Saturday, November 02, 2013

novels by acik lana



assalamualaikum


sejak aku join group preloved yang jual novel aku baru perasan ada sesetengah buku memang hot item
pantang ada yang offer mesti terus ramai yang nak
salah satu yang aku perasan adalah koleksi novel dari acik lana
agaknya kalau ramai yang nak bestla kot ceritanya
so aku pun mulala dok survey semua tajuk yang acik lana tulis

hasilnya novel acik lana sekarang ni dah ada 5
yang bercetak, yang on9 tak tahula pulak
then, aku pun startla hunting buku ni
selalu refresh page kot kot kebetulan ada yang up iklan buku acik lana bolehla aku grab dulu

dalam group preloved pun ada yang jual novel baru
tapi rasa macam better beli yang preloved
boleh save duit
lagipun yang preloved pun elok sangat sangat
setakat nak baca kan..

tapi sometimes aku rasa aku ni ada luck la jugak
contohnya hari tu ada sorang sis upkan satu novel acik lana
murah sangat dia jual rm20 termasuk pos
sebab aku pernah tanya seller lain tajuk yang sama dia jual sampai rm28
so apalagi dah jumpa ku cepat cepatla grab
masa tengah deal aku terus tanya if dia ada buku acik lana yang lain
dan nak jadi rezeki aku memang ada
lagi 2 tajuk pun dia jual dengan harga yang murah if compare dengan preloved yang lain
jam jam tu jugak aku booked pastu bank in duit

sekali sampai terus dapat 3 biji novel



3 novel yang dibeli dgn harga rm60
sikit pun aku tak rugi sebab lepas habis baca semua novel ni aku terus jual
aku cari je buyer siap siap deal pastu bila dh ready nak pos baru buyer bank in kan duit
sebab tu aku tak kisah sebab nanti boleh dapat duit tu balik.hehehe
tu jelah taktik aku nak bagitahu suami supaya dia tak marah aku bazirkan duit

bagi aku novel pertama aku bukan mistress biasa biasa je
topik cliche dan remaja so aku tak berapa minat sangat
tapi bila baca novel kedua dia
memang dah boleh rasa perubahan dari gaya penulisan semua
hati kata okayla ada improvement makin best
then bila baca je novel ke-3
okay, seriously memang makin best dan makin matang, baru kena dengan jiwa sikit



tapi yang ni paling best antara 4 yang aku baca ni
yang ni memang gaya penulisan best, storyline best
rasa sedih, geram, lucu semua lengkaplah..
yang ni pun  dapat murah jgk rm25 sahaja
memang puas hati sangat sangat
yang ni pun dah ada pembeli.hehehe


tapi ada lagi satu novel acik lana yang aku tak sempat nak grab
jarang jarang ada yang letgo tapi asyik tak sempat aku grab 
asik dapat kat orang lain je



taknak beli yang baru, so harusla aku gigih memburu yang preloved je.hahaha dasar cheapskate
till then, daaaa ;)





2 comments:

husna zahidi said...

housemate husna bnyak layan acik lana..tp husna je tak layan lagi..sebab kurg minat novel kot..hehehe..

emyarliz said...

kalau nak let go inform sy eh..dah lama cari novel acik lana tp xdpt2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...