Thursday, November 21, 2013

tok aman bali beach resort day1



assalamualaikum


minggu ni berubah angin sikit
sebab ada family day tempat kerja hubby
tahun ni buat di tok aman bali beach resort
so aku pun cutila, saja malas sebab nanti nak kena balik awal juga
suami pun tengahari pukul 1 dah balik

dalam pukul 3.30 petang kami gerak pegi sana
kali ni anak tak join sekali sebab ikut mak dia ke kl
so aku berdua dengan hubby jelah.hehehe
yeayyy boleh hanimooonnn la sangat

sampai masa nak pergi suami ajak sekali anak sedara ikut
aku okay jelah sebab suami cakap nanti malam nak hantar
takkan nak tidur dalam satu bilik kot
kamikan nak hanimoon.hehehe

nak pergi tok aman bali beach resort ni excited la jugak
katanya tempat no best, cantik, 5 star ntah betul ke tidak.hehe
tapi yang penting memang barula lagi tempat ni buka
dulu ada sedara buat kenduri anak kawin dekat sini tapi aku tak pergi sebab kerja
mak cakap tempat ni cantik
ada kolam besar, ada air terjun semua


dah sampai terus snap gambar




selain family day dia buat sekali dengan kursus pengukuhan untuk semua staf janm kelantan
so program pun selang seli lah 
ada aktiviti sukaneka family day
ada jugak suami kena masuk kelas untuk kursus pengukuhan





masuk je ada lobi yang bersambung sekali dengan sutera bayu cafe
dan tempak lepak lepak





ada souveniers shop tapi tak masuk pun lagi
maklumla tengah kering.hehehe




awelcome drink
sejuk sejuk pun habis jugak 2 gelas
nasib baik tak hujan.huhu
kalau tak menggigil




tempat lepak sambil menikmati welcome drink.hehe





bilik air yang best, ada tub mandi weehuuu
dahla anak takde, wakaka
faham faham sudah






bilik pun luas and cantik
kalau nak compare ngan bilik kat resort tahun lepas
pendek kata kali ni memang puas hati.hehe





ada meja senang aku nak on9 dengan lappy







 dapat bilik tingkat 1
balcony view mengadap tasik
ada aktiviti canoe, ada yeng jenis kayuh kayuh ntah apa nama tu.hehe
ajak suami naik dia cakap esok jelah



disebabkan anak tak dapat ikut, so suami bawak anak sedara
sian laki aku.huhu
tahun kedua family day tanpa anak kami
in sha Allah tahun depan ye b :(



akhirul kalam...
tuan tanah yang nomey nomey triple chin ni
nasib baik gambar yg ni tak nampak sangat.hihihi


suami cakap rate bilik yang kami duduk ni rm200++ semalam
so sape sape yang nak bercuti area tok bali ni sekitarnya elokla datang stay sini je
memang tiptop menarik tertarik semua ada
memang rate boleh bagi 10/10
dahla datang duduk free je kan, tempat pulak best seronotla sesangat
eh ke kena bayar jugak kot satu family suami isteri rm100
dah lupa suami bagitau hari tu
tak kisahla yang penting duit suami bukan duit aku.hihihi

ok till next entry daaaaa ;p





2 comments:

nik ros said...

cantik biliknyer. teringin nak pi. dekat jugak la ngan umah nik kat kg tu.nnt boleh la pi sana

Bidadari gojess said...

As salam. Nak tahu itu bilik deluxe ke family room yer... nampak besar.. sebab nak buat family day kat sana cadangnya... tq yer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...