Monday, April 18, 2016

Renew Lesen Memandu di Pejabat Pos



Assalam.

Sepatutnya lesen memandu aku kena renew sebelum 1 Mac hari tu.
Tapi disebabkan sekarang ni dah tak drive pergi kerja, boleh terlupala pulak.
Yang 2 tahun lepas pun renew lewat jugak.
Tapi kali ni kebetulan car dealer bagitahu hari Khamis nak salinan lesen jugak.
disebabkan hari ahad dah nak kena hantar, so aku pergi renew kat pejabat pos jelah.
Kebetulan sabtu tu sabtu pertama so pejabat pos bukak.
Disebabkan tak sure, aku google je no telefon pastu pagi sabtu baru kol tanya bukak ke tak.

Bila sampai post office, takde orang pun. So ambik nombor terus dapat giliran.
Kali ni pejabat pos pun dah produce lesen sama macam di jpj.
Lesen dalam bentuk kad sama macam ic.

****************

Yang atas yang dari pejabat pos.
Yang bawah yang dari jpj.
Dari pejabat pos rupanya dia just copy gambar dari ic je.
If kat jpj ada kamera boleh ambik gambar latest.

Walaupun sama tapi kualiti tak sama dengan yang jpj keluarkan.
Yang dari pejabat pos kadnya lebih nipis n melengkung.
Plastik depannya tampal tak sama n bila aku tarik terus terkopek.
Overall, tak puas hati langsung.
Dahla lesen ni sampai tahun 2018.huhu

Oh ya bila renew di pejabat pos, selain dari caj renew rm30/year, pejabat pos kenakan lagi caj rm2.40.
termasuk gst la kot.



2 comments:

zulcq 201 said...

Ooo beza sungguh ye kad dia.. klu cmtu aku nk gi pejabat pos la

Unknown said...

cantik tuan bdan 😝😝😝😝😝

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...