Friday, January 11, 2013

kedai mee celup tepi sungai



assalamualaikum


Aku tak tahu apa nama kedai ni
Tapi sebab dia kat tepi sungai so aku bagi nama dia kedai tepi sungai hehe
Yang ada kat sini mee, mihun, kuetiow dengan magi sup jelah kot
Makanan panas takde
Yang tak panas pun konfemla tak ada
Aku biasa makan mihun atau kuetiow sup
Rasanya boleh tahanla
Semangkuk rm2 je, Magi rm2.50
Tapi bagi aku magi dia tak best sebab dia letak kicap
Pastu jadi manis

Tuan kedai ni pasangan suami isteri
Okay, peramah and memang tak kedekut
Segala serbi bahan dalam semangkuk tu berlebihan
Lauk memang banyak, isi ayam, daging dan perut



gambar yang dah diedit
berkilau kilau jadinya.hehe
dah takde rupa mihun celup


Kalau lauk tak kislahla
Masalahnya kubis jeruk pun berlebihan
Sampai satu penuh satu sudu yang besar tu
dia main taruk saja
So rasa agak masin kat situ
Yang lain okayla

Tambahan lagi akak tu aku tak tahula nape
Kalau dia nak siapkan yang order tu mesti dia dok senyum senyum
Aku pun tak paham nape dia asik tersenyum simpul sokmo
Kelakar pun ada,kahkahkah
Petang petang sejuk time hujan pekena semangkuk memangla layan
Suami pun suka jugak
Kalau tak aku, dia yang mengajak g makan situ petang petang ;)




4 comments:

OrenJes said...

aku pon suka mee celup Is.
balik kg itu yg 1st aku cari..kat sini xda..ada mee rebus, mee bandung, mee soto je..

tak sama..

rindu nyaaaa!

cikji said...

Okey nasib takdok gmbr klu x mesti terliur kuaso duo.kihkih

muis ismail said...

@OrenJes

aney yang tu kan jenis kuah pekat cepat muak
makan sekali sekala bolehla
kalau mee celup kan tak muak
tak sama tempat kita dengan negeri org.hehe

muis ismail said...

@cikji
cikji, adala, kita je lupa nak letak.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...