Planner 2018



Assalamualaikum..

bulan 12 hari tu rezeki dapat planner 2018 free from my colleague, Cikji.
katanya beli online.



 cover depannya simple je tapi very kalerful.





sayang nak conteng sebab cute sangat sangat.
boleh  baca tak 2018 punya goals?
semoga impian no 1 tu tercapai. in sha Allah.
yang lain lain tu memang sepanjang tahun sentiasa cuba untuk improve pun.




daily planner yang sangat details.
selalunya aku akan conteng tarikh period, tarikh birthday, tarikh ganti puasa, tarikh appointment hospital, annual leave, mc etc..
yang simple simple jelah.




yang ni first time jumpa dalam sejarah planner yang pernah aku ada.
penting bagi aku.
sebabnya end of month boleh tengok mood sendiri secara keseluruhan.
if manjang happy tu..baguslah kan?
tapi kalau manjangnya badmood? haa..yang tu mesti ada something wrong somewhere.kihkihkih



separation page each month.
motivation words yang sangat sangat menarik.
very inspirational.
ada quotes from well-known person.
ada jugak quotes from alquran verses.







end of month ada page kosong untuk contengan





yang ni bagus bila masuk bulan ramadan
boleh tick je mana surah yang dah baca
lepas tu da jugak 30 good deeds yang boleh kita apply masa bulan ramadan




saving challenge..
tapi macam susah je nak gandakan by week macam tu
tapi kalau boleh follow..memang lumayan.kihkihkih





bahagian belakang buku
publishernya ONE SYABAB SDN BHD
kalau berminat nak beli boleh masuk link sini  http://mysyabab.com/

design yang aku punya ni actually  Kids Planner (H), rm15 each
banyak lagi design lain yang cantik cantik..ada 8 design semuanya
kalau planner biasa ada 4 design, tapi less colourful bagi aku.
sebab ada terbaca review di blog. rm20 each.

kid planner lagi menarik. pendapat aku lah.

btw, tq Cikji. Muah ciked :p




Comments

  1. alolo comelnya planner dia.. cikyan suka !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan? comel sgt kan?
      belilah..hehe

      Delete
  2. untungnya.. bnyk manfaat !. sayang tu sayang la nk conteng tp sebenarnya good tracker, kan? worth 15ya :)

    ReplyDelete

Post a Comment

any comments? thanks..... ;D