Tuesday, May 28, 2013

demi suami



assalamualaikum

cerita hari sabtu lepas
lepas je habis sukan tadika tengahari tu
aku dah plan nak ke rumah bff attend wedding dia
lepas tu hubby cakap nak balik naik flight pukul 4
so serba salah
kalau pergi wedding takut jalan jem ke hapa lambat pulak amibik suami
so aku just lepak di tadika

then, dekat kol 4 suami cakap tak jadi pula
nak balik naik flight maghrib pula
rupanya dia tungggu kawan dia apa semua siap tertidur
so aku pun sambungla stay lagi kat tadika sorang sorang pulak tu
bila dah kol 6 aku siap siap la nak gerak g airport
lagipun dah takut nak stay tadika petang petang maghrib macam tu

tapi bila mesej balik dengan suami dia cakap tiket awal mahal sangat
nak ke LCCT pulak cari tiket air asia atau firefly
so aku dudukla tercongok dalam kereta dari kol 6 sampaila ke maghrib
suami cakap suruh balik dulu tapi aku malas
tapi kalau nak terus tunggu kat sana takut suami lambat sangat and tiket pun tak tahu lagi ada pukul berapa

masa ni aku dah start bebel la cakap suami ni main main tak serius  nak balik
dok lengah lengah macam dekat boleh pergi ambik dengan kereta je
dah kita dok menunggu lama geramla jugak
suami pun dah hilang sabarla juga si bini ni dok push push dia
last last beli tiket naik 950

masa tu aku dah gerak balik rumah
sebab suami cakap takpe dia balik naik cab je
dengan penat dengan mengantuk dengan lapar sakit kepala seua aku pun drive la balik
bila dah separuh jalan rasa tak best la pula
so decide balik rumah and ambik adik buat teman pergi jugak ambik hubby kat sana

so dalam pukul 10 lebih drive pula ke airport dalam mengantuk semua tu
nasib baik sempat makan nasi goreng sikit buat alas perut
then, pukul 11 lebih suami sampai drive drive masa tulah rehat lelapkan mata kejap
sampai rumah pukul 12 lebih
bila dah mandi and siap siap nak tidur semua suami cari hf dia pula hilang
dahla hf off takde bateri

nasib baikla rupanya hf tu just terjatuh dalam kereta saja..
mood excited nak jumpa suami selepas seminggu berpisah memangla dah ke laut
nasib baikla suami ingat nak belikan souvenier perfume untuk bini dia ni.huhu
sejuk la sikit hati ni

demi suami, susah macamana pun sanggup
suami sanggup ke bersusah macam tu? hehehe



1 comment:

Azian Elias said...

eemmmm.... cam tu lahh.. same je lebih kurang.. as wife mengalahhh je lah kita.. now almost 18 years bersama. just imagine..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...