk maa..Prosesnya spt berikut. Mula2 sediakan kertas wrapper, gunting, celotape, n sorang bdk nakal utk kacau aku..(encik khalis, 3 tahun..) Dan hasilnya...tadaaaa....



tabung after make-over


Dan aku pun memulakan aktiviti menabung aku..skang tabung aku dah berisi..and mcm yg dicadangkan dalam Remaja, aku hanya kumpul syiling 5posen shj sbb nilai yg lbh besar berbanding syiling lain. Nnti nak kira pun senang. Mmg best jer idea ni. Hasilnya.....


tabung yg berisi...hehe

Selingan...si bdk pengacau. Identiti terpaksa dirahsiakan atas sbb peribadi..huhuhu

suka sgt ambik gambo pose gitu..nyampah i !!!

Comments