Sunday, May 24, 2015

Anak.

Asalam.

Bangun pagi ni ttiba terfikir pasal anak.
Suami dok tidur lagi.
Aku dok membebel sorang sorang.

Kenapala susah nak dapat anak?
Tahun ni raya takde anak lagi?
Kat mana aku nak cari anak ni? Huhu

Iui dah tanggu sampai lepas raya.
Kurang dari 2 bulan dah nak raya.
Nampaknya tahun ni kali ke5 beraya tanpa anak.
Kesian suami.
Kesian aku.

Kan best raya kalau ada anak.
Boleh dapat duit raya.
Boleh bergambar keluarga.
Boleh beli baju sedondon dengan anak.
Pendek kata nanti banyakla benda baru n pertama kali boleh buat dengan anak.
Beruntungnya sape yang tahun ni first time beraya dengan anak.
I is jeles.huhu

Ingatkan bulan lepas sempat buat iui manala tahu boleh beraya dengan baby dalam perut. At least terubatla jugak hati ni.
Sedang elok raya tahun depan anak dah besar.
Tapi apakan daya, kita ni hanya mampu merancang.
Kalau tuhan cakap takde, takdela jugak.
Allahuakbar.

Takpe muis, think positive.
Kena gembira sokmo okey.
Kurangkan emo.
Kurangkan moody.
Kurangkan mua perangai tu.
Rileks n redho....in sha Allah!

As always, tq for reading this...*hugs*

6 comments:

nik ros said...

sama jea apa yg nik rasa skarang..huhu
harap sgt dapat beraya dgn anak. anak dalam perut pun tak apa la.

kena stay positif. kalau moody2 pun tak ada unna gak kan. kita yg tak hhapy.so jom la berusaha lagi .mana tahu ada rezeki kita nnt :)

Jes_Oren said...

sabar muis.

Jee Abdullah said...

alahai muis syg. sabar k. Allah adalah sebaik2 perancang. just think positive and let's just go with the flow. sy penah ade perasaan mcm muis dulu.sgt2 memahami. tp i always think that Allah has made better plans for all of us :)

Rina said...

Can understand your feeling. De gak kdg2 sesekali terfikir begitu. Moga kita tabah hendaknya. Amin.

Dhiera nadhirah said...

sabar ye muis.
percaya pada rezeki Allah. saya doakan muis akan dapat anak juga suatu hari nanti. Mana tahu raya ni ada berita gembira yang dinanti-nantikan.
kite pun macam muis, lama gak tunggu nak dapat anak. trauma setiap kali mengandung sebab 4x gugur berturut-turut dari 2012-2014. tapi Allah tu Maha Kaya. Sentiasa doakan yang baik-baik. lagi2 bulan puasa ni, inshaAllah doa kita dimakbulkan.

nik ros said...

kesian kat kita jugak.dah 5 tahun jugak tak ada anak. tak pe la. tak ada rezeki lagi. tahun ni nik raya kelantan. kalau jumpa tu tegur2 la yea.hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...