Thursday, July 19, 2012

Raja Ikan Bakar, Tok Bali


assalamualaikum

cerita lama tak pernah di update
last cuti sekolah ritu my SIL ajak pergi dinner tok bali
B sunggest makan dekat Raja Ikan Bakar
aku bukanla penggemar sangat ikan bakar ni
selalu lepas makan ikan tekak jadi loya hehe

sampai je tengok kedai agak kecil and buruk.hihi
tapi orang dah start ramai
kitorang pergi ramai
7 dewasa dengan 12 budaj termasuk bbaby
dah orang nak belanja biar jelah dorang yang order

pastu aku bisik kat B
'makan ikan bakar je ke B? kuah ada tak?"
"takde.." B jawab
"dahtu cane nak  makan? tak tercekik ke nanti?"

sebab aku style makan kena berkuah
jarang sangat aku makan tanpa kuah
B dok cakap "takpe, syg try  makan dulu..sedap..."

aku ni dok merungut dalam hati apa yang sedapnya
bila kau pegi jenguk ikan pun dia siang siang and terus bakar bodoh gitu je
asam garam takde, sambal pun takde

hmm mood nak makan terus hilang
bila makanan sampai agak agak je nak makan tapi sebab lapar makan jelah.huhu
tapi bila cicah je sambal dia waduhhh sedapnya
tambahan pulak aku penggemar udang
terus makan tak pendang kiri kanan dah
B sempat lagi perli?
"tak lekat ke syg makan takde kuah?hehe
jahat tol..




ikan n udang dipanggang tawar je
tapi sotong ni overcooked gitu
sampai liat dagingnya


 

sambal cicahnya
dia just letak asam je
pastu dia letak botol kicap je kat atas meja
kita tambah  sendiri nak kicap ke tak


 

ulaman pun sedih je
tak fresh langsung




yummy sedapnya udang
manis dagingnya
aku mengadap yang ni je




sunquick yang super duper sedap
2 jug tak cukup tu


aku sampai menambah  nambah nasinya.hehe
overall makan untuk 7 dewasa 12 budak hanya rm180
boleh kata kat area Tok Bali ni Raja Ikan Bakar antara yang glamerla.hihi
mungkin sebab sambal cicahnya yang memang kick




1 comment:

East said...

blk raya ni konpem nak pi! Huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...