Ihtifal Tadika Aulad Pintar 2016-Part 1

Salam.

Hari ni macam biasa cuti sehari selepas konvo.
Tak leh imagine cane kalau bos tak bagi cuti.
Agaknya mengangkang berjalan nak pergi kerja huhu.

Setiap tahun macam biasa selepas ihtifal aku akan sakit kaki lenguh paha lenguh betis.
Selalunya ditambah jugak dengan pakej badan kejap panas kejap sejuk.
Tapi tahun ni yang tu takde. Just sakit kaki n sakit pinggang je.
Sakit pinggang tu faktor umur rasanya.kihkihkih

Tahun ni tak rasa penat sangat sebab maybe dah tak jaga kelas.
Lagipun tahun ni ramai staff baru menolong.
Tapi setiap kali ihtifal aku macam biasalah jadi runner merangkap stage manager merangkap segalanya.
Tarik red carpet yang senget pun aku buat jugak tau.huhuhu

Walaupun penat tapi tiap kali ihtifal memang aku nantikan.
Tak sabar nak tengok persembahan anak anak.
Masa nilah nak tengok senyuman kat wajah parents yang bangga dengan anak dorang.
Masa nilah rasa terharu sebab parents ucapkan terima kasih kat kita.
Pendek kata penat lelah setahun berbaloi.

Rasa macam dah banyak tahun kot aku takde share pasal ihtifal/konvo student kat sini.
So untuk tahun 2016 marilah baca ye bebelan aku pasal ihtifal tahun ni.

Macam biasa, setiap kali ihtifal semua staff tadika akan prepare dan angkut barang ke tempat majlis petang jumaat.
Tapi tahun ni selepas perbincangan, waktu tu berubah dari petang ke pagi.
nak dijadikan cerita, time mengangkut barang hujan la pulak.
dahla pagi jumaat ada pasar pagi so susahla nak park kereta betul betul depan tadika.
tapi dah nak siap awal punya pasal, bertabah jelah dengan apa apa pun.
menjelang tengahari nasib baik depan tadika dah lega sikit, so kereta tc dapatla masuk nak angkut barang.
tapi nak keluar, kena undur jugak.
dalam hujan renyai tu bertutup kan sweater, aku la jugak yang tengok tengokkan kereta keluar masuk.
sampai terpercik habis air kotor kat seluar.huhu

Sebabnya kalau gerak petang, lepas maghrib baru nak prepare persiapan dewan.
Siapnya konfem konfem dah tengah malam.
Tapi kali ni semua staff berkumpul pkl 11 pagi n pkl 12 semua dah gerak ke KTC.
Lepas sampai angkat barang masuk dewan dan ada short briefing tentang perjalanan majlis.
then, rehat jap untuk solat n lunch.

Dalam 2.45 start buat persiapan dewan n siap semua lebih kurang pukul 6.
Semua hepi sebabnya malam memang dah boleh rileks kat bilik.
Utk staff yang bujang dan yang belum ada anak, memang wajib tidur kat bilik yang disewa kat ktc.
Disebabkan tiap tahun sejak keje tadika aku tak beranak beranak, so tiap tahunla jugak aku kena stay sana.tinggalla laki 1 malam.kihkihkih
Macam tak biasa kan?

Tahun ni bos sewa 2 family suite kat ktc, harga rm299 semalam.
Takdela pulak aku ambik gambar biliknya.
Cumanya family suite ni ada living room,  1 bilik with twin bed, 1 bilik with 2 single bed, lengkap dengan 2 bilik air.
Kelengkapan lain macam biasa sinki, meja makan 3 kerusi, microwave, mini fridge.
Tapi maybe sebab dapat tingkat 13. So tekanan air slow sikit.
Lepas siap hias dewan, pukul 6 lebih naik bilik dulu nak solat asar.
Lepas tu siap nak pergi makan kat area dekat situ je.
Cikji dah bagitau ada 1 kedai tomyam best. So harusla try kan?
Tengahari tu memang aku sengaja taknak makan.
Biar selera sikit masa dinner.hehe




Aku order tomyam campur, telur dadar n nasi putih n. ABC.
Tomyam sedap, lauk pun banyak. If tangki kecik macam aku, tak payah nak order lauk lain.
telur dadar pun tak habis. Abc tak sedap.

Lepas makan terus gerak balik bilik.
Mandi solat n lepak depan tc je layan anugerah skrin.
Channel astro takde, channel siam je ada.huhu
Dekat pukul 11 baru nak masuk tidur. tu pun buka terus tidur.
sembang sembang sikit. wasap dengan suami kejap.
Aku share bilik dengan cikji n long kawan sekapal dari 2012.hehe
Cikji sorang je badan sekeping, aku n long berat 60...so faham faham jelah.
Kesian cikji terkepit di tengah.haha
Walaupun kurang selesa tapi sekala sekala tidur dengan kawan, bestla seposen.

Pagi lebih kurang 5.30 dah bangun nak mandi.
Sebabnya aku ada extra job kena tunggu order nasi air dingin.


630 tu aku dah terpacak depan pintu dewan ktc.
Tunggu punya tunggu nasi tak sampai.
kol tak berangkat, wasap tak balas.
Masa nilah baru bermula semua drama...jeng jeng jeng...

Bersambung next entrilah ye..penat dah ni menaip.hihi
Jumpa lagiiii... babaiiii

Comments

  1. kedai tomyam mano tu kak? majlis grad ni hari sabtu baru ni ko? napok sibuk jaley depey ktc.

    ReplyDelete
  2. aah hari sabti ritu..
    kedai tomyam gambar atas tu Mira Tomyam belakang hospital kb. dekat wad gilo tu. dekat trafik light. tomyam bawah tu kat bukit marak je..dr pasir tumboh nak ke jelawat

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D