Saturday, October 25, 2014

overweight


Assalamualaikum.

Dah lama tak menggodek apa yang ada dalam playstore.
Tetiba jumpa la bmi calculator apps.
Mandangkan sekarang ni i obses dengan berat i, so terus je install kat tab.

Sebelum ni i memang dah tahu pun berat badan i memangla ideal dengan tinggi.
Tapi dah la ni berat badan i naik mendadak, tak sure kiraan bmi i sekarang ni macamana.

Tapi rasanya if berat 58kg tak overweight lagi kot.

Tapi tu just what i tot je. Hakikatnya?
Nengokler sendiri ye.



The result.
24.
Overweight.kihkihkih.

Konfem. I is gems. Demm.

But what to do? Tu ler akibatnya pukul 12 tengah malam pun pekena nasi sepinggan.

Since then, i bertekad. Nak kurangkan nasi.
Ntah betul ke tidak cara i berdiet ni, tapi if boleh turun 1, 2kg okayla tu kan.

So gigihla i tulis note setiap hari apa yang i makan.





Kalau tengok dalam ni, nasi je i makan sekali sehari.
Yang lain semua i bedal.
Tapi hari ni hari cuti, harusla makan nasi 2x.
Membazir je nasi if tak makan.hihihi

Last week pergi supermarket dah timbang berat turun jadi 56.8kg.
Tapi tak tahula kot penimbangnya lain dari penimbang lain.
Orang cakap kena guna penimbang sama if nak nampak perbezaan ke tak.
Pastu timbangla 2minggu sekali ke, jgn tiap tiap hari.

Takpela. Biar i teruskan je macam ni.
Tak ada masalah pun.
Pastu timbang tengok ada perubahan ke tak.

Acctually i nak kurus sikit bukanla sebab nak jaga body n nak cantik sangat.
Bukan nak tayang kat orang pun.
Tapi cuma nak selesa je dengan tubuh badan.
Tu je.

Chaiyokkkk Muis!




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...