Cameron Highland 2012: Day2

assalamualaikum

edisi entri super basi bersambung lagi.hehe


tiket masuk ke mardi
aku dapat info nak masuk tak payah beli tiket pun takpe
tapi tak baik tau.....tipu :)



ni first time ke mardi
dah boring nak ke ladang teh, stroberi, ros semua
so dis time singgah sini saja



asik stop untuk bergambar
banyak view yang cantik cantik
nasib baik ada yang rajin melayan untuk tolong snap gambar



ada taman ros jugak
besar besar bunganya






di taman herba
ada buaian
yang kelakarnya siap tunggu turn nak bergambar
memang hot spot



taman kaktus
bermacam jenis ada
yang menjalar pun rupanya ada kaktus ni



harusla ada gambar berdua dengan suami





lentok sakan
mood romantik gitu.hehe






tengok gambar ni rasa macam dok oversea pulak.hehehe
berangan nyaman saja
aku just pakai cardi
macam over saja nak pakai sweater.huhu






tomato berbuah sakan
memang fresh
kalau dapat ngap gitu saja mesti crunchy kot





alahai buah apanya yang nak dipetik
buah pun tak ada





hidup segan mati tak mahu
satu pasu ada satu biji je
sedih nengoknya.huhu





beriya riya pagar kawasan epal
macam kelakar je
takut orang petik ke?



terung hitam




first time tengok kubis
rupanya duduk dalam kelopak macam ni
memang tak tahu before this




taman kaktus
bermacam jenis kaktus



tak sure samaada original ataupun buatan manusi
bunga berjuntai juntai
cantik sangat
macam ada di taman ala fantasi gitu




pokok silver dust
hebat sungguh ciptaan tuhan



B beli pokok cili dengan pokok halau nyamuk
tapi kat dalam bilik still ada nyamuk je pun
konfem tak berkesan




sejambak bunga tanda kasih dari suami




tak puas makan jagung bakar di cameron
tersangatla manisnya
sekarang pun macam terasa rasa di tekak





souveniers from cameron
for friends, sedara, students, colleagous
yang murah murah je
sebagai tanda ingatan




a must untuk pengumpul shopping bag macam aku.hihi





pink sweater
suami cakap nanti boleh pakai bila pegi kerja naik motor dengan dia




baju for my niece




baju cameron for me
saja buat kenangan
pegi first time dulu tak sempat beli
kalau pegi cameron wajib ke beli baju ke?hihi

daaa :)





Comments

  1. aku pun baru pergi sekali je ke cameron. tp tak smpt gi melawat taman ke apa..

    ReplyDelete
  2. aku kira dah 3times, dengan suami 2x..tapi dah banyak kali pun suka je g sana.hehe rancangnya hujung tahun nanti nak pergi lagi

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D