random pics #4



assalamualaikum


kali ni random pics aku semua gambar makanan
i like ;)




char kue tiow peringat
aku lagi suka angah charkue tiow ketereh
yang ni sedikit tawar and tak pedas
kena request sokmo
lepas tu lada jeruk, airnya kadang kadang manis
bila letak lada jeruk sekali dengan kuahnya cahrkuetiow aku jadi manis
huhu dont like
tapi mak suka sangat makan kat sini






malam kalau boring makan nasi inilah penggantinya
aku bukan penggemar fastfood sangat
sekali sekala bolehla
pilihan aku nugget ramly and crinkle cut fries
banyak kolestrol ni.hihi







mee sup tulang air tangan makcik
tulangnya direbus sekejap so daging liat
tapi dah faveret licin jugak dua pinggan







nasi berlauk pagi
siap berlapik daun pisang
aku selalu lebih suka gulai ikan selayang kecil dari gulai ikan tongkol
layan pulak dengan budu perah asam limau sikit
fuhh memang terangkat






aiskrim potong yang belum dipotong
sebatang rm3
ayah cakap kalau beli yang dia siap potong 4,  rm1 satu
so kalau beli sebatang savela singgit
faveret mak ni
so kalau toksekhhh yang jual tu datang
ayah belila spesel untuk mak la konon.hihi






 kali pertama aku buat acar bodoh je ni
terlebih cuka masam tak hingat
takde orang makan aku je yang makan sorang







menu simple  hari cuti dua minggu lepas
ikan aya goreng pedas, sayur tauge sos tiram, sup siam daging dengan budu and ulam pegaga
sup siam tu aku beli yang segera
cuma tambah air dan daging je
simple and rasa pun boleh tahan






black forest cake super duper sedap
antara kek faveret aku
pemberian mummy students kat tadika minggu lepas
untuk teachers TAP sempena cuti sekolah
tqvm







menu waktu malam; maggi cerdik
biasa aku guna maggi perasa tomyam
aku jarang makan yang kari
wajib letak sayur and lauk basah
barula jadi megi cerdik.hehe







nama makanan ni roti puri
namanya roti walau tak rupa roti sebab digoreng kot
rupanya macam lengan yang digigit semut kongkiak aje.hehe
rupa buruk tapi rasa tak tahula sebab suami je makan, aku tak try langsung
suami cakap rasanya macam pastri karipap
roti puri ni dicicah dengan sambal sardine
2 ketul ni rm1 saja, murah murah



selamat menjamu mata ;)






Comments

  1. hahaha telan air liur sokmo tgk setiap makanan

    ReplyDelete
  2. dlm banyok2, tgk megi paling terliur sekali sebab sutun timbul ttimbul etep,ermm sedakkkk

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D