Thursday, May 23, 2013

persediaan hari sukan


assalamualaikum

sabtu ni akan berlangsungla hari sukan tahunan tadika aulad pintar
macam biasala kena siapkan kostum dan kelengkapan semua
dan macam biasa jugak tugas aku yang kena pergi cari barang barang

hujung minggu lepas dah ke mydin untuk beli hadiah permainan antara parents dan anak2
dan juga antara parents dan staff
kena pergi tempah hamper juga
dan kena beli semua kelengkapan lain
walaupun penat tapi bab bab pegang duit and shopping barang aku seronokla.hehe




barang plastik jenama lava dana elianware memang harga tersangatla murah di mydin
bawah RM5 dah boleh dapat food storage yang saiz besar besar
jug pulak siap dengan free glass lagi
kertas pembalut pula hanya rm0.50 sehelai memang jimatla sangat.hehe





hamper untuk cabutan bertuah tempah di PKT
lagi murah kalau compare dengan Mydin Mall






bunga manggar ni beli yang dah siap
just cucuk di span sahaja
bunga manggar ni untuk hiasan khemah students dengan parents nanti






hari ni full raptai
kostum dengan sepanduk masih perlukan final touch up
kostum student just jahit kasar macam tu je
malam ni nak kena pi jahit dengan mesin rumah makcik
biar cantik dan kemas
group lain buat kostum muka guna polisterin and manila
group aku je guna kain macam ni
ni nak kena hias lagila sebab simple sangat





roti dan milo untuk sarapan students sebelum mula bersukan
barulah semua semangat nak main sukan


setakat ni masih ada la beberapa benda yang belum setel
topeng muka merangkap topi untuk perbarisan students pun belum siap lagi
petang esok dah nak kena siapkan khemah di padang
ada lagi dua kenduri yang nak kena attend
kalau fikir pun dah rasa letih.huhuhu





1 comment:

cikji said...

wahhh comeynyooo custom tahun ni! nt update lah buh gmbr byk,hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...